reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

U nas sa dwa laboratorium w miescie (przynajmniej o tych dwoch wiem) i jedno jest przy przychodni i tam zawsze chodzilam. Ale od jakiegos roku jest blizej moich rodzicow i teraz bylam tam pierwszy raz, ale w obu jest tak samo.
No to teraz sie zmartwilam.. Jesli tu mi ktos wynikow nie da.. :d

reklama
Delli Już mnie nie boli brzuch, ale 3 nospy i z 5 tabletek magnesu pożarłam. Krwawienie zmieniło się w plamienie oby to był dobry znak. Moja mama dopiero w niedzielę będzie mogła przyjechać, aby mi ogarnąć burdel w domu i aby Kinga troszkę pobiegała na dworzu.
Na męża liczyć niestety w tych sprawach nie mogę. Dziękuję Ci kochana, że o mnie myślisz.
Przesyłam Wam buziaczki dziewczyny [emoji182][emoji182][emoji182]

cb7wyx8d867elviu.png
No i będzie już tylko lepiej! [emoji178] Super wiadomości [emoji178]

hchy3e3krs38v3l0.png

Ja badania w ciąży zawsze robiłam w przychodni ginekologicznej. Wyniki miał lekarz - skserować? A jaką pewność miał by lekarz, że je oddasz ? Nie wiem jak jest gdzie indziej ja nie miałam takiej opcji. U mnie w laboratorium samo badanie grupy krwi kosztuje 80 zł.

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez malam padania w przyszpitalnej poradni ginek. Zawsze dostalam do reki wyniki.troche sobie lekarka spisala do karty , troche do karty ciazy a wynik dawala mi. Mialam ze soba nosic wszsytkie. Nie wyovrazam sobie inaczej. Potem jak trafisz do szpitala to nie masz swoich badan?

Trztmajce sie dziewczyny!!

Ja jade do rodzicow, mdlosci mam i glodna jestem...

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)

Beata ja niby nie mieszkam na wsi a tak samo miałam z badaniami robionymi na NFZ. Z przychodni od razu kierowali wyniki do mojej kartoteki chociaż gdybym chciała to mogłabym np zrobić ksero wyników

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez malam padania w przyszpitalnej poradni ginek. Zawsze dostalam do reki wyniki.troche sobie lekarka spisala do karty , troche do karty ciazy a wynik dawala mi. Mialam ze soba nosic wszsytkie. Nie wyovrazam sobie inaczej. Potem jak trafisz do szpitala to nie masz swoich badan?

Trztmajce sie dziewczyny!!

Ja jade do rodzicow, mdlosci mam i glodna jestem...

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)
Kum ja mowilam o lekarzu rodzinnym :) w ciazy z pierwszyn dzieckiem chodzilam prywatnie ;) i tez wszystkie wyniki nosilam razem z karta ciazy

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Beata ja niby nie mieszkam na wsi a tak samo miałam z badaniami robionymi na NFZ. Z przychodni od razu kierowali wyniki do mojej kartoteki chociaż gdybym chciała to mogłabym np zrobić ksero wyników

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Czyli to zalezy od przychodni z tego co widze :)

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Delli dzieki, ze pytasz, u mnie ok, plamienia nie byly sumie duze. Dostalam duphaston, nospe i kwas foliowy.
Wroniasta mi gin przepisal nospe 3 razy dziennie po jednej.
Co do zostania w szpitalu, to nie chcialam zostac, bo po pierwsze ciezko mi zostawic synka, po drugie mam wrazenie, ze to nie bylo konieczne, bo i tak nic wiecej nie zrobia poza podawaniem lekow. A te moge brac w domu. W poprzedniej ciazy jak bylam ok 20 tyg kilka dni w szpitalu to jedyne co to podali mi kroplowke z magnezem, a tak to dawali leki i nic poza tym. Poza tym wiadomo jak to u nas z jedzeniem traz bywa... w domu zawsze moge sobie zrobic to na co mam ochote, a w szpitalu? ( tym bardziej, ze wiadomo jakie jedzenie szpitalne potrafi byc). Moze dla kogos ten argument jest glupi, ale babki, ktore tez maja mega mdlosci, na ktore pomagaja tylko wybrane, potrawy, a na inne rzeczy nie moga patrzec wiedza o czym mowie ;). W czwartek ide do mojego gina i zobaczymy co mi powie.
Co do.badan w ciazy na NFZ to u mnie w przychodni tez jest tak, ze moge je zobaczyc, ale zostaja w przychodni. Wiec jak chodze prywatnie to moj gin i tak nie zobaczy tych badan. Choc generalnie powinnysmy miec prawo je skserowac, ale w praktyce roznie bywa.
Obawiam sie troche, ze po duphastonie nasila mi sie mdlosci, oby nie!
A tak w ogole, to powiem Wam, ze nieszczegolnie lubie byc w ciazy. Jak dla mnie, to zaden to błogoslawiony stan ;)
Milka super, ze krwawienia sa mniejsze. A Ty jakies leki bierzesz?

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Milka i melomanka trzymam kciuki, żeby szybko wam te krwawienia przeszły. Domyślam się co czujecie... Ale będzie dobrze. Musi być.

Ja dziś zdycham. Przeziębienie dało w kość od rana zarówno mi jak i córci. Jej mi najbardziej szkoda jak słyszę jak ciężko oddycha, ale nie da sobie nic psiknac do noska i zostają nam tylko syrop i krople miętowe takie mocne jej robię we wrzątku i stawiam koło niej. Dużo pomaga. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej :)

A tak z innej beczki... zauważyłam dzisiaj, że pod tluszczykiem na brzuchu czuje już brzuszek ciążowy. W sensie że jak lekko wcisnelam skórę na podbrzuszu to czuć macicę, sięga tak do połowy między pepkiem a wzgorkiem lonowym. Taki pierwszy namacalny objaw przy moim całkowitym braku objawów ciazowych :)

reklama
Melomanka oprócz tych co na stałe biore (euthyrox, glucofage, kwas foliowy, wit D na receptę, jod na receptę) to 2x1 luteine100 dopochwowo, 2x1 luteinę50 pod język, magnez.
Rozumiem Cię doskonale dlaczego nie zostałaś w szpitalu. Ja ciążę traktuję jak drogę do sukcesu. Jedyne tylko w ciąży dla mnie jest fajne jak już ruchy dziecka się czuję.
Po za tym u mnie to wyglądało tak, że musiałam dużo leżeć, brać dużo leków, zastrzyki w brzuch na zakrzepicę, leki na cholestazę, dieta, insulina, badanie krwi 5 razy dziennie na cukier no i wieczne wizyty u diabetologa, endokrynologa, ale to wszystko jest warte zachodu. Jak zobaczyłam pierwszy raz córeczkę to się od razu w niej zakochałam. Piękne małe wyczekane cudo[emoji177]

cb7wyx8d867elviu.png

Do góry