reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dziękuję za wsparcie!!
Kum kurcze a mocno Cie ten brzuch boli, często??
Dosyc. Ja wiedzialam ze mam tylo zgiecie i jeszcze lakarka narzekala na usg genetycznym ze macica z tylu i ciezko sie obrazuje i tak mnie dzgala ta palka ze masakra.. Przyszlo mi tez do glowy ze przez to mi dokucza a twoj ppst to potwierdzil. Nie boli jak leza ale jak tylko sie chwile pokrece.. Nie duzo ale wstane i 20min postoje w kuchni to sie musze polozyc. Stekam jak w 8miesiacu bo jak wstaje i siadam to mnie ciagnie masakrycznie. Boli mnie tez pochwa. Pamietam ze w pierwszej ciazy tez mnie brzuch bolal ale chyba mniej. Kazda nastepna coaza gorsza a i nie ma kiedy odpoczac.. Jeszcze chory dwulatek to bedzie tydzien masakry.

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)

reklama
Dosyc. Ja wiedzialam ze mam tylo zgiecie i jeszcze lakarka narzekala na usg genetycznym ze macica z tylu i ciezko sie obrazuje i tak mnie dzgala ta palka ze masakra.. Przyszlo mi tez do glowy ze przez to mi dokucza a twoj ppst to potwierdzil. Nie boli jak leza ale jak tylko sie chwile pokrece.. Nie duzo ale wstane i 20min postoje w kuchni to sie musze polozyc. Stekam jak w 8miesiacu bo jak wstaje i siadam to mnie ciagnie masakrycznie. Boli mnie tez pochwa. Pamietam ze w pierwszej ciazy tez mnie brzuch bolal ale chyba mniej. Kazda nastepna coaza gorsza a i nie ma kiedy odpoczac.. Jeszcze chory dwulatek to bedzie tydzien masakry.

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

kurczę, Kum , strasznie Ci współczuję.... :(

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Wiesz co ja bym gin zmieniła to bezczelność jest jak tak można kobietę traktować, wiesz faceci są delikatniejsi i jacyś bardziej wrażliwi chyba :/

Napisane na Lenovo A6020a46 w aplikacji Forum BabyBoom

My dzis powiedzielismy znajomym... w sensie grupie przyjaciol... byli wszyscy u nas i juz mi nalewali wino. I spojrzelismy z mezem po sobie i maz mowi ze cos Wam chcemy powiedziec a szwagierka ,,nie polewac?" A ja ze nie. No i wszyscy w szal wpadli ;-) moja siostra i siostra meza sie poplakaly jak glupie [emoji12] teraz nie ma wyjscia - w srode muso byc wszystko w porzadku ! I mowimy rodzicom ;-)

m3sx9jcg8o411yy9.png

wow , tyle postów przez dwa dni , no nie ma szans na wszystkie ale większość przeczytałam .Ja sobie dwa dni pograłam bo jestem maniaczką gier komputerowych .Dostałam zaproszenie na zamknięte beta testy do kry karcianej Wiedźmin .Czy jest tu jeszcze jakaś inna graczka ?:rolleyes2:

Witajcie :*
Kum - pipka nie lekarka, ja też mam tyłozgięcie, ale mój gin stara się obchodzić ze mną delikatnie.
Czy tyłozgięcie skazuje mnie na prenatalne przez sondę dopochwową? Mam jutro rano. W ogóle mega się stresuje :( Mam brata z zespołem Downa i to dodatkowo potęguje strach. Staram się być dobrej myśli, ale to nie jest łatwe.
Bellax - jestem bardzo poruszona Twoją sytuacją. Rozumiem, że to szok dla Twojej mamy, ale po pierwsze primo upłynęło już tak dużo czasu, że powinna to zaakceptować, a po drugie była w takiej samej (czy nawet gorszej ? 35 - 19 = 16lat?) sytuacji i na pewno doskonale pamięta co sama przeżywała, tym bardziej powinna podejść do sprawy z empatią. Nie mówiąc o fakcie tak oczywistym jak to, że jest Twoją MATKĄ. Pomysł z wyjazdem na ferie jest dobry. Obadasz teren, odpoczniesz a może i mamie
to dobrze zrobi. Trzymaj się i pamiętaj kto jest teraz najważniejszy :) :*

An93 - Moja przyjaciółka to samo usłyszała od lekarza na pierwszych prenatalnych. Suma sumarum dziecko urodziło się 5 dni po terminie. Zdrowiusieńkie. Także spokojnie. :)

Wszystkim innym gratuluję udanych wizyt, pięknych i zdrowych szkrabów oraz trzymam kciuki za te, które są jeszcze przed :)

A u mnie dzisiaj nudna, śpiąca niedziela.
Mieliśmy z narzeczonym jechać do teściów na obiad, a potem dokończyć proszenie na ślub.
W drodze zadzwonił kierowca (M. prowadzi firmę transportową), że dojechał do granicy i nie ma pieniędzy na paliwo, bo... przegrał na maszynach. A towar z dostawą na jutro rano, 800km do celu. M. Natychmiast musiał wziąć innego kierowce (cale szczescie, że się zgodził) i pojechali do Zgorzelca (ponad 400km), żeby zabrać auto od tego nieodpowiedzialnego gnojka. Zastali otwartą cieżarówkę z towarem, a on siedział w knajpce i nadal grał (ciekawe za co?!). To na pewno jego ostatnia trasa... M. nie ma do tej pory, ja siedze sama w pokoju ( poklocilam sie z mama, bo strasznie sie wtrąca), przespałam się kilka godzin więc pewnie będę mieć problem w nocy :p

reklama
Usg w 13tc jeszcze sie robi doppchwowo oraz przez brzuch. Przynajmniej tak mialam zawsze i moje kolezanki tez. Ja bylam u tej lekarki tylko na usg, prowadzaca mam inna. Dziecko bylo daleko i ciezko bylo cos zobaczyc. Wiecej bylo widac dopochwowo niz przez brzuch. No i z innej strony. Musza zmierzyc kilka rzeczy wiec widok dwustronny wskazany.

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Do góry