reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe kreski ❤️

Okolice w które mogę dojechać to najlepiej Łódź, Częstochowa.
Info z Łodzi: w Bocianie, Gamecie i Salve robią sono hsg z pianką.
1686601358370.png

reklama
Ja jestem zdania żeby maksymalnie wykorzystywać nfz. Ale czasem brakuje czasu lub cierpliwości i po prostu się płaci.
Zgadzam się totalnie.
@Staaraaczkaa25 tak jak ktoś posal - odchodzi się od tego "zwykłego " hsg, ale diagnostycznie oba spełniają swoją funkcję. Wydaje mi się - koedys cos taliego czytalam - że jeśli jajowod jest niedrozny to ma znaczenie - że przy zwykłym można bardziej zobaczyć co się tam dzieje. Ale tez jest trochę bardziej inwazyjna - bo rentgen.

Zgadzam się totalnie.
@Staaraaczkaa25 tak jak ktoś posal - odchodzi się od tego "zwykłego " hsg, ale diagnostycznie oba spełniają swoją funkcję. Wydaje mi się - koedys cos taliego czytalam - że jeśli jajowod jest niedrozny to ma znaczenie - że przy zwykłym można bardziej zobaczyć co się tam dzieje. Ale tez jest trochę bardziej inwazyjna - bo rentgen.
Czyli jak się uda na NFZ to robić HSG, a jak prywatnie to może być SONO-HSG i będzie dobrze? 😁

reklama
Histerolaparoskopii. Dopiero przez znajomą znajomego udało się załatwić na październik, ale już mnie zeźlili i poszlam gdzie indziej 😅
A to ciekawe. Drożność wiem, że robia bo kija koleżanka poszla że skierowania. Ja z programu, to trochę inaczej.
Natomiast teraz idę końcem czerwca na ten pobyt diagnostyczny. Aż jestem ciekawa, bo nie wiem do końca co będą robić. Lekarka mowia coś o krzywych glukozowej i insulinowej. Ale 4 dni mam leżeć...
Oczywiscie chyba że wysikam za tydzień ⏸️. Wtedy z przyjemnością odwołam;)

Do góry