Daktyl2016
Fanka BB :)
Zając jak reakcja na wiadomość??
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Radość, płacz ogólnie zaczęło się traktowanie jakbym od wczoraj była w ciąży mamie włączyła się nadopiekunczosc zaczęło się planowanie, co dziadkowie kupią, kiedy mama przyjedzie bo Ona mnie nie zostawi w czasie porodu ona będzie i nie ma ze nie chce ona będzie na korytarzuZając jak reakcja na wiadomość??
Dziewczyny wklejałyście zdjęcia Waszych przemian, szacun i brawa
Co do aktywności to też bym się poruszała dla zdrowia i kusi mnie basen,ale gorzej z motywacją,bo samej się nie chce..i też u teściowej mierzyłam ciśnienie - było 132/78 (dokładnie nie pamiętam) co myślicie,nie za wysokie,bo zaczynam się martwić..? Mój niby mówi,że ok...
Oszczędzać się kiedy ma się czas
Z resztą jak większość z Was nie obrażam sobie siedzenia w domu Pamiętam, że na 1.macierzyńskim gdzieś koło 10 miesiąca mialam kryzys braku ludzi i przesyt tematyki dziecięcej
PS jeżeli masz wątpliwości, możesz spróbować iść np na 2-3tygodnie zwolnienia, wtedy bedzie Ci łatwiej zadecydować czy już czy jeszcze nie
Dobre nowiny na świętaZając super ;-)
Unas też dopiero wieści się rozeszły
Pewnie ze super innej reakcji się nie spodziewaliśmy sami się domagali wnuków obie strony to będą mieć i w końcu przestaną nas zameczac pytaniami kiedy i kiedy.Kum ja bym pogadala z lekarka... Powiedz ze nie chcesz za bardzo isc na zwolnienie ale opisz jej dokladnie te bole i spytaj czy to cos niebezpiecznego... Najwyzej wez moze z tydzien urlopu?
Zajac super ze tak zareagowali
Ktoras pisala ze odebrala wyniki ale juz nie wiem kto [emoji14] mimo wszystko gratuluję
Ja cwicze na orbitreku w domu.Czasem 20 czasem 30min lub wiecej zalezy ile mam energii.Co 2 lub 3 dni.Po nowym roku chce sie zapisac na joge dla ciezarnych.Staram sie jak najwiecej ruszac choc teraz zima to trudne bo pogoda nie sprzyja.Chcialabym tez zaczac robic squaty choc nie wiem czy sam rade bo ostatnio mnie rwa kulszowa meczy.Jezeli ktos sie dobrze czuje i nie ma przeciwskazan to trzeba sie ruszacAle przecież nie musisz się forsować. 30 min taniec do dzikiej muzyki tez jest rodzajem ćwiczenia.
Ja w pierwszej ciąży miałam niewydolna szyjkę. Zakaz ćwiczeń od 26 tc. W tej moze byc to samo ale nie musi.
Poza tym w ciąży najlepiej ćwiczyć jedynie na obciążeniu swojego ciała.