reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Aha i też mam czasem wrażenie twardnienia brzucha ale może to ma też związek z wzdęciami itp. Na twardy brzuch w późniejszej ciąży też się podaje magnez. Mi naprawdę po tygodniu picia magnezu 3x1 podbrzusze przestalo boleć i brzuch nie twardnial.

p19ucsqv6rf79f3c.png

reklama
Mi brzuch stwardniał (napinała się macica) tylko raz w 9tc. Magnez+nospa+leżenie.
I wierz mi Aleinadd, że różnica miedzy napinaniem się brzucha/stawaniem brzucha/skurczami a wzdęciami jest ogromna. W pierwszej ciąży bałam się, że nie rozpoznam tych skurczów przepowiadających (po 20 tc), ze moze je mam a nie wiem. Ale to jest tak inne i tak odczuwalne , że nie da się tego pomylić. Na początku trzeba było dotykać brzuch żeby potwierdzić. A po 33-35 tc to wystarczyło na niego spojrzeć i widać było jak stawał. Jeśli wiec myślisz, że to wzdęcia to pewnie to wzdęcia :)

oar8pg4njiayxtbm.png

Dokładnie tak jak pisze Monya nie da się pomylić jednego z drugim. Z drugiej strony gdybym nie miała nigdy skurczy to pewnie teraz też bym się wachała .

f2w3skjoapwrgv7j.png

Mi brzuch stwardniał (napinała się macica) tylko raz w 9tc. Magnez+nospa+leżenie.
I wierz mi Aleinadd, że różnica miedzy napinaniem się brzucha/stawaniem brzucha/skurczami a wzdęciami jest ogromna. W pierwszej ciąży bałam się, że nie rozpoznam tych skurczów przepowiadających (po 20 tc), ze moze je mam a nie wiem. Ale to jest tak inne i tak odczuwalne , że nie da się tego pomylić. Na początku trzeba było dotykać brzuch żeby potwierdzić. A po 33-35 tc to wystarczyło na niego spojrzeć i widać było jak stawał. Jeśli wiec myślisz, że to wzdęcia to pewnie to wzdęcia :)

oar8pg4njiayxtbm.png
Wiesz ja raczej miałam wzdecia/zaparcia. Raz jeden tylko jak mnie bolało tak bardzo podbrzusze wtedy kiedy udałam się na sor było inaczej i ten brzuch był jak kamień nie tylko z zewnątrz ale miałam inne wrażenie od środka. Chociaż może to ten ból to potegowal takie odczucia. Obstawiam że częściej mam wzdety brzuch szczególnie wieczorami właśnie. Mam nadzieję że później odróżnie te dwie sytuację [emoji3] na pewno będę się Was radzić [emoji5]

p19ucsqv6rf79f3c.png

Wzdęcia na ogół są po jakimś posiłku lub wieczorami i przechodzą jak się wybączysz lub przetrawisz czyli na przykład rano. Brzuch ze skurczami spina się na chwilę minuta/minuty i odpuszcza.
Na pewno poznasz[emoji2]

oar8pg4njiayxtbm.png

Dziewczyny... czy to możliwe żeby pojawiły się mdłości aż takie prowokujace do wymiotów czy po prostu coś zezarlam ? Od wczoraj jest mi niedobrze. Dwa razy już w nocy budziłam się bo obudziła mnie mdłości takie, że musiałam biec do łazienki pochylić się nad muszla... ale nie zwymiotowalam bo próbowałam nie [emoji12] wiem że to głupie ale ja się panicznie boję rzygania- od razu mam walenie serca, łzy mi ciekna i mi gorąco... więc wyplulam tylko sline...
A mówiłam, że tak dobrze się czuje, że nic mi nie jest... teściowa się wczoraj pytała jak się czuje... już nigdy nie powiem że dobrze...

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
Dziewczyny... czy to możliwe żeby pojawiły się mdłości aż takie prowokujace do wymiotów czy po prostu coś zezarlam ? Od wczoraj jest mi niedobrze. Dwa razy już w nocy budziłam się bo obudziła mnie mdłości takie, że musiałam biec do łazienki pochylić się nad muszla... ale nie zwymiotowalam bo próbowałam nie [emoji12] wiem że to głupie ale ja się panicznie boję rzygania- od razu mam walenie serca, łzy mi ciekna i mi gorąco... więc wyplulam tylko sline...
A mówiłam, że tak dobrze się czuje, że nic mi nie jest... teściowa się wczoraj pytała jak się czuje... już nigdy nie powiem że dobrze...

p19u9jcg81ehxczt.png
W ciazy wszysko jest mozliwe [emoji38] ale teraz tez jelitowka panuje - wlasnie mialam..boli najpierw brzuch jakby nerki bolaly tak dzownie i wlasnie niedobrze jak w apogeum ciazy..na koncu qpa i lepiej..jakies 3 dni to trwalo

Do góry