reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Udało mi się trochę nadrobić

Dziewczynki cytomegalia jest bardzo ważnym badaniem. Moja gin bardzo zwraca na nie uwagę, w poprzedniej ciąży powtarzalam je w każdym trymestrze, czyli łącznie 3 razy badanie cmv.

Joohoosek jejku, ale szybko Twój synek zrezygnował z drzemki. Mój skończył 2latka 5go grudnia i nie ma szans bez drzemki, sam ok 10. sygnalizuje mi, ze chce spać. Do tego śpi bardzo długo, najczęściej drzemka 3h i dłużej. A ja jestem zadowolona, bo mam czas dla siebie, albo też śpię razem z nim, gdy jestem zmęczona.

Dziewczynki tak miło się czyta Wasze dobre wiadomości po wizytach! Serce się raduje!

Wszystkim, które zmagają się z jakimiś dolegliwościami życzę, aby szybko przeszło i odeszło w zapomnienie. Ja mam mdłości dalej, ale są mniejsze. Natomiast zaparcia mam przeokropne, śliwki suszone bardzo pomagają, ale już na sam ich widok robi mi się słabo, więc zaczynam brać syrop lactulosum.

Anulka udanej wizyty u gina!

Majka ja dokładnie tak samo miałam w pierwszej ciąży. Łożysko na przedniej ścianie, bardzo nisko tuż przy samej szyjce. Miałam się oszczędzać itp. W miarę wzrostu ciąży łożysko się podciagalo do góry i wszystko było dobrze.

Madzian jeeej jaki piękny tort, ale masz talent! Ja też byłam bardzo zadowolona z tortu synka na urodzinach. On ostatnio uwielbia dinozaury, więc znalazlam pomysł w necie i Pani z pracowni tortów odtworzyla go w 100% :)

Załączniki

• 20161210_105622.jpg
    20161210_105622.jpg
    874 KB · Wyświetleń: 87
reklama
Udało mi się trochę nadrobić

Dziewczynki cytomegalia jest bardzo ważnym badaniem. Moja gin bardzo zwraca na nie uwagę, w poprzedniej ciąży powtarzalam je w każdym trymestrze, czyli łącznie 3 razy badanie cmv.

Joohoosek jejku, ale szybko Twój synek zrezygnował z drzemki. Mój skończył 2latka 5go grudnia i nie ma szans bez drzemki, sam ok 10. sygnalizuje mi, ze chce spać. Do tego śpi bardzo długo, najczęściej drzemka 3h i dłużej. A ja jestem zadowolona, bo mam czas dla siebie, albo też śpię razem z nim, gdy jestem zmęczona.

Dziewczynki tak miło się czyta Wasze dobre wiadomości po wizytach! Serce się raduje!

Wszystkim, które zmagają się z jakimiś dolegliwościami życzę, aby szybko przeszło i odeszło w zapomnienie. Ja mam mdłości dalej, ale są mniejsze. Natomiast zaparcia mam przeokropne, śliwki suszone bardzo pomagają, ale już na sam ich widok robi mi się słabo, więc zaczynam brać syrop lactulosum.

Anulka udanej wizyty u gina!

Majka ja dokładnie tak samo miałam w pierwszej ciąży. Łożysko na przedniej ścianie, bardzo nisko tuż przy samej szyjce. Miałam się oszczędzać itp. W miarę wzrostu ciąży łożysko się podciagalo do góry i wszystko było dobrze.

Madzian jeeej jaki piękny tort, ale masz talent! Ja też byłam bardzo zadowolona z tortu synka na urodzinach. On ostatnio uwielbia dinozaury, więc znalazlam pomysł w necie i Pani z pracowni tortów odtworzyla go w 100% :)
Ok kumam, oszczędzam się jak mogę ale zaczynam się bać o kondycję hehe
Na zaparcia ja piłam syrop i brałam probiotyk i szybko przeszło.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

My dziś idziemy obejrzeć szopkę z żywymi zwierzątkami :) potem kupimy choinkę i ubieramy a na koniec pieczymy ciasteczka [emoji4] [emoji173]

Miłego dnia [emoji8]

f2w3skjoapwrgv7j.png

Dzień dobry :)
Ja właśnie po śniadanku,a dzisiaj mam pracowniczą wigilię. Z jednej strony się cieszę,a z durgiej nie chce mi się iść...bo wiem,że zaraz będzie dotykanie brzucha i te wszystkie teksty :p
Czekam z niecierpliwością na czwartek,bo wtedy wizyta !! :)

Dzień dobry :)
Ja właśnie po śniadanku,a dzisiaj mam pracowniczą wigilię. Z jednej strony się cieszę,a z durgiej nie chce mi się iść...bo wiem,że zaraz będzie dotykanie brzucha i te wszystkie teksty [emoji14]
Czekam z niecierpliwością na czwartek,bo wtedy wizyta !! :)
Doskonale cie rozumiem z tym dotykaniem. Nie nawidze tego. Co innego jak mąż , siostra czy przyjaciółka . A ludzie to czasem za bardzo pchają te łapy [emoji23][emoji23][emoji23]

Ja wczoraj na jasełkach myślałam że zapadnę się pod ziemię. Mam taki brzuch że nie da się ukryć. W cieńszych ubraniach eksponuję brzuszek a w grubych to już wieloryb. A ci wszyscy biedni ludzie chcący przyjżeć mi się tak żebym nie zauważyła...

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Oj mnie też nic bardziej nie wkurza jak dotykanie brucha i teksty w stylu "daj może się zarażę", na pytanie "jak się czujesz" też już dostaję białej gorączki ;)

Dziewczyny, które biorą dopegyt.... Was też tak muli po tej tabletce?... ja się czuję półprzytomna

Któraśz Was pytała o ciśnienie czy przed ciążą też miałyśmy wysokie, otóż u mnie przed ciązą normlane od wieku nastoletniego było ciśnienie 90/40

reklama
Tak, pytanie "jak się czujesz" jest niby bardzo miłe, interesują się i w ogóle - ale już mi się nie chce odpowiadać [emoji4] ci którzy są blisko wiedzą jak jest, a całej reszcie mówię "wspaniale!" [emoji6]

A dotykanie brzucha jest jak społeczne przyzwolenie, że brzuch ciężarnej należy do wszystkich... dlaczego??

0d1yhqvkorvfo1vd.png

Do góry