reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe kreski ❤️

Okolice w które mogę dojechać to najlepiej Łódź, Częstochowa.
Info z Łodzi: w Bocianie, Gamecie i Salve robią sono hsg z pianką.
1686601358370.png

reklama
Ja jestem zdania żeby maksymalnie wykorzystywać nfz. Ale czasem brakuje czasu lub cierpliwości i po prostu się płaci.
Zgadzam się totalnie.
@Staaraaczkaa25 tak jak ktoś posal - odchodzi się od tego "zwykłego " hsg, ale diagnostycznie oba spełniają swoją funkcję. Wydaje mi się - koedys cos taliego czytalam - że jeśli jajowod jest niedrozny to ma znaczenie - że przy zwykłym można bardziej zobaczyć co się tam dzieje. Ale tez jest trochę bardziej inwazyjna - bo rentgen.

Zgadzam się totalnie.
@Staaraaczkaa25 tak jak ktoś posal - odchodzi się od tego "zwykłego " hsg, ale diagnostycznie oba spełniają swoją funkcję. Wydaje mi się - koedys cos taliego czytalam - że jeśli jajowod jest niedrozny to ma znaczenie - że przy zwykłym można bardziej zobaczyć co się tam dzieje. Ale tez jest trochę bardziej inwazyjna - bo rentgen.
Czyli jak się uda na NFZ to robić HSG, a jak prywatnie to może być SONO-HSG i będzie dobrze? 😁

reklama
Histerolaparoskopii. Dopiero przez znajomą znajomego udało się załatwić na październik, ale już mnie zeźlili i poszlam gdzie indziej 😅
A to ciekawe. Drożność wiem, że robia bo kija koleżanka poszla że skierowania. Ja z programu, to trochę inaczej.
Natomiast teraz idę końcem czerwca na ten pobyt diagnostyczny. Aż jestem ciekawa, bo nie wiem do końca co będą robić. Lekarka mowia coś o krzywych glukozowej i insulinowej. Ale 4 dni mam leżeć...
Oczywiscie chyba że wysikam za tydzień ⏸️. Wtedy z przyjemnością odwołam;)

Do góry