reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Jestem na oddziale, bo probowalam sie umowic do 2 ginow i sie nie udalo, u jednego babka w rejestr powiedziala, ze nie moge z tym czekac do poniedzialku. Wiec wybralam sie na oddzial. Lekarz mnie zbadal, ciaza jest, serduszko tez ;). I krwiak, ktory jest prawdop przyczyna plamienia. Teraz czekam na recepte na leki, lekarz co prawda zalecal zostac na oddziale, ale ja nie chce...

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Melomanka najważniejsze jest serduszko a reszta się ułoży.
Moja gin też dziś powiedziała ze jeden jajnik wygląda na policystyczny a na drugim jakaś mała torbiel ale teraz najważniejsza ciąża.

svchs65gg8talrm7.png

Jestem na oddziale, bo probowalam sie umowic do 2 ginow i sie nie udalo, u jednego babka w rejestr powiedziala, ze nie moge z tym czekac do poniedzialku. Wiec wybralam sie na oddzial. Lekarz mnie zbadal, ciaza jest, serduszko tez ;). I krwiak, ktory jest prawdop przyczyna plamienia. Teraz czekam na recepte na leki, lekarz co prawda zalecal zostac na oddziale, ale ja nie chce...

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
A co Ci lekarz przepisał?

cb7wyx8d867elviu.png

Milka 3maj się , musi być dobrze. Co do badań to raczej nie przejdzie lekarz chce mieć wyniki na piśmie a na NFZ wyniki zostają u lekarza , one są przesyłane do gabinetu. Wpisują tylko do karty ciąży , ale tylko podstawowe wartości . z rodzinnym też nie przejdzie . Właśnie te badania przekonują mnie do lekarza na NFZ,prywatnie moja koleżanką za badania plus wizyty wydaje 500 zł . Jestem sknera - szkoda mi tyle wydawać.

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom
To nie sknerstwo, to kupa kasy :/ Najlepiej chodzić do dwóch lekarzy. Na NFZ i prywatnie... Ja się cieszę, że mój pracodawca zapewnia prywatną opiekę medyczną. Ostatnio znajoma w 11 tygodniu ciąży wydała w ciągu tygodnia 750 zł na badania i prywatnych lekarzy, masakra!

To nie sknerstwo, to kupa kasy :/ Najlepiej chodzić do dwóch lekarzy. Na NFZ i prywatnie... Ja się cieszę, że mój pracodawca zapewnia prywatną opiekę medyczną. Ostatnio znajoma w 11 tygodniu ciąży wydała w ciągu tygodnia 750 zł na badania i prywatnych lekarzy, masakra!
Dokładnie i najgorzej jak coś w wynikach jest nie tak, ja miałam anemię i badania krwi nawet 2 razy w tygodniu. Juz nie mówiąc, że pod koniec ciąży byłam u lekarza raz w tygodniu. Wolała bym kupić za to coś dla dziecka - łóżeczko, wózek , pościel - ja praktycznie nic nie mam.

Jak lekarz mówi zostać to ja radzę zostać zawsze to lepsza opieka niż w domu

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
No nie wiem ja zawsze jak byłam w szpitalu czy sama czy z córka to dochodziłam do wniosku , że tam panuje totalna olewka- na ginokologicznym na obchodzie pytali się mnie dlaczego jestem w szpitalu. Szkoda nerwów.Na dziecięcym codziennie nowy lekarz po 3 dniach pytam czy jest różnica - słyszę skąd on ma wiedzieć przecież nigdy jej nie badał. Chociaż zapewne nie każdy szpital jest taki sam.

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jak to mozliwe, zeby wynikow badan ktos Wam nie chcial dac? Przeciez jak dostajesz skierowanie od lekarza, to idziesz na badania i sama te wyniki odbierasz. Mozna je spokojnie kserowac - w koncu to Twoje - i zaniesc do kogo tylko chcesz.
Ja przed pierwsza wizyta u gina bylam u rodzinnego i jak powiedzialam o ciazy, to sam mnie skierowal na podstawowe badania krwi i moczu- z wynikami poszlam na prywatna wizyte do ginekologa. ;)

Do góry