reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Jeść tez mi się nie chce mąż robił makaron to musiał wszystko pozamykać bo mnie mdliło. Mój szef poradził pic rumianek kupiłam zobaczymy

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Podobno imbir pomaga na mdłości... Moja koleżanka kupuje kandyzowany i cały dzień go sobie żuje :-)

hchy3e3kh54y83hd.png

reklama
Tynka ja tez sie czuje jak na kacu, zwlaszcza z rana. Juz nawet pisalam, ze nawet na te same rzeczy mam ochote do jedzenia ( jak juz przejda najgorsze mdlosci i dam rade w siebie cos wrzucic). Dzis pierwszy pawik z rana :/.,
Co do brzucha to w drugiej ciazy ponoc duzo szybciej widac. Wiec tego sie trzymajmy ;).
Ja jem sporo, glownie po to zeby mdlosci sie nie nasilaly, bo jak przegapie ten moment, to ciezko mi pozniej zjesc cokolwiek. Z rana jest najgorzej...

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

W sumie fakt Kasia86 ;)

A powiedzcie kochane czy już powiedziałyście rodzinie i znajomym? Czy czekacie aż już minie największe ryzyko? U nas rodzina męża wie, bo tak przypadkowo wyszło, ze akurat badanie beta hcg odebrałam :p A moim rodzicom jeszcze nic nie mówiłam, chcę poczekać na dobrą okazję i jakoś wymyślić formę przekazu. Np. myślałam o tym aby kupić malutki kartonik w neutralnym kolorze i włożyć do niego maleńkie buciczki i zdjęcie z usg. A wy jakie macie pomysły? Obwieściłyście już nowinę?

W sumie fakt Kasia86 ;)

A powiedzcie kochane czy już powiedziałyście rodzinie i znajomym? Czy czekacie aż już minie największe ryzyko? U nas rodzina męża wie, bo tak przypadkowo wyszło, ze akurat badanie beta hcg odebrałam :p A moim rodzicom jeszcze nic nie mówiłam, chcę poczekać na dobrą okazję i jakoś wymyślić formę przekazu. Np. myślałam o tym aby kupić malutki kartonik w neutralnym kolorze i włożyć do niego maleńkie buciczki i zdjęcie z usg. A wy jakie macie pomysły? Obwieściłyście już nowinę?
u mnie już dużo osób wie, z najbliższej rodziny i najbliższe koleżanki... wiem że to dość wcześnie ale w sumie stwierdziliśmy, że nie ma sensu czekać. przynajmniej nie muszę ściemniać koleżankom, dlaczego znów nie idę z nimi na piwo ;) a co do przekazu? kupiłam malutkie chłopięce skarpetki , takie słodziutkie i wręczyłam mężowi z textem " dla Ciebie - tatuśku " :) zaskoczył od razu i strraasznie się ucieszył :)

Nahia ja mojej mamie tak prosto z mostu powiedziałam
Mama: Ale mam okres mocny
Ja: a ja go nie dostanę przez najbliższe 9 miesięcy
Heh duże oczy i trochę strachu bo lecze się i bała się o leki ze wpłyną źle na dzidzie Ale jak ją uspokoiłam, że nie zaszkodzą one dziecku to była radosc :)

A tak z innej beczki. Łapie mnie przeziębienie. Już kilka dni Ale dziś sie zaczęło nasilać. Dziewczyny polecacie coś na katar i gardło? Pije dużo herbaty z cytryną, mleko z czosnkiem i miodem...i tak jakby nie przechodzi. Co jeszcze mogę zrobić?

Kasia86 a mój brat 10 dni po moim terminie OM - (sugerując się poprzednią ciąża ) też będę miała szanse na nim się toczyć [emoji23]

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Próbując dopchać się do rossmanowskich podkładów widziałam , że jest tam cala gama produktów dla kobiet w ciąży w tym jakiś leków na gardło - może na przeziębienie też coś będzie.

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ja powiedziałam tylko babci tacie bratu i w pracy reszcie nie ogłaszam bo się boje , w pierwszej ciąży powiedziałam za wcześnie i klops potem pytali a to bolało jeszcze bardziej

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry