reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Dziewczyny czyli do fryzjera nie mozna iść?
można jeśli salon jest dobrze wietrzony ;)

w57vyx8dubspq12k.png

Dzień dobry!
Właśnie wyszłam z badania krwi - 8 fiolek, 40ml! Ale na szczęście jeszcze dzisiaj nie piłam glukozy [emoji2]
Wyniki w pon, bo na kiłę trzeba zaczekać. I będzie usg!

Powodzenia wszystkim wizytującym dzisiaj!
No, teraz mogę nadrobić zaległości w postach [emoji4]

0d1yhqvkorvfo1vd.png
jeśli robiłaś badanie na Polnej to zadzwoń po 15, bo ja już miałam do odbioru w ten sam dzień ;-) a też kazali czekać ;-)

Tak mieszkam niedaleko Krakowa. Sor na Kopernika wczoraj odwiedziłam. Mam tam 30km. Ale po drodze miałam całodobowa izbę przyjęć na Ujastku, miałam dobre przeczucie żeby tam wstąpić. Ale skoro moja prowadząca jest z Kopernika pojechałam tam. Co prawda to już drugi raz, bo poprzednio z krwawieniem w 10tc. Więc patrzyli na mnie co najmniej jak na natrenta. Ale za pierwszym razem jak byłam przez dzień ale w święto wszyscy byli mili i delikatni. Więc zależy na kogo się trafi. Następnym razem obym nie musiała ale jak juz wybiorę ujastek bo może tu znowu stwierdza że przesadzam. Cóż z tego jak właśnie leżę i brzuch dalej pobolewa. Może to i ten krzyż potęguje to odczucie. Więc jutro idę na taping lędźwi.
Yoohoosek a gdzie chodzisz do lekarza, a gdzie zamierzasz rodzic?

p19ucsqv6rf79f3c.png

Ja w pierwszej o drugiej ciąży dwa razy "odwiedziłam" Kopernika i raz Ujastek i dużo lepiej wspominam ten drugi. W Koperniku to zawsze patrzyli na mnie jak na naciagaczkę a niestety za pierwszym razem przyjechałam z krwawieniem ktore okazało sie początkiem naturalnego poronienia (położne kiepskie tylko rzucały tekstami zebym przestała ryczeć bo przecież to i tak nic nie zmieni).

Ja prowadzę ciąże w Lux medzie i dwie prowadziłam u innego lekarza z poprzednim dzieckiem i w tej ciąży chodzę do innego. Obaj byli z Kopernika, ale wcale mnie nie namawiali zebym tam rodziła, sami stwierdzali ze w dzisiejszych czasach nie ma znaczenia skąd lekarz a gdzie chcesz rodzic.
Dwóch synów urodziłam na Żeromskiego i nie wyobrażam sobie zebym teraz miała rodzic gdzieś indziej. Jestem zachwycona szpitalem, lekarzami, położnymi i pomocą laktacyjna!!!
Ja miałam dwie cesarki i to tez mocno zważylo na wyborze- Żeromski ma zupełnie inną procedurę cc niz inne krakowskie szpitale, po drugie najlepsza poradnie laktacyjną i coś z czego myslalam ze nie skorzystam ale jednak- jeśli dziecko musi zostac w szpitalu matka zostaje razem z nim (np Ujastek i Rydygier wypisuje matkę a dziecko zostaje samo). Za drugim razem moje dziecko spędziło 2 tyg w szpitalu a ja razem z nim!!!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

to i ja się chwalę Elisabeth i jej córka Eti ;) dla niewtajemniczonych brytyjskie krótkowłose, jest jeszcze york, ale teraz wygląda jak siedem nieszczęść i sześć kociąt, ale maluchy idą już do nowych domów

Załączniki

• 13321184_1788936627988577_1071249675_o.jpg
    13321184_1788936627988577_1071249675_o.jpg
    96,3 KB · Wyświetleń: 74
  • Etinetii_0020_Internet.jpg
    Etinetii_0020_Internet.jpg
    222,2 KB · Wyświetleń: 90
Brak słów normalnie! Ja nie wiem oni myślą że my cyborgi? Kurna każda matka boi się o tą malutką kruszynek w brzuchu przecież nie wiemy co tam w środku się dzieje matko!

Gratulacje dzidziusiów to już wiem że mi we wtorek nic nie powie :/ no trudno może za miesiąc. Kurde przestraszyła się ja też mam glukozę 92 i nic z tym nie robiłam bo wizyta 15 :/ to duży wynik?

Napisane na Lenovo A6020a46 w aplikacji Forum BabyBoom
Mi powiedziała, że 92 to bardzo podwyższony, prawie na granicy i lepiej to skontrolować tą krzywą cukrową.

reklama
Aleinadd jakieś głupie babsko Ci się trafiło,ale najważniejsze,że z maluszkiem w porządku :)
Ja też muszę na dniach iść pobrać krew,a tego baaaaaardzo nie lubię i zawsze jest problem,bo nie chce lecieć :crazy:

Do góry