reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ech moje życie krąży teraz w okuł jedzenia. Jak nie zjem co dwie godziny to mam zawroty głowy i mi nie dobrze. Już widzę że przekonałam z wagą w porównaniu do poprzednich ciąż ale też startowałam z wyższej wagi. Boję się co będzie na koniec. W dodatku ciągnie mnie do słodyczy a okres świąteczny nie pomaga :/

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ech moje życie krąży teraz w okuł jedzenia. Jak nie zjem co dwie godziny to mam zawroty głowy i mi nie dobrze. Już widzę że przekonałam z wagą w porównaniu do poprzednich ciąż ale też startowałam z wyższej wagi. Boję się co będzie na koniec. W dodatku ciągnie mnie do słodyczy a okres świąteczny nie pomaga :/

Oj tak tak znam to :D

Ja w momencie zajscia w ciążę chodziłam 5 razy w tyg na siłownię i jadłam typowo ułożoną dietę. Byłam pewna że zacznę chodzić na jakieś zajęcia z piłką, rozciąganie. Że poprostu powoli odłóże ciężary i mordercze cardio a przejdę w inną formę aktywności. Pierwsza wizyty 6 tydzień ciąży. ciąża za mała, zero seksu, ruchu, skoków, biegów, ciężarów nic. Teraz już jest ok i nie ma przeciwwskazań mimo to ja się poprostu boje. I póki co nie wyobrażam sobie żadnych ćwiczeń. Moje cudne mięśnie i duży pośladki odeszły w zapomnienie... dosłownie już wgl nie widać że byłam wysportowana [emoji23] może po połówkowym się zdecyduje;)
Któraś jeszcze nie tyle z barku motywacji, a przez strach nie ćwiczy ?

w57vyx8dubspq12k.png
Ja:) ale pobolewa mnie brzuch i sie obawiam

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)

Dziewczyny mam pytanie. Wiem ze bole brzucha sa normalne ale jak je macie to sie oszczedzacir czy nie? Ktora z was nadal pracuje i ma dolegliwosci bolowe??

Przygotowuje sie na jutrzejsza wizytr i zastanawiam sie nad tym czego chce.
Chce pracowac ale nie ktore bole mnie poprostu niepokoja bo sa mocne.
Po ostatnim spacerze z dzieckiem bardzo zywym dwulatkiem brzuch mnie mocno bolal i przestal po2dniach. Dzis dzien relaksu i brzuch pobolewa ale tak w normie. Jutro wizyta a lekarka bardO sklonna do wypisania zwolnienia nawet jak nie trzeba.

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Taaaaaa...ja też jem co dwie godziny inaczej ssanie jak nie wiem...w święta będzie ciężko;)

p19u9jcg81ehxczt.png

Dziewczyny mam pytanie. Wiem ze bole brzucha sa normalne ale jak je macie to sie oszczedzacir czy nie? Ktora z was nadal pracuje i ma dolegliwosci bolowe??

Po ostatnim spacerze z dzieckiem bardzo zywym dwulatkiem brzuch mnie mocno bolal i przestal po2dniach. Dzis dzien relaksu i brzuch pobolewa ale tak w normie. Jutro wizyta a lekarka bardO sklonna do wypisania zwolnienia nawet jak nie trzeba.

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Raczej trzeba się oszczędzać. Od początku ciąży mam bóle . Czasami były straszne. Dużo leżałam, olałam wszystko . Parę dni temu poczułam się lepiej i zaczęłam małe porządki w domu. To teraz ledwo chodze . W dupie mam już porządki , normalnie nic nie robie na te święta [emoji23][emoji23] . Odpocznij parę dni. Jak przejdzie to będziesz miała odpowiedź [emoji4] dzidziuś najważniejszy [emoji4]

34bwyx8dkk6avua5.png

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Jutro zaczynam 13 tydzien i nadal pracuje. Bol podbrzusza odczuwam na szczescie rzadko. Zawsze jak wracam z pracy staram sie odpoczywac, chociaz z godzinke polezec i jest oki. Ale jesli sklaniasz sie ku zwolnieniu to pewnie, to bierz. Chcialabym popracowac jeszcze do konca stycznia, choc moja dyrekcja mysli, ze bede pracowac do konca ;)

Ja pracuję i czasami boli mnie brzuch . Z robienia masaży sama rezygnuję od stycznia ale fizjoterapię dalej będę wykonywać do oporu .Natomiast jeśli z powodu bólu nie mogła bym funkcjonować to poszła bym na zwolnienie bez zastanawiania. U mnie bóle występują często ale bardzo szybko mijają , zwykle kilka sekund , takiego kłucia i ciągnięcia .

reklama

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Ja nadal pracuję, ale oszczędzam się i mało łażę... praktycznie bardziej siedzę przy biurku. Czasem coś zaboli w domu jak za długo sprzątam. Wieczór na kanapie zazwyczaj wycisza i pomaga.
Jak Cię boli często to nie ma się co zastanawiać tylko iść na l-4... dzidziuś najważniejszy:)

Do góry