reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

reklama
Mi z objawów zostało tylko częste sikanie. Gin się skrzywil jak usłyszał, że nie bolą mnie piersi:( dopiero teraz jak mi dowalili tyle tego progesteronu, to zaczynają mnie pobolewac. Wczoraj przeryczalam caly wieczór, dopiero chyba do mnie dotarło co się dzieje. Ja bardzo rzadko mam takie momenty, zawsze duszę emocje w sobie. . Boję się potwornie.

Jagódka! :-) Wspaniałe wieści nam niesiesz, naprawdę bardzo się cieszę i trzymam kciuki. Zobacz - zdarzył się już cud, jest serduszko :tak: a cuda też lubią chodzić parami, więc nie pozostaje nic innego jak tylko wierzyć, że będzie wszystko dobrze!

Ja dzisiaj wciąż bez objawów. Tak dziwnie ustały, że jestem strzępkiem nerwów. Myślałam nawet nad przełożeniem wizyty na ten wtorek, żeby nie czekać prawie 2 tygodni, ale stwierdziłam, że jakoś wytrzymam. W poniedziałek i środę planuję zrobić już część wyników, więc po prostu zrobię sobie chyba betę sama dla siebie żeby mieć chociaż jakieś rozeznanie w temacie. Mam nadzieję, że urośnie przez te dwa dni i będę mogła się choć trochę uspokoić.

No i powiedzieliśmy wczoraj rodzicom, także wieść się szybko rozniesie po rodzinie ;-) nie przyjmuję już do wiadomości, że by trzeba było coś odkręcać, o.

Jagodko wiem że to trudne Ale staraj się myśleć pozytywnie :-)
Ja dzisiaj jadę po spodnie ciążowe. Ledwo się zapinam w spodniach a nie chce kupować nowych jak i tak niedługo muszę ciążowe

Ja z kolei od wczoraj chodzę za stanikiem. Za chwilę też się wybieram na poszukiwania. Nigdzie nie ma mojego rozmiaru :baffled:

A powiedzcie mi jeszcze tylko... gdybym chciała zrobić betę, to czy wciąż w 7-8 tygodniu powinna dwukrotnie się zwiększyć w ciągu 2 dni, czy to już jest ten okres, kiedy jej przyrost jest mniejszy, ale ważne, że rośnie? :nerd:

Jagódka, mnie tam piersi nie bolały i nie bolą, to nie reguła.

Anio0
, nigdy nie robiłam bety, więc nie pomogę. Powinnaś mieć jakieś zakresy.

reklama
Anio, zdecydowanie na tym etapie nie będzie podwojenia bety w ciągu 48godzin.

Aby sprawdzić, czy wszystko przebiega pomyślnie, dobrze jest powtórzyć test po 48 - 72 godzinach i porównać oba wyniki.

W pierwszych tygodniach ciąży, czyli właśnie wtedy, gdy zwykle wykonujemy to badanie, przyrost powinien wynosić:

• 66% w ciągu 48 godzin w przedziale do 1 200 mIU/ml
  • 114% w ciągu 72 godzin w przedziale do 1 200 mIU/ml
  • podwojenie w ciągu 96 godzin w przedziale 1 200 - 6 000 mIU/ml
  • w późniejszej ciąży przyrost może być jeszcze niższy

Do góry