reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dobry wieczór.
Ostatnio nie moge się ogarnąć z niczym i brakło czasu na forum.
Wczoraj położyłam sie o 14 a wstalam po 19. I o 23 spowrotem w kime.
Chcialam zapytac o dwie rzeczy.
Pierwsza to czy twardnieja wam brzuchy? Ja ostatnio mialam tak dwa razy. Brzuch jak skała. Lezenie i jakos pomogło...troche sie wystraszyłam.
A druga to sa tutaj dziewczyny z rwą kulszowa? Ostatnio strasznie boli mnie kregoslup w dolnej czesci i promienouje na noge tak ze ciężko chodzic nawet po mieszkaniu. Ale nie mam tak ciagle. Po odpoczynku mija i po jakims czasie np godzinie wraca. Czy wy przy rwie macie ten ból ciagle czy jest on falami? Już nie wiem czy to zwykly bol plecow z wysilku czy ta rwa.....
A tak wogole umowilam sie na polowkowe. 19 stycznia.

nzjdskjonw5i1pge.png

km5scwa1f5jn9xfj.png
Też mi tak brzuch czasem twardnieje- ostatnio wczoraj wieczorem [emoji53] wywala mnie jak w 7 miesiącu i sztywnieje jak skała. A potem zasnęłam i rano było ok [emoji4] co do rwy to dziewczyny mają to pomogą
Na mnie już dzisiaj pora - dobranoc [emoji8]

16udskjopmtfyunf.png

reklama
Tak robi usg żeby kontrolować czy ciąża prawidłowo się rozwija tzn czy wielkość maleństwa odpowiada tygodniom ciąży czy prawidłowo pracuje serduszko, sprawdza czy ciąża jest żywa potrafi wskazać anatomiczne rzeczy tzn czy są rączki , nóżki
Myśle ze oceniasz zbyt pochopnie nigdy nie studiowałam medycyny ale wierze ze mój lekarz prowadzący i inni lekarze to dobrzy specjaliści .Nie każdy ma i nie każdy musi mieć specjalnoś z badań prenatalnych co nie znaczy ze tego nie potrafi. Gorzej jak by udawał specjalistę a nie miał na to żadnych papierów tym samym nie ponosi odpowiedzialności za to badanie.
Kolejna sprawa to ten sprzęt o którym pisałam nie każdy ma w swoim gabinecie wypasiony sprzęt ci nie znaczy ze jest złym lekarzem.
Ja wybrałam ginekologa który oprócz tego ze jest dobrym specjalista to jeszcze jest empatyczny, odpowiada na każde moje pytanie , interesuje się pacjentami
Tym się kierowałam.
Badania prenatalne robie w innej klinice to są przecież i tak tylko 3 spotkania

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Dzieki[emoji11]Spij dobrze [emoji5]

nzjdskjonw5i1pge.png

km5scwa1f5jn9xfj.png

Tak robi usg żeby kontrolować czy ciąża prawidłowo się rozwija tzn czy wielkość maleństwa odpowiada tygodniom ciąży czy prawidłowo pracuje serduszko, sprawdza czy ciąża jest żywa potrafi wskazać anatomiczne rzeczy tzn czy są rączki , nóżki
Myśle ze oceniasz zbyt pochopnie nigdy nie studiowałam medycyny ale wierze ze mój lekarz prowadzący i inni lekarze to dobrzy specjaliści .Nie każdy ma i nie każdy musi mieć specjalnoś z badań prenatalnych co nie znaczy ze tego nie potrafi. Gorzej jak by udawał specjalistę a nie miał na to żadnych papierów tym samym nie ponosi odpowiedzialności za to badanie.
Kolejna sprawa to ten sprzęt o którym pisałam nie każdy ma w swoim gabinecie wypasiony sprzęt ci nie znaczy ze jest złym lekarzem.
Ja wybrałam ginekologa który oprócz tego ze jest dobrym specjalista to jeszcze jest empatyczny, odpowiada na każde moje pytanie , interesuje się pacjentami
Tym się kierowałam.
Badania prenatalne robie w innej klinice to są przecież i tak tylko 3 spotkania

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja również nie znam się na medycynie. Wydaje mi się, że anatomie płodu powinien umieć ocenić każdy lekarz, dlatego gdybym chodziła do innego, który nie ma certyfikatu to bym się nie zdecydowała na takie "profesjonalne" badanie. Rozumiem jeśli lekarz ma zły sprzęt lub sam zaleca wizytę u specjalisty. Wśród moich znajomych nikt nie chodził specjalnie na takie badanie do innego lekarza, bo ich prowadzący się tego zadania podjęli.
Poza tym ten certyfikat fmf nie dotyczy tylko badania w 11-14tc? Gdzieś tak słyszałam.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Też mi tak brzuch czasem twardnieje- ostatnio wczoraj wieczorem [emoji53] wywala mnie jak w 7 miesiącu i sztywnieje jak skała. A potem zasnęłam i rano było ok [emoji4] co do rwy to dziewczyny mają to pomogą
Na mnie już dzisiaj pora - dobranoc [emoji8]

16udskjopmtfyunf.png
Miało być tutaj. Dobranoc, spij dobrze[emoji11]

nzjdskjonw5i1pge.png

km5scwa1f5jn9xfj.png

Wiek ciąży z usg - obecnie 13 tydz jutro 13 i 1 :) następnie usg w lutym

p19u9jcg81ehxczt.png
Zajączku to chyba chodzi o wiek ciazy z dnia w którym dowiedziałas się z usg jaka jest płeć. Żebyśmy miały porównanie która kiedy się dowiedziała. Tak ja zrozumiałam. A ty znasz już płeć? Ja idę w piątek mam nadzieję że sie okaże :)

p19ucsqv6rf79f3c.png

Dobry wieczór.
Ostatnio nie moge się ogarnąć z niczym i brakło czasu na forum.
Wczoraj położyłam sie o 14 a wstalam po 19. I o 23 spowrotem w kime.
Chcialam zapytac o dwie rzeczy.
Pierwsza to czy twardnieja wam brzuchy? Ja ostatnio mialam tak dwa razy. Brzuch jak skała. Lezenie i jakos pomogło...troche sie wystraszyłam.
A druga to sa tutaj dziewczyny z rwą kulszowa? Ostatnio strasznie boli mnie kregoslup w dolnej czesci i promienouje na noge tak ze ciężko chodzic nawet po mieszkaniu. Ale nie mam tak ciagle. Po odpoczynku mija i po jakims czasie np godzinie wraca. Czy wy przy rwie macie ten ból ciagle czy jest on falami? Już nie wiem czy to zwykly bol plecow z wysilku czy ta rwa.....
A tak wogole umowilam sie na polowkowe. 19 stycznia.

nzjdskjonw5i1pge.png

km5scwa1f5jn9xfj.png
Ja też miałam takie bóle po jakimś dłuższym chodzeniu sprzątaniu zakupach. Ze na prawą nogę z kości ogonowej tak promieniowalo a jak się położyłam to wstać nie mogłam aż płakałam z bolu. Po odpoczynku czy no przespanej nocy przechodziło. Ale miałam tak w granicach 12-14 tc. A teraz już drugi tydzień tego nie ma zq to wrócił ból krzyża ale już wyżej nie w kości ogonowej tylko bardziej w plecach. W kościele ostatnio ukleklam na posadzce i bałam się że nie wstanę a sama byłam. Teraz muszę chodzić do tych wysokich ławek z klecznikami [emoji3]

p19ucsqv6rf79f3c.png

reklama
Do góry