reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Wiecie co tak was czytam...jak ja mało wiem :( skupiam się na zakupach, ma maluszku a nic na temat położnych, wyboru położnej, wizyt... mam wrażenie że tego nie ogarnę. Muszę podpytać koleżanki która rodziła tam gdzie ja chcę rodzic. Aaaa znów zapomniałam zadzwonić do szkoły rodzenia [emoji37]

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
Ja źle wspominam wizytę położnej po porodzie. Pooglądała dziecko - ok, chciała oglądać moje krocze po porodzie do czego jakoś nie byłam przygotowana i nie chciałam jej pokazywać bo przecież trwał połóg, masakra jakaś. Nie pokazałam bo nie byłam cięta więc odpuściła. Potem chciała zobaczyć jak karmię dziecko piersią, to jej mówię żebyśmy wyszły do drugiego pokoju bo akurat przyszedł mój tata w odwiedziny z partnerką, a ona tysiąc komentarzy że przecież nie ma się czego wstydzić, to naturalne blebleble. Nie wiem co to za przekonanie że jak karmię to wszyscy muszą moje piersi ogladać:angry:

Na koniec poprosiła o kawę i rozsiadła się na 2 godziny:errr: mam nadzieję że teraz trafi się jakaś normalna

W końcu mam czas żeby was poczytać i napisać. W pracy taki młyn... noc nie przespana- miałam takie... wzdęcia że tragedia [emoji28] ale powiem wam ze brzuch mi w końcu widać i ludzie w pracy zauważają moja ciążę;)
Czy to możliwe żeby dziecko już mogło uciekać na pęcherz? Pytam bo wychodząc z pracy poszłam siku wróciłam do biurka usiadłam i znów musiałam iść w odstępie 3 minut. Wychodzę z pracy i znów czuje ucisk. Modlilam się żeby korków nie było;)
Aaaa i kolejne pytanie ;) zauważyłam że rosną mi paznokcie ok, włosy się mniej przetłuszczaja - a miałam z tym mega problem- ok. Ale czy zauważyliście że wolniej rosną wam włosy np na nogach ?..[emoji23] zazwyczaj nogi golilam codziennie bo mnie wkurza łyżki te małe igiełki a teraz wystarczy raz na dwa dni [emoji33]
Mąż mnie dziś zabiera na zakupy- idziemy kupić mi kostium kąpielowy bo się w weekend w końcu wybieramy na termy - raj dla mojego kręgosłupa:) A jak zalozylam stary kostium to cycki wypływają;) powiedział ze kupi mi coś bardziej zabudowanego;)
[emoji23]

p19u9jcg81ehxczt.png

Ostatnia edycja:
Ja źle wspominam wizytę położnej po porodzie. Pooglądała dziecko - ok, chciała oglądać moje krocze po porodzie do czego jakoś nie byłam przygotowana i nie chciałam jej pokazywać bo przecież trwał połóg, masakra jakaś. Nie pokazałam bo nie byłam cięta więc odpuściła. Potem chciała zobaczyć jak karmię dziecko piersią, to jej mówię żebyśmy wyszły do drugiego pokoju bo akurat przyszedł mój tata w odwiedziny z partnerką, a ona tysiąc komentarzy że przecież nie ma się czego wstydzić, to naturalne blebleble. Nie wiem co to za przekonanie że jak karmię to wszyscy muszą moje piersi ogladać:angry:

Na koniec poprosiła o kawę i rozsiadła się na 2 godziny:errr: mam nadzieję że teraz trafi się jakaś normalna

No właśnie. Z tymi położnymi rożnie bywa. Niby możesz wybrać któraś konkretną z polecenia. Ja tak nie robiłam. Na szczęście o krocze nie pytała. Ale tez miała kilka tekstów takich, które nie do końca były zgodne z moją intuicją lub tym co mnie nauczyli na szkole lub w szpitalu. Kiwałam głową na znak zrozumienia i robiłam swoje.

oar8pg4njiayxtbm.png

Jaki ja mam.ciężki dzień. Niby wolne od pracy ,ale caly czas coś :( i do tego mąż z tą nogą w gipsie to jak druge male dziecko ,:(

5djylbetecfse5n6.png

Już ja widzę jak mój mąż utrzyma porządek jak ja będę po porodzie w szpitalu... wrócę do bałaganu i nerwy gotowe ;)

p19u9jcg81ehxczt.png

Ja w trakcie porodu w domu, wiele rzeczy poprzestawiałam w celu zminimalizowania bólu, na przykład kanapa i fotel stały inaczej - bo przybierałam dziwne pozycje. Wykorzystywałam masę poduszek i takich tam. Bałagan był. Po 3 dniach jak wróciłam z dzieciątkiem wszystko wyglądało tak jak wyszłam. I co? Rozryczałam się w progu. Nie dlatego, że nie posprzątał , ale dlatego, że poród mi się przypomniał [emoji23]
Teraz juz wiem jak go poinstruować.

oar8pg4njiayxtbm.png

Ja się właśnie zastanawiam jak to będzie z ta położna bo rodzę w innym mieście niż mieszkam.
Co do fotelika to ostatnio szukałam używanych na olx z maxi cosi są bardzo ładne zadbane za 130 zł wiec cena OK i na taki właśnie postawimy .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Już ja widzę jak mój mąż utrzyma porządek jak ja będę po porodzie w szpitalu... wrócę do bałaganu i nerwy gotowe ;)
ja jak wrócę to będzie porządek w domu na na stole w wazonie będzie bukiet kwiatów :D wiem bo zawsze tak robił jak latałam sama do polski na kilka dni , wracałam to zawsze na chacie błysk i kwiaty w wazonie czekały .

reklama
Ja się właśnie zastanawiam jak to będzie z ta położna bo rodzę w innym mieście niż mieszkam.
Co do fotelika to ostatnio szukałam używanych na olx z maxi cosi są bardzo ładne zadbane za 130 zł wiec cena OK i na taki właśnie postawimy .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
też rodze w innym mieście. Ale ktoś wyżej pisał że to przysyła ośrodek w którym zapisane jest dziecko;)

w57vyx8dubspq12k.png

Do góry