reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Pospałam od po 18, mąż i synek śpią, a ja się nudzę teraz...

7u223e3kwboc3bjp.png

reklama
Ja wiem.ze nie powinno mnie to interesować, ale czy "przytulacie" się z mężami?? Mam straszna ochotę ale się boję :-(
A czego się boisz :) ? Jeśli nie ma przeciwwskazań że strony lekarza, nie plamisz, ciąża nie jest zagrożona to czemu nie ? Jeśli masz ochotę normalnie korzystaj ;) u mnie co prawda nie jest to tak czesto ale jest :) od kilku tygodni częściej niż na początku;) a i to świetne lekarstwo na ból glowy- ale to już przed ciąża wiedziałam;)
p19u9jcg81ehxczt.png

[emoji52] ja się zdążyłam przełamać i raptem 2 przytulanka, a tu lipa. do porodu zero ;( Kurcze dziewczyny przestraszyłam się, poczytałam na necie i to jej pół palca to jest 1 cm... Któraś w poprzedniej ciąży miała takie rozwarcie tak długo przed terminem? boje się że stracę te ciążę... kazała cały czas brać Duphaston i nospe. Ale na basen pozwoliła chodzić- bądź tu człowieku mądry.

w57vyx8dubspq12k.png

Cześć Dziewczynki :) Wpadam na chwilę, bo dziś brak sił , miałam dość intensywny dzień w pracy. Jak wróciłam to padłam na dwie godzinki.
Rybcia gratuluję córeczki:D Ja pewnie swoje poznam na połówkowym:rolleyes:
Daktyl2016 ja z moim M od początku ciąży regularnie przytulamy się i póki co nic się nie dzieje:)
Wczoraj na wizycie dowiedziałam się ,że mam nadżerkę:szok:

[emoji52] ja się zdążyłam przełamać i raptem 2 przytulanka, a tu lipa. do porodu zero ;( Kurcze dziewczyny przestraszyłam się, poczytałam na necie i to jej pół palca to jest 1 cm... Któraś w poprzedniej ciąży miała takie rozwarcie tak długo przed terminem? boje się że stracę te ciążę... kazała cały czas brać Duphaston i nospe. Ale na basen pozwoliła chodzić- bądź tu człowieku mądry.

w57vyx8dubspq12k.png

A szyjka długa rozumiem?
Jeśli się nie skraca to nie jest źle, ale ja bym się oszczędzała jednak

7u223e3kwboc3bjp.png

Madziarra współczuję, ale to powinno uchronić przed kolejnymi infekcjami. Trzymam kciuki żeby odbyło się to jak najmniej boleśnie.

Bellax leżałam w szpitalu z dziewczyną z rozwarciem i prawie bez szyjki była w 28 tc wypuścili ja do domu bo stwierdzili że donosi te ciążę. Żadnej ciąży nie stracisz!! Nawet tak nie myśl. Może Twoja lekarka ma cienkie palce i dlatego tak powiedziała, miałam taka sytuacje u siebie a mój lekarz podsumował że z tak cienkimi palcami każdy u tej Pani będzie miał rozwarcie. Badał i stwierdził że wszystko ok. Ale wiem że to zaufana Pani doktor i trzeba jej słuchać, uważaj na siebie, dbaj i oszczędzaj i zobaczysz wszystko będzie dobrze, a ciążę nawet przenosisz.;)

Zając, dobre, w ciążę pewnie nie zajdę, za długo po ślubie jestem bym martwila się ciąża ;-) ale boję się plamienia czy krwawien.

Ale koniec końców mąż się obraził obrócił dupa a ja obchodze się smaczkiem namiętnego seksu.

A tak swoją drogą gdzie to zamknięte forum?? Też bym chciała być tam z Wami :p

Spokojnie z tym rozwarciem ja miałam od 30tc na opuszek palca i do dnia porodu za dużo się nie zmieniło a szyjka podczas nie za bardzo chciała się rozwierać. Ważne żeby nie była miękka i się nie skracała. Tak czy siak lepiej się oszczędzać.

My się przytulamy i nie oszczedzamy :)

A co do ciąży z tego nie będzie to czytałam gdzieś , że były takie anomalie, gdzie kobiety w ciąży zaszły w ciążę- superfetacja [emoji38]

w57vxzkr0voyai9q.png

reklama
w ciążę da się zajść będąc w ciąży - w ciągu pierwszych 4 miesięcy jeśli kobieta ma policystyczne jajniki. ;)
Nic nie mówiła o skróconej szyjce. powiedziała tylko że jest rozwarcie na dosłownie pół palca, więc dalej utrzymujemy ciążę lekami, nie ma seksu i nadmiernego masowania brzuszka. Ona się tym bardzo nie przejęła, ja się bardzo martwię bo to dopiero 18 tydzień. Jeszcze 10 tygodni mój synek nie ma żadnych szans na przeżycie jeśli dojdzie do przedwczesnego porodu. A jak mi powiedziała że na żadne masaże chodzić nie mogę bo "ją stracimy" to myślałam że zejdę na zawał...

w57vyx8dubspq12k.png

Do góry