reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja się kieruje tym :)
Link do: Forum dziecięce Smykol Częstochowa :: Smykol.pl - Jak liczyć tygodnie i miesiące ciąży?

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
Wolę mówić w którym tygodniu jestem, a miesiące niech każdy sam sobie liczy. Nie ma wtedy problemu hihi ;-)

Odebrałam dziś wyniki TSH i jestem mega zadowolony ;-) z 4,6 spadło na 2,2 w ciągu miesiąca. Wiec juz jestem w normie w drugim trymestrze ;-) Wspaniale!

Dziś też kupiłam ostatni prezent [emoji320] na świeta dla mamy ;-)
Voucher na tatuaż w moim ulubionym studiu, jak tam poszłam to miałam ochotę na nowy tatuaż, szkoda że nie mogę :-/ ;-)
Ale za 1,5 roku wracam [emoji774] :-)

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom
Ani mi nie mow.. jak tak dalej poszaleje to bede cala w ozdobach[emoji23] juz pol plecow i nadgarstek

no właśnie dziwne te obliczenia , sprawa jest małostkowa który to miesiąc ale wiecie ,ktoś cie pyta a ty stoisz jak baran i myślisz .Tak więc skoro w jednych jest 3,5 a w drugich ponad 4,5 to krakowskim targiem jak ktoś mnie zapyta będę mówić że coś ok 4 miesiąca :)

o tym właśnie mówię [emoji23][emoji23][emoji23]

w57vyx8dubspq12k.png
Bo miesiac nie trwa 28 dni, tylko 30-31. Dlatego każdy miesiac ciąży trwa około 4,5 tygodnia. W celu ułatwienia obliczeń do konkretnych miesięcy przyporządkowuje się pełne tygodnie. Z tego wynikają rozbieżności w czasie trwania kolejnych miesięcy ciąży.

I te pytania co na starosc z tym zrobie [emoji38][emoji38][emoji38] mowie, ze jak mi na grob kwiatkow nie przyniosa to choc ja bede kolorowa[emoji23]

Prawidłowo.
Ja się tym nie przyjmuje, jeśli mialabym choć chwilę zwątpienia to nie zrobiłabym tatuażu i tyle. Moje ciało moja sprawa, to mi musi się podobać ;-)

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom

a ja kobitki zepsułam właśnie czajnik , prezent od męża .A taki fajny był szklany i światełka się świeciły na niebiesko jak się woda gotowała :( tak walnęłam klapą że zawiasy poszły :oops:

reklama
Do góry