Aha i też mam czasem wrażenie twardnienia brzucha ale może to ma też związek z wzdęciami itp. Na twardy brzuch w późniejszej ciąży też się podaje magnez. Mi naprawdę po tygodniu picia magnezu 3x1 podbrzusze przestalo boleć i brzuch nie twardnial.
reklama
Monya81
Fanka BB :)
Wiek ciąży z usg - obecnie 13 tydz jutro 13 i 1 następnie usg w lutym
To jest wiek ciąży kiedy lekarz okreslił płeć dziecka a nie w jakim obecnie jesteś. Spokojnie. Nie będę przejmować roli za suwaczki
Monya81
Mi brzuch stwardniał (napinała się macica) tylko raz w 9tc. Magnez+nospa+leżenie.
I wierz mi Aleinadd, że różnica miedzy napinaniem się brzucha/stawaniem brzucha/skurczami a wzdęciami jest ogromna. W pierwszej ciąży bałam się, że nie rozpoznam tych skurczów przepowiadających (po 20 tc), ze moze je mam a nie wiem. Ale to jest tak inne i tak odczuwalne , że nie da się tego pomylić. Na początku trzeba było dotykać brzuch żeby potwierdzić. A po 33-35 tc to wystarczyło na niego spojrzeć i widać było jak stawał. Jeśli wiec myślisz, że to wzdęcia to pewnie to wzdęcia
I wierz mi Aleinadd, że różnica miedzy napinaniem się brzucha/stawaniem brzucha/skurczami a wzdęciami jest ogromna. W pierwszej ciąży bałam się, że nie rozpoznam tych skurczów przepowiadających (po 20 tc), ze moze je mam a nie wiem. Ale to jest tak inne i tak odczuwalne , że nie da się tego pomylić. Na początku trzeba było dotykać brzuch żeby potwierdzić. A po 33-35 tc to wystarczyło na niego spojrzeć i widać było jak stawał. Jeśli wiec myślisz, że to wzdęcia to pewnie to wzdęcia
Wiesz ja raczej miałam wzdecia/zaparcia. Raz jeden tylko jak mnie bolało tak bardzo podbrzusze wtedy kiedy udałam się na sor było inaczej i ten brzuch był jak kamień nie tylko z zewnątrz ale miałam inne wrażenie od środka. Chociaż może to ten ból to potegowal takie odczucia. Obstawiam że częściej mam wzdety brzuch szczególnie wieczorami właśnie. Mam nadzieję że później odróżnie te dwie sytuację [emoji3] na pewno będę się Was radzić [emoji5]Mi brzuch stwardniał (napinała się macica) tylko raz w 9tc. Magnez+nospa+leżenie.
Daktyl2016
Madziarra a dlaczego masz go zalenconego?
Zając Czerwcowy
Dziewczyny... czy to możliwe żeby pojawiły się mdłości aż takie prowokujace do wymiotów czy po prostu coś zezarlam ? Od wczoraj jest mi niedobrze. Dwa razy już w nocy budziłam się bo obudziła mnie mdłości takie, że musiałam biec do łazienki pochylić się nad muszla... ale nie zwymiotowalam bo próbowałam nie [emoji12] wiem że to głupie ale ja się panicznie boję rzygania- od razu mam walenie serca, łzy mi ciekna i mi gorąco... więc wyplulam tylko sline...
A mówiłam, że tak dobrze się czuje, że nic mi nie jest... teściowa się wczoraj pytała jak się czuje... już nigdy nie powiem że dobrze...
A mówiłam, że tak dobrze się czuje, że nic mi nie jest... teściowa się wczoraj pytała jak się czuje... już nigdy nie powiem że dobrze...
Zając Czerwcowy
A aaa aaa OkiZajączku to chyba chodzi o wiek ciazy z dnia w którym dowiedziałas się z usg jaka jest płeć. Żebyśmy miały porównanie która kiedy się dowiedziała. Tak ja zrozumiałam. A ty znasz już płeć? Ja idę w piątek mam nadzieję że sie okaże
reklama
mlodamama21
W ciazy wszysko jest mozliwe [emoji38] ale teraz tez jelitowka panuje - wlasnie mialam..boli najpierw brzuch jakby nerki bolaly tak dzownie i wlasnie niedobrze jak w apogeum ciazy..na koncu qpa i lepiej..jakies 3 dni to trwaloDziewczyny... czy to możliwe żeby pojawiły się mdłości aż takie prowokujace do wymiotów czy po prostu coś zezarlam ? Od wczoraj jest mi niedobrze. Dwa razy już w nocy budziłam się bo obudziła mnie mdłości takie, że musiałam biec do łazienki pochylić się nad muszla... ale nie zwymiotowalam bo próbowałam nie [emoji12] wiem że to głupie ale ja się panicznie boję rzygania- od razu mam walenie serca, łzy mi ciekna i mi gorąco... więc wyplulam tylko sline...