reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Ładnie zeszło. U mnie ostatnio dochodzi do 150/99 i chyba pora na jakieś leki. Póki było w okolicach 140 to jakoś się tym nie przejmowałam. Ale ostatnio to już trochę za dużo i dotego jeszcze białko w moczu. Coś czuję że będzie ciekawie... Czekam na dokładne wyniki po wczorajszych badaniach. Ale nie wygląda to dobrze.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Moj lekarz mówił mi ze jak bede miala dwa dni wyższe niz 140/ 90 to mam sie do niego zgłosić po leki. Ja bym na Twoim miejscu z lekarzem skonsultowala tak wysokie cisnienie.

Moj lekarz mówił mi ze jak bede miala dwa dni wyższe niz 140/ 90 to mam sie do niego zgłosić po leki. Ja bym na Twoim miejscu z lekarzem skonsultowala tak wysokie cisnienie.

Ja już po konsultacji lekarskiej... Na szczęście za jakiś tydzień będę w Polsce to może dostanę jakieś leki... W ramach porady od położnej zalecenie nie mierzenia ciśnienia dostałam by się nie stresowac[emoji4] u nas jest trochę inaczej ja w PL tu nikt się nie przejmuje ciąża.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Mój lekarz na pierwszej wizycie chciał mi dac zwolnienie. I co wizytę sie pyta czy chce.. Chociaż moja ciąża po poroniach wiec pewnie dla mojego spokoju. Tylko ze dopóki sie dobrze czuje to chce pracowac bo to dlamnie inne pieniądze sia.

Dziewczyny jak byłam na prenatalnych to lekarz powiedział że dziecko jest wielkości odpowiadającej 12t4d kiedy według OM to 11t6d i powiedział że data porody się zmienia i napewno będzie wcześniej tj 23.06 i wyczytałam że to właśnie tym terminem z prenatalnych powinno się sugerować bo jest najbardziej miarodajne i właśnie moje pytanie to jak mam teraz liczyć ciążę? Jestem w 12 tygodniu czy w 13?

w4sqskjo6e3xshfe.png

Dziewczyny jak byłam na prenatalnych to lekarz powiedział że dziecko jest wielkości odpowiadającej 12t4d kiedy według OM to 11t6d i powiedział że data porody się zmienia i napewno będzie wcześniej tj 23.06 i wyczytałam że to właśnie tym terminem z prenatalnych powinno się sugerować bo jest najbardziej miarodajne i właśnie moje pytanie to jak mam teraz liczyć ciążę? Jestem w 12 tygodniu czy w 13?

w4sqskjo6e3xshfe.png
Moim zdaniem tak jak na prenatalnych. Moje bobo niby było młodsze o tydzień, a potem mój nowy prowadzący i lekarz na prenatalnych powiedzieli że, nie pradwa i lekarz musiał mieć zły sprzęt. Bobo jest dokładnie takie jak z wyliczeń z OM.

Pamiętaj że owulacje mogłaś mieć wcześniej lub później;)

w57vyx8dubspq12k.png

reklama
Do góry