reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dziewczyny a jak kilka lat temu robiłam tą cytomegalię i wyszło że chorowałam i mam przeciwciała to już nie muszę powtarzać?
Moim zdaniem ( nie medycznym) - nie.

f2w3skjoapwrgv7j.png

reklama
Mi kolerzanka poradziła by cytomegalie zrobić teraz i pod koniec ciąży bo tak jak Suelen pisała można się zarazić w każdej chwili. I pod koniec ciąży powtórzę dla własnego spokoju.

cześć dziewczyny :) przeczytałam dwie strony wiecej nadrabiac nie będę

połówkowe robię w luxmedzie bo tam chodzę. juz jestem umowiona na 17 stycznie i sie doczekać nie mogę :D :D :D

siedze w domu drugi dzień :D śmiesznie.. jakoś mi dziwnie z myślą że mam nie pacowac półtorej roku... wypadne z obiegu jak nic... ogólnie rzecz biorąc przygotowałam się an to aby pracować w domu.. ale chyba wole powolutku sprzatać sobie dom. pólka po półce. wczoraj trochę kuchnie ogarnełam. musze się wziąć za szafki.

Dobrze, że dzisiaj pojawił się temat cytomegalii, bo wlasnie idę do lekarza. Mam nadzieję, że mi wypisze skierowanie :)
Moja mama chorowała na to będąc w ciąży z bratem. Dużo stresu przez to mieliśmy. Były obawy, że dziecko będzie nie do końca sprawne intelektualnie.

cześć dziewczyny :) przeczytałam dwie strony wiecej nadrabiac nie będę

połówkowe robię w luxmedzie bo tam chodzę. juz jestem umowiona na 17 stycznie i sie doczekać nie mogę :D :D :D

siedze w domu drugi dzień :D śmiesznie.. jakoś mi dziwnie z myślą że mam nie pacowac półtorej roku... wypadne z obiegu jak nic... ogólnie rzecz biorąc przygotowałam się an to aby pracować w domu.. ale chyba wole powolutku sprzatać sobie dom. pólka po półce. wczoraj trochę kuchnie ogarnełam. musze się wziąć za szafki.
Ja dzisiaj chyba dostanę zwolnienie. Qrcze tak dziwnie, tyyyyyle czasu bez pracy :D

reklama
Dopiero skonczylam was nadrabiać:)
Dziewczyny mam do was pytanie...
Otoz na ostatniej wizycie gin dala mi skierowanie na badania prenatalne.. Napisala nazwisko lekarza do jakiego mam sie udac do szpitala i powiedziala ze bedzie mnie to kosztowac 400 zl.. I mam pytanie do was na czym tqk konkretnie polega to badanie? Czy jest ono konieczne? Bardzo was prosze o pomoc.... ;)
Jestem zielona w tych sprawach i licze na waszą pomoc:)

Napisane na LG-K520 w aplikacji Forum BabyBoom

Coś mi się wydaje ze twój lekarz ma jakiś układ z tamtym lekarZem skoro musisz płacić to znaczy ze nie masz skierowania a jak nie masz skierowania to możesz iść do kogo chcesz, na pewno do tańszego:)
Ja płaciłam 250 Zł za usg prenatalne gdzie sprawdzali przyziemność karku, kość nosowa i budowę anatomiczna obliczali również na podstawie tego prawdopodobieństwo wystąpienia zespołu Downa. Często tez razem z tym badaniem jest robione badanie z krwi papa które również określa ryzyko wystąpienia wad wrodzonych ja go nie robiłam kosztowało to u mnie 200 zł czyli w sumie 450 jeśli u lekarza którego polecił Ci twoj ginekolog robione są te dwa badania to w sumie jest normalna cena, jeśli samo usg - to cena z kosmosu

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry