reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Zając jak reakcja na wiadomość??
Radość, płacz :) ogólnie zaczęło się traktowanie jakbym od wczoraj była w ciąży;) mamie włączyła się nadopiekunczosc ;) zaczęło się planowanie, co dziadkowie kupią, kiedy mama przyjedzie bo Ona mnie nie zostawi w czasie porodu ona będzie;) i nie ma ze nie chce ;) ona będzie na korytarzu;)
Ogólnie radość w rodzinie- obdzwonila wszystkich ;) tata to samo ;)

p19u9jcg81ehxczt.png

Dziewczyny wklejałyście zdjęcia Waszych przemian, szacun i brawa :)
Co do aktywności to też bym się poruszała dla zdrowia i kusi mnie basen,ale gorzej z motywacją,bo samej się nie chce..i też u teściowej mierzyłam ciśnienie - było 132/78 (dokładnie nie pamiętam) co myślicie,nie za wysokie,bo zaczynam się martwić..? Mój niby mówi,że ok...

Na wszelki wypadek zacznij badać ciśnienie i zgłoś to swojemu lekarzowi. 132.78 niby jeszcze wynik w granicy akceptowalnej, ale pamiętaj ze w ciąży ciężko opanowac większe ciśnienie dlatego lekarz powinien mieć nad tym kontrolę i zapisać Ci Dopegyt gdyby ciśnienie nieoczekiwanie wzrosło.

Oszczędzać się kiedy ma się czas ;)

Z resztą jak większość z Was nie obrażam sobie siedzenia w domu ;) Pamiętam, że na 1.macierzyńskim gdzieś koło 10 miesiąca mialam kryzys braku ludzi i przesyt tematyki dziecięcej :D

PS jeżeli masz wątpliwości, możesz spróbować iść np na 2-3tygodnie zwolnienia, wtedy bedzie Ci łatwiej zadecydować czy już czy jeszcze nie

Ja też planuję pokulać się tak do marca/kwietnia:) Mój szef jest wyrozumiały i jak rano dzwonię, że mnie mdli i spóźnię się do pracy i zawsze mówi "spoko... gadaj z porcelaną jak długo potrzebujesz, jak coś zrób sobie nawet wolne, tylko mi nie żygaj na budowie":)))

I miałam śmieszną akcję z naszym dyrektorem, kiedy powiadomiłam o ciąży i rzuciłam tekstem, że po półrocznym macierzyńskim wracam. O rany jak mnie zrypał, że matka powinna być z dzieckiem jak najdłużej i mam siedzieć do oporu czyli rok:) Normalnie mnie zaskoczył tym prodzieciowym podejściem:)

Kum ja bym pogadala z lekarka... Powiedz ze nie chcesz za bardzo isc na zwolnienie ale opisz jej dokladnie te bole i spytaj czy to cos niebezpiecznego... Najwyzej wez moze z tydzien urlopu?
Zajac super ze tak zareagowali :)
Ktoras pisala ze odebrala wyniki ale juz nie wiem kto [emoji14] mimo wszystko gratuluję :)

oar8s65gmlqg37sx.png

Kum ja bym pogadala z lekarka... Powiedz ze nie chcesz za bardzo isc na zwolnienie ale opisz jej dokladnie te bole i spytaj czy to cos niebezpiecznego... Najwyzej wez moze z tydzien urlopu?
Zajac super ze tak zareagowali :)
Ktoras pisala ze odebrala wyniki ale juz nie wiem kto [emoji14] mimo wszystko gratuluję :)

oar8s65gmlqg37sx.png
Pewnie ze super innej reakcji się nie spodziewaliśmy;) sami się domagali wnuków;) obie strony;) to będą mieć i w końcu przestaną nas zameczac pytaniami kiedy i kiedy.
Jutro na 8 mam wizytę u ginekologa. Dostaje zaświadczenie o ciąży. I całe To załatwianie w pracy ruszy... idę też jutro do szefowej do Pani prezes bo niby wie od mojej kierowniczki ale chce osobiscie a poza tym mamy omówić hmmm warunki. Ciekawe.
Ktoś się jutro wizytuje ?

p19u9jcg81ehxczt.png

Moje ciśnienie taki standard to 132/70
I jest w normie. Jeśli natomiast wzrośnie do 140/90 to automatyczne mam się zgłosić jak najszybciej do lekarza. Wiec do wizyty możesz spokojnie zaczekac.

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ale przecież nie musisz się forsować. 30 min taniec do dzikiej muzyki tez jest rodzajem ćwiczenia.
Ja w pierwszej ciąży miałam niewydolna szyjkę. Zakaz ćwiczeń od 26 tc. W tej moze byc to samo ale nie musi.
Poza tym w ciąży najlepiej ćwiczyć jedynie na obciążeniu swojego ciała.

oar8pg4njiayxtbm.png
Ja cwicze na orbitreku w domu.Czasem 20 czasem 30min lub wiecej zalezy ile mam energii.Co 2 lub 3 dni.Po nowym roku chce sie zapisac na joge dla ciezarnych.Staram sie jak najwiecej ruszac choc teraz zima to trudne bo pogoda nie sprzyja.Chcialabym tez zaczac robic squaty choc nie wiem czy sam rade bo ostatnio mnie rwa kulszowa meczy.Jezeli ktos sie dobrze czuje i nie ma przeciwskazan to trzeba sie ruszac;)

Do góry