reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja prenatalne robiłam u polskiego lekarza ale w Irlandii , do polski nie mogę latać kiedy chcę bo urlop mnie ogranicza .Irlandia jest zacofana ale z drugiej strony jakoś te kobiety rodzą , co zrobić .Dodatkowe badania prenatalne z krwi nie robiłam bo lekarz powiedział że nie widzi takiej potrzeby ,a z drugiej strony takie badanie kosztuje 500 e :o

Ja ze względu na 3 poronienia jestem na l4 więc mnie praca nie ogranicza
Ja wiem że rodzą tylko przez to co mnie spotkało to ja jestem na nich strasznie cięta
Oj koszt jest naprawdę kosmiczny[emoji50]
Dobrze że połówkowe jest w pakiecie szpitalnym

2nn33e3k5z1n9x89.png

reklama
masz racje zależy co kto nazywa połówkowym. Mnie naprzyklad chodzi o usg2d, i 3d a także dopplerskie i echo serduszka. u mnie takich badań w mieście nie robią i ja na takie jadę.

w57vyx8dubspq12k.png
Świetnie :) będziesz miała dokładnie przebadaną dzidzie :)

Doppler i usg3d to chyba standard ? Ja z Amelia miałam na NFZ . Teraz za każde USG płacę ( lekarz ma certyfikaty i sprzęt) ale tylko 100zł. A echo jeśli lekarz zaleci to zrobię . Jeśli nie to nie :)

f2w3skjoapwrgv7j.png

ja już na ciążę wysłałam 1800zł...( przed chwilą liczyłam), leki na podtrzymanie, wizyty, badania... teraz jeszcze ta cytomegalia? nie wiem jak to się pisze ;), połówkowe... normalnie nie mam już siły się na to denerwować. Robie jak leci. dobrze że nie jest u nas tak źle z tymi finansami bo bym się załamała.

w57vyx8dubspq12k.png
Ja nawet nie chcę liczyć też pewnie coś koło tego i paradoksalnie najtaniej wychodzi mi latanie samolotem do Polski [emoji23]

2nn33e3k5z1n9x89.png

Świetnie :) będziesz miała dokładnie przebadaną dzidzie :)

Doppler i usg3d to chyba standard ? Ja z Amelia miałam na NFZ . Teraz za każde USG płacę ( lekarz ma certyfikaty i sprzęt) ale tylko 100zł. A echo jeśli lekarz zaleci to zrobię . Jeśli nie to nie :)

f2w3skjoapwrgv7j.png
u mnie w mieście nikt oprócz mojej gin nie ma 3d :( ale ona mi też nie przełącza na ten obraz, więc dopiero na połówkowym zobaczę moją dzidzie taką śliczną :)
ja już nwm co jest w standardzie a co nie, jak dzwoniłam umówić się na te połówkowe to pani na recepcji powiedziała cytuje" ta pani doktor tego nie może wykonać, ale ten pan doktor może". Stąd moje zdziwienie... Super że macie to w Standardzie bo ja wolałabym te pieniążki dołożyć do wyprawki niż wydawać na coś co powinnam mieć za darmo.

w57vyx8dubspq12k.png

Ja nawet nie chcę liczyć też pewnie coś koło tego i paradoksalnie najtaniej wychodzi mi latanie samolotem do Polski [emoji23]

2nn33e3k5z1n9x89.png
[emoji23][emoji23] kurde a ja mieszkam w Pl. O ciąże się nie starałam więc to jest cena od 6tyg... normalnie masakra. U nas na nfz to strach iść. Nie znam nikogo kto by się zdecydował prowadzić ciążę u mnie w mieście. W sumie na nfz to u nas się tylko do szpitala chodzi. Tak to wszyscy wszędzie prywatnie.

w57vyx8dubspq12k.png

u mnie w mieście nikt oprócz mojej gin nie ma 3d :( ale ona mi też nie przełącza na ten obraz, więc dopiero na połówkowym zobaczę moją dzidzie taką śliczną :)
ja już nwm co jest w standardzie a co nie, jak dzwoniłam umówić się na te połówkowe to pani na recepcji powiedziała cytuje" ta pani doktor tego nie może wykonać, ale ten pan doktor może". Stąd moje zdziwienie... Super że macie to w Standardzie bo ja wolałabym te pieniążki dołożyć do wyprawki niż wydawać na coś co powinnam mieć za darmo.

w57vyx8dubspq12k.png
Ja nie wiem jak jest u mnie w mieście wokoło - tam gdzie chodzilam w pierwszej w przychodni było 3d wiec mi przełączał na każdym USG. A teraz też jest :) myślałam, że tak jest wszędzie.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Ja ze względu na 3 poronienia jestem na l4 więc mnie praca nie ogranicza
Ja wiem że rodzą tylko przez to co mnie spotkało to ja jestem na nich strasznie cięta
Oj koszt jest naprawdę kosmiczny
emoji50.png

Dobrze że połówkowe jest w pakiecie szpitalnym
Połówkowe w pakiecie ? nie w moim szpitalu :( na następną wizytę usg do szpitala zaprosili mnie na 12 kwiecień to będzie coś 33 tydzień ciąży .U nas w pakiecie szpitalnym mamy szkołę rodzenia , żadnych badań prenatalnych nie robią , nawet nie powiedzą ci jaka jest płeć dziecka .Mój lekarz będzie dopiero 11 stycznia i już się zapisałam .Ostatnią wizytę miałam w listopadzie :(

Połówkowe w pakiecie ? nie w moim szpitalu :( na następną wizytę usg do szpitala zaprosili mnie na 12 kwiecień to będzie coś 33 tydzień ciąży .U nas w pakiecie szpitalnym mamy szkołę rodzenia , żadnych badań prenatalnych nie robią , nawet nie powiedzą ci jaka jest płeć dziecka .Mój lekarz będzie dopiero 11 stycznia i już się zapisałam .Ostatnią wizytę miałam w listopadzie :(
Dziwne ja po usg tym ok.12tyg dostałam termin na anomaly scan mam 7.02 i robią w szpitalu Cymera może zapytaj się GP czy może wysłać list do szpitala o termin bo mamy mieć 3 obowiązkowe USG takie prawo
To jest strona miedzynarodowa w której można znaleźć lekarza z certyfikatem i jasno jest napisane , że chodzi o USG w terminie 11-13 TC . Link do: The Fetal Medicine Foundation /

f2w3skjoapwrgv7j.png

2nn33e3k5z1n9x89.png

w57vyx8dubspq12k.png
Ja swojego malucha w 3d tez nie widziałam. Przelaczyla raz ale widać było tylko nóżki bo resztę przeslonilo łożysko

reklama
Dziwne ja po usg tym ok.12tyg dostałam termin na anomaly scan mam 7.02 i robią w szpitalu Cymera może zapytaj się GP czy może wysłać list do szpitala o termin bo mamy mieć 3 obowiązkowe USG takie prawo
U mnie w szpitalu jest plakat informacyjny , szpital nie wykonuje badań prenatalnych , nie bada dzieci pod kątem wad genetycznych , nie wykonuje usg sprawdzających płeć dziecka .Owszem są 3 obowiązkowe jak do tej pory już miałam 3 , bo miałam komplikacje na początku .Robię badania prywatnie bo inaczej nie mam szans .Widocznie co kraj to obyczaj i jak się okazuje co szpital to inne zasady .:(

Do góry