reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cycowe mamy :)

reklama
Dzięki dziewczyny :-) Może to faktycznie placebo ale muszę spróbować :baffled:

Co do równoczesnego ściągania i karmienia to ja mam laktator elektryczny i Maćkowi przeszkadza ten dźwięk podczas jedzenia... zwłaszcza, że on lubi jeść w ciszy ;-) Jak ściągam pokarm to Maciek wyrywa te kabelki i strasznie kopie, więc wolę go nie stresować podczas jedzenia :-D

Dziewczyny tak się zastanawiam czy nie mam za mało kalorycznego pokarmu bo Maciek przybiera na miesiąc około 300g... wiem, że na to wpływa dieta, ale ja jem praktycznie wszystko i wydaje mi się, że w odpowiednich ilościach :baffled: Jak wy się odżywiacie?

Cherie a widziałaś jakąś różnicę po tych granulkach?

Ostatnia edycja:
Hot Chocolate..to Maciuś by przy Hani nie pojadł:-D:-D:-D:-D
Na szczęście teraz już Tomek sie przyzwyczaił ale na początku było ciężko bo jak go Hania wystraszyła to wypluł cyca i nie chciał go spowrotem chwycić:no:
A martwisz się że za mało przybiera? Może taka jego uroda....ja tam sama nie ważę Tomka..jak ide na kontrolę czy szczepienie tam go ważą i grunt ze trzyma się "swojego" centyla:tak:
Ja jakoś tak nie wierzę w to że mleko może być mało treściwe....może być go za mało..ale jak wszystko jesz to musi byc dobre:tak:

Dzięki dziewczyny :-) Może to faktycznie placebo ale muszę spróbować :baffled:

Co do równoczesnego ściągania i karmienia to ja mam laktator elektryczny i Maćkowi przeszkadza ten dźwięk podczas jedzenia... zwłaszcza, że on lubi jeść w ciszy ;-) Jak ściągam pokarm to Maciek wyrywa te kabelki i strasznie kopie, więc wolę go nie stresować podczas jedzenia :-D

Dziewczyny tak się zastanawiam czy nie mam za mało kalorycznego pokarmu bo Maciek przybiera na miesiąc około 300g... wiem, że na to wpływa dieta, ale ja jem praktycznie wszystko i wydaje mi się, że w odpowiednich ilościach :baffled: Jak wy się odżywiacie?
Ja też mam pewne obawy co do wartościowości mojego pokarmu, ale nie są bezpodstawne bo ja odżywiam się fatalnie, łapię w biegu to co pod ręką, często "śmieci" byleby tylko zabić głód.
W piątek mamy szczepienie więc dowiem się ile mały waży i czy przybiera prawidłowo. A z nowotygodniowych postanowień postaram się bardziej zadbać o swoją dietę :-) Wypadałoby zjeść śniadanie w związku z tym, ale Franek ciągle nie śpi i nie mam kiedy.

Ja też mam pewne obawy co do wartościowości mojego pokarmu, ale nie są bezpodstawne bo ja odżywiam się fatalnie, łapię w biegu to co pod ręką, często "śmieci" byleby tylko zabić głód.
W piątek mamy szczepienie więc dowiem się ile mały waży i czy przybiera prawidłowo. A z nowotygodniowych postanowień postaram się bardziej zadbać o swoją dietę :-) Wypadałoby zjeść śniadanie w związku z tym, ale Franek ciągle nie śpi i nie mam kiedy.

no właśnie ja też!ja, tak zawsze pilnująca zdrowego odzywiania, teraz w biegu łapię co popadnie!tragedia totalna. a w dni kiedy nie jem mięsa Anielka częściej domaga się cyca! sprawdziłam już wielkorotnie. mięsożerna musze byc i jest spokój!

Dziewczyny , czy któraś daje już coś dodatkowego czy wszytskie tylko cyca ?...ja tak sobie postanowiłam,ze od 6 miesiaca zaczne tak jak zalecaja lekarze,ale już mam tak dosyć,że z chęcią bym jeden posiłek zaczeła już zastępować ...albo przynjamniej może na noc coś bardziej sycącego dawać , bo tak jak pisałam już na głównym Mała mi się zaczeła nagle budzić w nocy po 2,3 razy...czytałam jakiś czas temu,że sposobem jest dać na noc ściagniete swoje z 2/3 łyżeczkami kaszki ?

Ja jak nie nadążam z produkcją to podam sztuczne mleczko, wczoraj pierwszy raz podałam kaszkę (bo mleczka nie miałam w domu), a poza tym okazjonalnie łyżeczkę startego jabłuszka. Poza tymi "incydentami" (zdarza mi się coś dawać rzadko) karmię tylko cycuniem. Zamierzam jednak w maju wprowadzić coś jako regularny posiłek, który zastąpi cycka gdy wrócę do pracy.

ech to może i ja coś dać już spróbuje..tak na noc na przykład jakąs kaszkę...w maju , pod koniec też już bedziemy wprowadzac jeden stały posiłek ,bo bedzie zaczety 6 miesiac juz :)

reklama
hej dziewczyny ja tez w tym miesiacu juz bede wprowadzac staly posilek malej myslam o jabku na pocxzatek ale nie iem cz to dobrty pomysl..
moja jest tai godomorem ze prawie od piersi nieodchodzi

Do góry