reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Moje standardowe ciśnienie 134/75. Lekarz twierdzi, że jest jeszcze w normie ale woli się upewnic jak jest w nocy i w ogóle.
Całe życie miałam dość wysokie ciśnienie(jednak nie takie, żeby leczyć) a od początku ciąży wręcz się obniżylo już.
A do tego nadwaga, więc lepiej chuchac na zimne.
Najlepsze jest to ze przy wysokim ciśnieniu mega dobrze się czuje. Ale dzidzia już nie i dlatego to wszystko :-)

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też mam problemy z ciśnieniem , ciekawe czy mi też zalecił holtera. Z tym, że mi skacze od 80/60 do 140/80.

w57vxzkr0voyai9q.png

reklama
Wy tak piszecie o tych wizytach a ja ostatnia miałam 5go grudnia. Kolejną mam mieć 15go ale zostaje w Polsce jeszcze 2 tygodnie i chyba pójdę tu prywatnie, żeby być spokojniejszą. Tylko przez te częste wypady do Pl miałam dopiero 2 wizyty u mojej dr prowadzącej... no ale póki nie mam brzucha wielkiego to sobie jeżdżę bo potem będę siedzieć na tyłku.
a co do zmiany lekarza to ja polecam. Za pierwszym razem wręcz męczyłam się z moim ginem bo wszystko olewal, na koniec prawie dostałam zatrucia ciążowego a on nie zareagowal. Teraz poszłam do innej babki ale jakbym miała wątpliwości to przeniose się choćby na sam koniec, niech inny mnie bada.

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Zajac opisalam wyzej wszystko.

Moja pierwsza mysl, zmieniam lekarza, ale tyle u niej jestem. Prowadzila mi ciaze z malym i zawsze bylo ok. Teraz jej odwalilo cos.

A na wizyte do kogos pojde echh..

Nie każdy lekarz Na się na bliźniakach. Lepiej dobrego specjalistę znaleźć niż potem żałować że się czegoś nie dopilnowało. Na tym etapie ciąży powinny już być wizyty co 2-3tyg i kontrola czy dzieci równo rosną oraz ilość wód.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

ja już po wizycie na nowym domu , raczej go nie bierzemy z jednej głównej przyczyny jest za ciemny .Jest tak ciemny że w dzień trzeba światło mieć włączone w kuchni :( no nic szukamy dalej .
My szukamy mieszkania do kupna :/ i nic sensownego za sensowne pieniadze nie mozemy znaleźć :(

5djylbetecfse5n6.png

Suelen zmieniaj lekarza jak najszybciej... To jakas kpina co zrobiła Twoja lekarka... Z blizniakami nie mozna tak olewac wszystkiego...

oar8s65gmlqg37sx.png

Ja uważam,że zaufanie do lekarza w naszym stanie do podstawa. Jeśli odnosimy wrażenie,że się nas olewa to z takiej współpracy trzeba zrezygnować. Przecież tu chodzi z zdrowie nasze i naszych dzieciaczków.

Może faktycznie tak jest ze te bliźniaki ja przerosły ja mam wizytę co 4 tyg teraz ale moja ciąża nie dość ze jest pojedyncza to jeszcze nie zagrożona. Wiec to podobni normalne.
Ja mam problem z wymuszaniem niektórych rzeczy na lekarzach u mnie robi usg a nie bada mnie na fotelu, teraz jestem spokojna. O zbadali mnie w szpitalu , ale nie potrafię lekarzowi zwrócić uwagi .
Poczytaj może jakieś opinie na znanym lekarzu .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Suelen nie patrz na to ze chodzisz do niej od dawna i we wczesniejszej ciąży chodzilas,tylko szukaj nowego lekarza, lekarz nie powinien aż tak pacjentki olewać...
ja chodzilam do jednego lekarza z 8 lat prowadzil ciaze z córką , on tez był przy 2 poronieniach był dlamnie idealnym lekarzem, do mometu aż nie trafiłam do tego.co teraz chodzę, i gdybym poszla przy ostatniej ciąży prawdopodobnie moje dziecko miało by juz 2 lata... wczesniejszy lekarz porostu zbagatelizowal moje plamienia, poprostu olał mnie..

5djylbetecfse5n6.png

reklama
Suelen masakra :/ i nie rozumiem co humor lekarza ma do rzeczy bo jednak tu chodzi o dzieci - jak jej się nie chce badać to niech nie przyjmuje i nie bierze za to pieniędzy jeszcze! Współczuję nerwów, ale nie ma co patrzeć na sentymenty - one o dzieci nie zadbają niestety... trzymam kciuki za znalezienie innego specjalisty!
Mój ginekolog jak dzwoniłam z infekcją to zgodził się przyjąć tego samego dnia, wchodzilam o 22, on od 15 przyjmował, widać było, że zmęczony, a jednak wszystko dokładnie zbadał, zrobił usg, odpowiadał na każde pytanie - tak powinno być

7u223e3kwboc3bjp.png

Do góry