reklama
mlodamama21
Fanka BB :)
Ale tez przeplywy przez pepowine.. ilu komorowa/zylowa jest sprawdzaja..lozysko stan sprawdzaja, czy w pecherzu jest mocz mi sprawdzali, serduszko dokladne przeplywy przez zyly i aorty..Poza tym na połówkowym ważne jest tez ocena prawidłowości funkcjonowania tych narządów. Dziecko cały czas rośnie i się rozwija. Narządy, które ukształtowały się w pierwszym trymestrze nie działają tak samo w 3 miesiącu jak i w 5. Nawet w sercu powstaje takie niuanse, o których my nie wiemy, a lekarz wie (opowiadał mi to na genetycznym , zastawki , kierunki otwierania , aorty i takie tam rzeczy których nie powtórzę). Lekarz ocenia właśnie ten rozwój oraz prawidłowość funkcjonowania. U mnie na przykład w pierwszej ciąży okazało się ze jedna nerka jest większa od drugiej o tak było do końca w ciąży. Zostało odnotowane i po kilku dniach po porodzie synek miał robione usg. Wystarczy, że się wysiusiał i było ok.
Daktyl2016
Mlodamama z nieba mi spadłas, czy przy essentiale odczuwasz różnice?? Od kiedy to bierzesz? Jak to dawkujesz??
mlodamama21
mlodamama21
Zając Czerwcowy
Masz rację wszystko jest możliwe... ale dziś jest lepiej może to jednorazowe
*Vanilia*
Moderatorka
Wpisz mnie proszę [emoji120]Aktualizacja tabeli:
Marzenia chyba dziewczynka
Przeczucia dziewczyna
Zachcianki chłopak
Zabobony chłopak
Chiński kalendarz chłopak usg jeszcze nie wiadomo
Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
U
użytkownik 16
Gość
Ja się na połówkowe napewno zapisze w połowie stycznia jak będę potrzebowała zwolnienie. Nie wyobrażam sobie nie sprawdzić wszystkiego zwlaszcza ze na genetycznych nie było widać wszystkich narządów idealnie. A maluch co jak co będzie dużo większy na połówkowych.
Ja z leków w zasadzie biorę do końca tygodnia duphaston no i witaminki i tyle. Całe szczęście wzdecia i zaparcia mnie opuściły.
Ja z leków w zasadzie biorę do końca tygodnia duphaston no i witaminki i tyle. Całe szczęście wzdecia i zaparcia mnie opuściły.
reklama
Zając Czerwcowy
Oj tak zaparć to i ja już nie mam. Dlatego też spadło mi te 2 kgJa się na połówkowe napewno zapisze w połowie stycznia jak będę potrzebowała zwolnienie. Nie wyobrażam sobie nie sprawdzić wszystkiego zwlaszcza ze na genetycznych nie było widać wszystkich narządów idealnie. A maluch co jak co będzie dużo większy na połówkowych.