reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dzień dobry w ten sobotni poranek :) u nas londyńska mgła. Maz pojechał do pracy a ja dziś leniuchuje :) a wieczorem kino i Gwiezdne wojny :) A Wy jakie plany ?

p19u9jcg81ehxczt.png
Dzień dobry :) ja dziś od poludnia do wieczora mam roczną córeczkę koleżanki w domu. Nikola wniebiwzieta Ale ciekawe jak długo, zaraz sie zacznie na pewno jakaś zazdrość i płacz ;)

Miłej i spokojnej soboty mamusie :*

reklama
Justyna ja też nie wiem czy chłop czy baba siedzi u mnie w brzuchu. Wczoraj dr nie podpatrzył

Polusiowa Gratuluję[emoji4]

Monya ooo jaaaa koszulka jest rewelacyjna. Też bym chciała [emoji16]

Zając ja dzisiaj zakupy, potem obiecałam mojej małej ubieranie choinki, a wieczorem ciągną mnie do baru znajomi.....ale już mi się nie chce[emoji19]

Anula ale jak to kolęda przed Świętami? U nas zawsze po.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Anula ale jak to kolęda przed Świętami? U nas zawsze po.
Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

No wlasnie u nas też co roku była po Świętach, ale w tym roku wyjątkowo mamy tylko 2 Księży na całą parafię i tym tłumaczą, że musieli wcześniej zacząć, aby skończyć do ferii, bo rodziny wyjeżdżają itp., a u nas w Pomorskim będą bardzo szybko ferie, bo w połowie stycznia.

Zając zazdroszczę wyjazdu do kina, życzę udanego seansu :) My dzisiaj mamy kolejną Kolędę, tzn. w tygodniu byłam na Kolędzie u mojej Mamy a dzisiaj jest u nas. Jeny, nawet nie macie pojęcia jak mi się chce. :hmm:
Jest szansa że nie zasne w kinie ale później znajomi chcą gdzieś pójść... z tym może być ciężko;)
Aaa no i kupuje dziś prenatal duo i zaczynam brać:) mialam kupic tydzien temu jak wyszlam od Pani doktor ale jakos mi zeszlo [emoji14] ale mi ten czas leci[emoji33]
Kochana a co to za kolęda ?

p19u9jcg81ehxczt.png

Ja przyjmuję teraz jedną tabletkę na dobę (100 mg). Wcześniej brałam dwie. Nie czuję różnicy na razie. Za cztery dni odstawiam całkiem, dam Ci znać wtedy, czy coś czuję. A u Ciebie bóle?? Mocne?
Ja juz od trzech dni nie biorę duphastonu i nie czuje różnicy wcale.
Takie jak na początku. Dlatego dostałam luteinę i duphaston. Lekarz kazał wrócić do starej dawki jak zacznie się cos dziać. Boli mnie jak na okres i kłują jajniki. Wzielam duphaston i nospe . Obym jutro wstała i było ok. Troszkę się boję . Na szczęście podbrzusze nie jest twarde jak było kiedyś. [emoji4]
Madzien mnie też czasami podbrzusze jak na okres boli ale zazwyczaj jak się położę albo już w ostateczności wezmę nospe to przechodzi. Nie martw się. To napewno nic niepokojącego.
Ja już po badaniach prenatalnych. Myślałam że nie dojadę (60 km) bo z nerwów wymiotowałam trzy razy po drodze.
Wyniki usg w normie, więc kamień z serca!
Czekam jeszcze na wyniki pappa - będą za dwa tygodnie.

Dziewczyny jakie miałyście ryzyko podstawowe i skorygowane?
U mnie :
Trisomia 21: podst: 1:164 skoryg: 1:656
Trisomia 18: podst: 1:1933 skoryg: 1: 5857
Trisomia 13: podst: 1: 4550 skoryg 1:4166 --> ryzyko skorygowane większe niż podstawowe.
Chyba któraś z Was też miała podobny wynik, dobrze kojarzę? Help!

Mam nadzieję, że test z krwi jeszcze zmniejszy ryzyka.
Ja sie ostatnio dowiedzialam ze moja znajoma która urodziła w tamtym roku miała robione te genetyczne i wyszły jej kiepsko. Przeziernosc karku jej malucha zawsze wahała się w górnej granicy a mały urodził się cały i zdrowy. Tyle co stresów przeżyła to naprawdę nie zazdroszczę. Ale jakby na to nie patrzeć to tylko statystyka i czasami.mozna ja o kant dupy potrzec[emoji16]

Judzia witam i zapraszam do debat
Hej dziewczyny. Ja też po wizycie w 15t5d. DZIEWCZYNKA! Powiem Wam zawsze chciałam mieć córkę ale jak się dziś dowiedzialam to przez chwilę poczułam taki zal ze to nie chłopczyk jednak. Ale aż głupio mi samej że tak poczułam przecież to pierwsze dziecko i do tego tak długo się staraliśmy. Ale wokół mnie sami chłopcy się rodzili i siostra ma dwoch których kocham jak swoich i jakoś tąk mi się ubilo w głowie że będę mamą chłopca. Ale zdałam sobie sprawę z moich pragnień dopiero jak mi powiedziala ze to na 95proc dziewczynka. Tak to zawsze mówiłam że chce dziewczynkę ale myślałam że pewnie będzie odwrotnie więc trzeba się przyzwyczaić do chłopca. Najważniejsze że duża i zdrowa. Waży ponad 150gram i ślicznie dziś skakala i machala rączkami. I taka jestem dumna że tak pięknie rośnie. Dziewczynki są ponoć silniejsze dlatego przytrzymala moje kłopoty bóle krwawienia itp. Od jutra zmieniam sposób myślenia muszę nastawic się na "dziewczynskie" rzeczy ale zbyt różowo na pewno nie będzie. Mąż się za to bardzo cieszy z córki. A mój tata już dawno nie slyszalam takiej radości u niego. Teściowa i moja mama też zadowolone babcie [emoji2] teściowa ma już wnuków więc czekala na wnuczke a moja mama uważa że najważniejsze mieć córkę bo ona ma mnie i ja zawsze jej pomogę i można na mnie liczyć i chciała dla mnie córki. Może jutro wrzucę zdjęcie. Ważne że dla dziewczynki imię mamy a dla chlopca byłby problem. Dobranoc!

p19ucsqv6rf79f3c.png
Strasznie gratuluję. Az mi się mordka śmieje jak czytam takie cudowne wieści.

Ja dzisian z mama biorę się za pierogi i uszka a poza tym to dzień jak co dzień będzie.

Jest szansa że nie zasne w kinie ale później znajomi chcą gdzieś pójść... z tym może być ciężko;)
Aaa no i kupuje dziś prenatal duo i zaczynam brać:) mialam kupic tydzien temu jak wyszlam od Pani doktor ale jakos mi zeszlo [emoji14] ale mi ten czas leci[emoji33]
Kochana a co to za kolęda ?

p19u9jcg81ehxczt.png

Na pewno nie zaśniesz :) fajnie, ze idziecie większą grupą, to zawsze jakoś tak weselej jest. A Kolęda, to Ksiądz nas dzisiaj odwiedza w domu :)

Na pewno nie zaśniesz :) fajnie, ze idziecie większą grupą, to zawsze jakoś tak weselej jest. A Kolęda, to Ksiądz nas dzisiaj odwiedza w domu :)
Ooo u nas to zawsze po świętach- nawet luty. :)
Staramy się spotykać w swojej grupie tak raz na dwa tygodnie. Ale czasem brakuje mi wyjścia z mezem we dwoje ;)
Gardło mnie znów boli i mam katar[emoji35]

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
Nie... i prędko nie poczuje więc się nie nastawiam... może jeszcze jak dobrze pójdzie jakieś 3, 4 tygodnie... ale czasem mi mija szybko więc oby szybko zlecialo ;)
a ty coś czujesz ?

p19u9jcg81ehxczt.png

Mi się ze 2-3 razy wydawało, ze czuję, ale nie jestem pewna czy to to. A dodatkowo mam łożysko na przedniej ścianie, więc ono działa jak poduszka, co dodatkowo nie ułatwia szybkiego czucia ruchów. Mamy jeszcze czas na czucie ruchów, w pierwszej ciąży pamiętam, ze pierwsze ruchy poczułam, takie, ze wiedziałam, ze to jest to w 19 tyg., dokładnie 18t3d.

Do góry