reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2017

an93 trzymam kciuki i mam nadzieję że sytuacja się unormuje a zagrożenie samo minie. Co do czytania w necie to na prawdę nie polecam. U nas wyszły przeciwciała anty -M jak się naczytałam też nie zabrzmiało optymistycznie ale trzeba być dobrej myśli, zamartwianie się tylko pogarsza ;)

reklama
Hej dziewczyny

Odezwalam sie po chyba prawie miesoecznej przerwie bo dwie z was do mnie zagadaly :) bardzo dziekuje za pamiec :)

U mnie wszystko dobrze. Bylam tylko na usg genetycznym ponad tydzien temu i wyszlo ok. Badan i wyliczen nie robilam aby sie nie denerwowac :)

Pobolewa mnie brzuch nadal. szczegolnie jak pochodze i sie pokrece to mnie boli. Nawet nie duzo. Boli mnie pochwa. Nie wiem czy to normalne. Leze teraz. Maz wysyla mnie do lekarza.

Poza tym to nie mam czasu aby byc na bierzaco z forum. Chodze do pracy, mam dwulatka z nadmiarem energii wymagajacego uwagi i najchetniej chodzilabym spac po 20.. A synek jeszcze urzeduje.

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)

A ja mam skurcze... boli mnie podbrzusze i nogi nawet, jak z ołowiu są :/ miałam dzisiaj trochę aktywniejszy dzień z tego względu, że synek został w domu. Aktywniejszy tzn. często wstawalam z łóżka bo tak to niewiele robiłam. Martwi mnie to, wzięłam magnez i czekam czy przestanie

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny

Odezwalam sie po chyba prawie miesoecznej przerwie bo dwie z was do mnie zagadaly :) bardzo dziekuje za pamiec :)

U mnie wszystko dobrze. Bylam tylko na usg genetycznym ponad tydzien temu i wyszlo ok. Badan i wyliczen nie robilam aby sie nie denerwowac :)

Pobolewa mnie brzuch nadal. szczegolnie jak pochodze i sie pokrece to mnie boli. Nawet nie duzo. Boli mnie pochwa. Nie wiem czy to normalne. Leze teraz. Maz wysyla mnie do lekarza.

Poza tym to nie mam czasu aby byc na bierzaco z forum. Chodze do pracy, mam dwulatka z nadmiarem energii wymagajacego uwagi i najchetniej chodzilabym spac po 20.. A synek jeszcze urzeduje.

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)

Kum super, ze z dzidziusiem wszystko dobrze na USG. Oszczędzaj się dużo. Oby synek dał Wam wypoczywać. Odzywaj się częściej, sporo dziewczyn milczy, które wcześniej były aktywne :(

Gratuluje! Chyba u nas beda same dziewczynki [emoji23]

Czekam z niecierpliwością na poznanie płci. U mnie cała rodzina czeka na dziewczynkę, zwłaszcza od strony chłopaka, bo u niego to sami chłopcy sie rodzą i miła odmiana by była. Więc mam nadzieję, że we wtorek dowiem się na wizycie. Ale najważniejsze, żeby zdrowe było. No i z taką dziewczynką to bym zbankrutowała z ciuszkami [emoji23][emoji23]

A ja mam skurcze... boli mnie podbrzusze i nogi nawet, jak z ołowiu są :/ miałam dzisiaj trochę aktywniejszy dzień z tego względu, że synek został w domu. Aktywniejszy tzn. często wstawalam z łóżka bo tak to niewiele robiłam. Martwi mnie to, wzięłam magnez i czekam czy przestanie

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Lepsza jest no spa od magnezu.

f2w3skjoapwrgv7j.png

an93 na tym etapie najważniejsze, że córcia zdrowa! musisz myśleć pozytywnie i skoro tak wcześnie wykryto ryzyko, na pewno uda się przedłużyć ciążę jak najbardziej. No i nie czytaj nowinek w necie bo sama po sobie wiem, że to pogarsza sprawę.

co do alko i fajek to wg mnie każda ilość jest szkodliwa. FAS może wystąpić u dziecka, którego Mama całą ciążę o siebie dbała a raz napila się łyka wina "na krążenie" (kolejna bzdura!). Może też w ogóle nie wystąpić u dziecka którego Mama piła całą ciążę ale nie widzę sensu ryzykować. Uważam, że jesteśmy dorosłe i na tyle rozumne, że potrafimy na ten krótki czas wstrzymać się od takich używek- krótki w porównaniu do całego życia dziecka, które będzie się męczyło z powiklaniami. No ale oczywiście każda z nas ma na szczęście prawo wyboru i to jej decyzja;)

Dziewczyny, ja też dużo bym dała za bezobjawową ciążę,mnie to czasem tak wymęczy, że po całym dniu wymiotów nie mam siły dziecka wykąpać. Druga ciąża i drugi raz taki cyrk.

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom
Masz duzo racji... ja owszem czasem sie napije lyka. Nie czesto ale napije. I nawet jak mam ochote na wiecej to nie bo tlumacze sobie, ze dla mnie to chwila a dla tego maluszka cale zycie.

m3sx9jcg8o411yy9.png

reklama
Do góry