reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dziewczyny wy się tak nie sugerujcie tymi terminami z USG ( jeśli rodzicie SN ) , bo dziecko się urodzi wtedy kiedy będzie gotowe. Nastawicie się, że termin będzie 2 dni wczesniej, albo później a życie zweryfikuje. Amelia w pierwszej ciąży miała termin z USG 2 dni wczesniej a urodziła się dużo później porodem indukowanym. Ja zawsze licze z OM. Chociaż z tyłu głowy mam , że ma pierwszym USG dziecko było trochę młodzsze - na połówkowym terminy już się pokryły. A urodzi się kiedy przyjdzie pora.

f2w3skjoapwrgv7j.png

reklama
Dziewczyny wy się tak nie sugerujcie tymi terminami z USG ( jeśli rodzicie SN ) , bo dziecko się urodzi wtedy kiedy będzie gotowe. Nastawicie się, że termin będzie 2 dni wczesniej, albo później a życie zweryfikuje. Amelia w pierwszej ciąży miała termin z USG 2 dni wczesniej a urodziła się dużo później porodem indukowanym. Ja zawsze licze z OM. Chociaż z tyłu głowy mam , że ma pierwszym USG dziecko było trochę młodzsze - na połówkowym terminy już się pokryły. A urodzi się kiedy przyjdzie pora.

f2w3skjoapwrgv7j.png
Jasne. Wiadomo, że te terminy są tylko orientacyjne. W moim przypadku nie ma jednak sensu wyliczać z terminu OM, bo wiem, że cykl był znacznie dłuższy, przesunięty :)

Tak wiem że urodzi się i tak wtedy kiedy będzie dzidzi gotowe [emoji4] ale zastanawiało mnie właśnie czy mam mówić że to 12 czy 13 tydzień wiem że to takie niby nic ale tak z ciekawości po prostu [emoji16]

w4sqskjo6e3xshfe.png

f2w3skjoapwrgv7j.png
w 100 procenatch popieram u mnie zawsze dzieci wychodziły starsze czasami 2 tyg a i tak każdy ściśle trzymał się terminu mojej gin dlatego wiem, że jej termin jest najważniejszy dzisiaj poznam jak ona to wylicza, nigdy nikt nie sugerował się usg nawet jak wychodziło, że syn ma ponad 5 kg, co dzięki Bogu bylo nie prawda bo rodziłam naturalnie ważył 4100 (nie chcieli) mi wcześniej wywołać taka okrutna prawda

Właśnie dzwoniła lekarka do mnie... Moje przypuszczenia że zaczyna się u mnie zatrucie ciążowe są zasadne. Jutro kolejna dawkę moczu do badań mam oddać i czekać na wezwanie że szpitala...

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak wiem że urodzi się i tak wtedy kiedy będzie dzidzi gotowe [emoji4] ale zastanawiało mnie właśnie czy mam mówić że to 12 czy 13 tydzień wiem że to takie niby nic ale tak z ciekawości po prostu [emoji16]

w4sqskjo6e3xshfe.png
Ja bym liczyła tak jak masz wpisane w kartę ciąży. Jeśli trafisz do szpitala to nikt nie zapyta się Ciebie jak liczysz sobie tygodnie tylko będzie się sugerował terminem z karty.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Moj pech nie ma granic..zepsul sie aparat do usg i nie robia do 18 stycznia..zapisalam sie na mus do diagmedu ale musze doplacic za wizyte do tehgo usg bo lekarz przyjedzie na 7 rano by mi to zrobic..wiec czekam do czw..a i tak bedzie chyba juz lekko po terminie

reklama
Do góry