reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Kochane źle to liczycie
Na logikę . Bo już głupieje.
Ciąża trwa 40 tygodni. To 9 miesięcy.
4 i pół miesiąca to połowa ciąży czyli 20 tydzien. Od 14 do 17 tyg jest 4 miesiąc. Kończymy 4 miesiąc w 17 tygodniu. 18 tygodnia zaczynamy 5 miesiąc . 16 tydzień to nawet nie jest skończony 4 miesiąc. [emoji4]
A i owszem :D zgadzam się :D

reklama
Kochane źle to liczycie
Na logikę . Bo już głupieje.
Ciąża trwa 40 tygodni. To 9 miesięcy.
4 i pół miesiąca to połowa ciąży czyli 20 tydzien. Od 14 do 17 tyg jest 4 miesiąc. Kończymy 4 miesiąc w 17 tygodniu. 18 tygodnia zaczynamy 5 miesiąc . 16 tydzień to nawet nie jest skończony 4 miesiąc. [emoji4]
ale ciąża trwa 10 miesięcy po 4 tygodnie- tak liczą ginekolodzy

w57vyx8dubspq12k.png

Pierwsze słyszę [emoji4][emoji106] jestem w 2 i nie miałam z czymś takim styczności . Ale nie mówię że tak nie jest. Wole swój system mimo wszystko [emoji9][emoji106]
mi tak powiedział lekarz na 1 wizycie. To są miesiące księżycowe, czy coś takiego. bo jak się liczy 9 to nie wychodzi tak ładnie 40 tygodni, więc potem zależy kto jak liczy według jakiej rozpiski ;)

w57vyx8dubspq12k.png

Wolę mówić w którym tygodniu jestem, a miesiące niech każdy sam sobie liczy. Nie ma wtedy problemu hihi ;-)

Odebrałam dziś wyniki TSH i jestem mega zadowolony ;-) z 4,6 spadło na 2,2 w ciągu miesiąca. Wiec juz jestem w normie w drugim trymestrze ;-) Wspaniale!

Dziś też kupiłam ostatni prezent [emoji320] na świeta dla mamy ;-)
Voucher na tatuaż w moim ulubionym studiu, jak tam poszłam to miałam ochotę na nowy tatuaż, szkoda że nie mogę :-/ ;-)
Ale za 1,5 roku wracam [emoji774] :-)

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry