reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

My też śpimy pod jedną kołderką i idziemy spać przytuleni,ale to trwa tylko chwilę ,bo zaraz każdy w swoją stronę i zabieramy sobie kołdrę [emoji23]

Fajne te Wasze podusie,ja na razie nie potrzebuje :)

Zając powiedz mi,szkołę rodzenia bedziesz miała raz w tyg,czy więcej ?;)
Zajęcia są w piątki. Tylko nie dopytalam czy w każdy czy w co drugi ale wydaje mi się że w co drugi piątek:)

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
My śpimy pod jedną kołdrą, też 220 [emoji4] przed zaśnięciem przytulić się muszę, albo chociaż trzymać się bardzo blisko, a zasypiamy różnie, ale nie wtuleni bo mężowi za ciepło [emoji8]

Byłam na badaniu moczu i to był koniec godziny przyjęć wiec pusto. Potem się zorientowałam, że wepchnęłam się jakiejś babce w zaawansowanej ciąży! A ona siedziała z mężem gdzieś z boku, no trudno. Długo tam nie siedziałam na szczęście dla niej [emoji1]

Mam wizytę we wtorek, mega się niecierpliwię... chcę już czuć ruchy i wiedzieć, że wszystko jest ok! A do czerwca mi się nie śpieszy, i tak to ekspresowo mija.
Ale nie mam już myśli, że mogę coś zapeszyć, mam wicie gniazda w głowie [emoji3]

Dobrego dnia! cieszcie się śniegiem, u nas nie ma [emoji38]

0d1yhqvkorvfo1vd.png

Powiem Wam,że dla mnie ta ciąża ciągle jest taka nierealna, pewnie jak poczuje regularne ruchy to się zmieni :D wczoraj byłam w sklepie i chciałam coś kupić dla maluszka,ale w końcu nic nie wzięłam,bo z jednej strony czekam na potwierdzenie płci,a z drugiej ciągle się boję,że zapeszę...też tak macie?
Nie ;)

p19u9jcg81ehxczt.png

Kurde; po wczorajszej wizycie na IP na Inflanckiej odpadł mi ten szpital na poród. ogólnie przy pierwszym porodzie też nie byłam zachwycona no ale jakoś inny szpital nie wchodził w grę. no i od wczoraj czytam i skłaniam się ku brodnowskiemu...

W ogóle na stronie rodzić po ludzku ca fajne rankingi szpitali.

Ja właśnie wybieram szpital na podstawie ich rankingu. Tzn fajnie mają wszystko opisane i dzięki temu wiem co dany szpital oferuje,ale ciągle mam dylemat :p

aleee jak się okazuje niekoniecznie aktualne z tego co Emkaa pisze

My spimy pod dwiem koldrami 160x200, mielismy kiedys jedna, ale cos tam moj maz jeczal, ze podobno zabieram mu koldre tylko dla siebie ;)

Jak przychodzi czesto synek do nas to biore go pod swoja koldre i sie wtulam do niego taki cieplutki jest.

Mnie tez nikt nigdzie nie przepuszcza, jeszcze jak mam kurtke na sobie to nic nie widac :/

No mnie przed kupowaniem powstrzymuje tylko brak wypłaty na koncie [emoji12] mam zamiar po niej kupić komode i szafę żebym miała gdzie te rzeczy dla dzidzi skladowac, a że jedziemy dzisiaj do Wrocławia to może coś w Ikei upatrze

w4sqskjo66g0v3bl.png

Ja do niedawna nic nie kupowałam ale nie z powodu przesądów, nie czułam się chyba gotowa. Nie bardzo docierało do mnie że już niedługo będę miała dziecko ktore trzeba ubrać :-) No ale ten etap już za mną. Zaczynam szał zakupowy. Niedługo będę się chwalić:-)

0d1y3e3kgrmge34s.png

reklama
Ja właśnie wybieram szpital na podstawie ich rankingu. Tzn fajnie mają wszystko opisane i dzięki temu wiem co dany szpital oferuje,ale ciągle mam dylemat :p

aleee jak się okazuje niekoniecznie aktualne z tego co Emkaa pisze

Mozliwe, ja mam ten komfort, ze sporo dziewczyn ze studiów pracuje na porodowkach i właśnie w brodnowskim też :)
Anp jedna z pracujących na inflanckiej sama mi go odradzila- jak poród i po porodzie jest ok to szpital super ale jak tylko jakieś komplikacje (tak jak miałam zsynem ) to dupa blada bo zaplecze neonatologiczne maja zerowe

Do góry