reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Nie ma tylu "bezpiecznych" miejsc pracy, no i wlasnie problem z tym że stwarzają dla ciebie stanowisko pracy, składasz np dokumenty i płacą jak naukowcowi, wiec firma traci.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No właśnie. Więc często bywa tak, że firma sama nalega na l-4, aby pozbyć się problemu i zatrudnić zastępstwo na czas ciąży i urlopu macierzyńskiego.

reklama
No właśnie. Więc często bywa tak, że firma sama nalega na l-4, aby pozbyć się problemu i zatrudnić zastępstwo na czas ciąży i urlopu macierzyńskiego.

No wlasnie jak miałam problem z kontynuacją L4 dziewczyna z HRów sama poleciła mi do którego lekarza mam sie udać.
Ot, taka rzeczywistość.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny które teraz beda leciec samolotem czy bierzecie juz zaswiadczenie od lekarza ze mozecie leciec czy jeszcze nie? Wiem ze np ryanair wymaga takiego zaswiadczenia od 28tyg.ciazy ale nie wiem czy jest konieczne wczesniej. U mnie brzuch jeszcze malo widoczny ale po swietach to sie chyba zmieni:)
Na tym etapie zaświadczenie nie jest konieczne. Ale warto lekarza zapytać o opinie szczególnie jak są jakieś komplikacje

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

No nie, muszę sama zrobić. Próbowałam coś zagadać narzekałam że się źle czuje a on na to "no co ty nie powiesz... " i koniec tematu. Dretwieją mi koniczyny, boli głowa i nie mam siły. W poprzedniej ciąży też miałam 3 morfologie z czego na drugiej okazało się że mam dużą anemie i zakarzenie moczu wymagające antybiotyku.
Bellax też koniecznie sobie zrób.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Jak mi ostatnio rece dretwialy i puchly to lekarz kazał cisnienie codziennie kontrolować.

Hejka dziewczyny :) nie dam rady was nadrobić. Mam za dużo latania, latwienia jeszcze ze ślubem. Jak narazie udało mi się zrobić tylko pazurki haha a jeszcze do odbioru suknia. Tyle stresu. Ahh nie mogę się stresować bo bąbelek będzie się denerwować. Jutro jeszcze mam wizytę u ginekologa. To jak uda mi się to dam wam znać co i jak. Dużo zdrówka dla was :* i trzymajcie kciuki żeby u lekarza było ok i w tą sobotę żebym się za bardzo nie denerwowala. Buziaki [emoji7][emoji8]

Sent from my ZTE Blade A452 using Forum BabyBoom mobile app
trzymamy! :)

A ja dziś rozmawiałam z położna na temat zwolnienia- od stycznia chce iść. dojeżdżam codziennie godzinę rano i godzinę wieczorem, plus w pracy dostawy, wchodzenie na drabinę i praca po 10h a Ona do mnie, ze musze sie zapisac w tej sprawie do gin ale Ona mi nie obiecuje bo z historii ciazy nie wynika żeby zwolnienie było konieczne!
No paranoja! chyba tylko krwawienie to gwarantuje :O śmiech na sali. dodam, ze chodzi o Luxmed
Żenada. Zwolnienie Ci się należy jak psu buda! Mi wczoraj w Luxmedzie dali bez problemu. Powiedziałam, że muszę pracować 8 godzin dziennie przy komputerze i że mam stresującą pracę.

Ja też trzymam :) a u nas wizyta wieczorem może gin ustali mi datę w końcu może na 25 to moje urodziny
Wiem, ze jest taka opcja ale teraz kolejną cudowna wieść....do mojego gina najbliższy termin na 28 stycznia :O
Współczuję, ją dziś i dodatkowo prywatnie zapisalam się na USG 29 do lekarza co podobno świetnie płeć określa

Hej :) Dziewczyny, jestem w pracy i mam taak stresujący transport, że aż mnie brzuch rozbolał. Czuje takie jakby skurcze w dole brzucha. Kiero mi kwitnie na urzędzie celnym od wczoraj. Każdy ma w dupie. Mam dooooooooość :( Boję się, że nie zdąży załadowac kolejnego towaru i polecą odciążenia. Najgorsza jest ta bezsilność. Siedzisz przed kompem, gapisz się w monitor i nie możesz nic. :(

Tak Was czytam nt. badań. Cholera, ja miałam wszystko póki co tylko raz. Pojutrze wskakuje 15tc, lekarz wczoraj stwierdził, ze dopiero na nastepnej wizycie da mi skierowania. Na własną ręke robiłam tylko morfologie po tym omdleniu. Aaa wlasnie - poznalałam płeć - DZIEWCZYNKA :) Ale ja to czułam od początku, tak więc nie byłam zaskoczona ani troche :D Założyłam się z narzeczonym o tysiaka. i wygląda na to, że wygrałam. On obstawiał chłopca :D
Zazdroszczę :( ale tak pozytywnie taaaak bardzo bardzo chciałabym dziewczynkę!

Napisane na Lenovo A6020a46 w aplikacji Forum BabyBoom

A mojemu pracodawcy ZUS powiedział , ze dokumentacja nie jest kompletna i musiałam lecieć po zaświadczenie .

f2w3skjoapwrgv7j.png

reklama
Dziewczyny które teraz beda leciec samolotem czy bierzecie juz zaswiadczenie od lekarza ze mozecie leciec czy jeszcze nie? Wiem ze np ryanair wymaga takiego zaswiadczenia od 28tyg.ciazy ale nie wiem czy jest konieczne wczesniej. U mnie brzuch jeszcze malo widoczny ale po swietach to sie chyba zmieni:)
U mnie brzuch już widoczny bardzo i nikt mnie nie prosił o zaświadczenie nawet o tym nie pomyślałam ale nie miałam żadnego problemu w Ryanair DIeki za pytanie jutro wracam to spytam się dokładnie bo Lecę jeszcze raz w 19t

f2w33e3k40nuj2rt.png

Do góry