reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

Lilla, to spokojna Twoja córeczka jest :-) Ala nie chciała leżeć, po 6 mcach czworakowała po gondoli, siadała, no a potem wstawała normalnie na nogi, trzymając się boków lub budy, zawału dostawałam i przepięliśmy gondolę na spacerówkę szybko ;-)

reklama
Kulkaa, myślę że raczej spokojna była. Tak umiarkowanie jest teraz. większość czasu biega i się bawi, ale potrafi też siedzieć grzecznie i książeczki oglądać lub bajke :/

A mnie dopadła od 2 dni jakaś dziwna dolegliwość nie wiem czy związana z ciążą ale boli mnie strasznie okolica kości ogonowej przy wstawaniu czy siadaniu strasznie ten ból mnie denerwuje i przeszkadza nie wiem co jest , nie miałam żadnego urazu w tym miejscu.

Dzięki Dziewczyny, pocieszylyscie mnie. Czekam zatem cierpliwie aż i mój pęcherz wróci do normy :)

Co do przesypiania całej nocy to u nas dopiero od 7 miesiąca. Ale szybko zlecialo ;)

Sylwcia z tą kością ogonowa czasami mam to samo i to zupełnie bez związku z ciążą. Pojawia się i znika

Kończy mi się 11 tydzień i od 2 dni zjadłam prawie normalny obiad. Cud.
Co prawda od razu brzuszek jak bania ale jakby już mnie tak nie odrzucało od jedzenia byłabym wdzięczna.

Jestem, żyję, dzidzia też ;) Relacja z wizyty w wątku o usg :)

Dziewczyny, nie znam ani jednej kobiety która nie wiedziałaby co zrobić z noworodkiem! Nie martwcie się, niebawem wszystko będzie dla Was jasne. Tylko na początku ciąży ilość informacji jest przytłaczająca. Przez 9 miesięcy wszystko Wam sie poukłada w głowach i dacie radę. To naturalne jak uprawianie seksu ;) nie ma chyba osoby, która by tego nie umiała. Może początki są nieporadne ale jak ze wszystkim. Na pewno nie zrobicie krzywdy dziecku.

Co do łóżeczek turystycznych to ja też polecam. Michał spał w takim 1,5 roku (materac miał normalny gryka/pianka/kokos) i bardzo dobrze się sprawdziło. Dzięki miękkim ściankom nie budził się w nocy bo nie obijał główki przy zmianach pozycji, jak zaczął chodzić to zostawiałam mu otwarte żeby nie wpadł na pomysł aby wychodzić górą ;) Jak skończył 1,5 r. kupiliśmy mu większe łóżko 70x160cm GULLIVER Rama łóżka z dnem z listew - IKEA Nie musicie się obawiać, że dziecko spadnie nawet jeśli bardzo się wierci. Dzieci instynktownie wyczuwają gdzie się kończy łóżko. Na wszelki wypadek na początku kładłam poduszki na podłodze ale nigdy sie nie przydały. Noce zaczął przesypiać jak skończył 3 miesiące. Jak skończył rok, zaczęły się pobudki. Potem znów był był spokój i tak od kiedy skończył 2 lata czyli od 2 miesięcy budzi się kilka razy i albo woła "mama gdzie jesteś?!" albo przyłazi i ciągnie mnie za rękę do siebie. Kładzie się, ja go przykrywam, czekam aż zaśnie i wracam do łóżka. I tak kilka razy w nocy. Wstaje standardowo przed 7. Mam już tego dość i nie mam pomysłu co zrobić żeby przestał się budzić. Może to jakiś skok rozwojowy. Myślałam że boi się ciemności ale niestety to nie to. Liczę, że wróci do przesypania nocy zanim maleństwo się pojawi..

reklama
Do góry