reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cycowe mamy :)

Gabrysia po poniedziałkowym ważeniu ma tylko 5800 więc jak się w nocy nie budzi to daję jej cyca na śpiocha.Budzi się bardzo różnie ale czasami tylko raz np.ok.3 Je i przed drzemka i po.Niestety zasypia tylko przy cycu .Najgorzej jest na spacerze.Czy karmicie na spacerze piersią? Ja już karmiłam ale niewygodnie jakoś tak ,bo przyzwyczajona jestem do poduszki do karmienia a bez tego mi trudno .
U nas jedzonko co 3 godziny a jak nawet jesteśmy dłużej na spacerze to nie ma problemu jak mała zje po 4 godz od ostatniego karmienia. Nie karmię więc na spacerze- Lidka nie czuje takiej potrzeby. U nas znowu odwrotnie niz u Ciebie- cycuś słuzy tylko do jedzenia i żadne uspokajanie czy zasypianie nie wchodzi w grę. Jak nie jest głodna to po prostu go nie chce. To chyba wynik tego że już w szpitalu powtarzano mi że jak tylko mała przestaje jeść to mam jej zabierać pierś. Niby to dobre ale czasem Wam zazdroszczę że Wasze kruszynki się tak ładnie uspokajają przy piersi. U nas to nie przejdzie

reklama
Mi się raz zdarzyło na spacerku karmić, ale była piękna słoneczna pogoda więc i dyskomfortu zero... zwłaszcza, że na ławeczce obok też jakieś maleństwo było karmione ;-)
lajtway, ja Maćka karmię po przebudzeniu więc on co prawda wycisza się przy piersi, ale generalnie nie zasypia... jak zasypia to go budzę ;-) Ostanio zdarzyło mi się, że faktycznie odpłynął, ale jeszcze w takim stanie czuwania odłożyłam go do wyrka :tak:

Mi wczoraj eksperyment z karmieniem butlą się nie udał bo nie miałam czasu ściągnąć odpowiedniej ilości pokarmu... ale Maciek wstawał dzisiaj 3 razy, więc już ciut lepiej :-D
Tak się zastanawiam... czy odciągnięty pokarm, raz już podgrzany, można ponownie podgrzać i podać czy nie :sorry: Wydaje mi się, że raczej nie ale nie jestem pewna :baffled:

Tak tak, nie wolno podgrzewać mleczka dwa razy :)

Mysmy przezyli jakies tydzien troszkę częstszych pobudek ( a nocy co 5-6 godzin max), ale juz chyba wszystko wraca do normy, bo dzis bylo 11 godzin bez cycusia :D No i musielismy zacząc podawac Lolkowi po pol lyzeczki jabłuszka, bo przez 1,5 tygodnia nie było kupki i czopek glicerynowy nie pomagał, więc pediatra kazała dać jabłuszko. Pomogło niesamowicie! Kupka poszła i teraz jak nie robi przez pare dni kupki to mamy mu dawac po łyżeczce. Widać nasze chęci wprowadzania nowości później czasem muszą zderzyć się z rzeczywistością :-)

Gabrysia po poniedziałkowym ważeniu ma tylko 5800 więc jak się w nocy nie budzi to daję jej cyca na śpiocha.Budzi się bardzo różnie ale czasami tylko raz np.ok.3 Je i przed drzemka i po.Niestety zasypia tylko przy cycu .Najgorzej jest na spacerze.Czy karmicie na spacerze piersią? Ja już karmiłam ale niewygodnie jakoś tak ,bo przyzwyczajona jestem do poduszki do karmienia a bez tego mi trudno .

Ja jeszcze nie karmiłam na spacerze.

Mi się raz zdarzyło na spacerku karmić, ale była piękna słoneczna pogoda więc i dyskomfortu zero... zwłaszcza, że na ławeczce obok też jakieś maleństwo było karmione ;-)
lajtway, ja Maćka karmię po przebudzeniu więc on co prawda wycisza się przy piersi, ale generalnie nie zasypia... jak zasypia to go budzę ;-) Ostanio zdarzyło mi się, że faktycznie odpłynął, ale jeszcze w takim stanie czuwania odłożyłam go do wyrka :tak:

Mi wczoraj eksperyment z karmieniem butlą się nie udał bo nie miałam czasu ściągnąć odpowiedniej ilości pokarmu... ale Maciek wstawał dzisiaj 3 razy, więc już ciut lepiej :-D
Tak się zastanawiam... czy odciągnięty pokarm, raz już podgrzany, można ponownie podgrzać i podać czy nie :sorry: Wydaje mi się, że raczej nie ale nie jestem pewna :baffled:

Nie można ponownie podgrzewać a broń boże drugi raz zamrażać!

A Purchawka dalej mi nie napisała jaki ma laktator:p Hehe, wiem że avent ale ręczny czy elektryczny?
Kupiłam sobie też- wczoraj przyszedł. I wszystko byłoby super tylko ja nie umiem nim ściągać jak mam młoda na drugiej linii;)czyt przy drugiej piersi
Ręcznie jakoś mi wychodziło a ten laktator jest z butla 260ml i strasznie wielki przez to jest:eek: Co zrobić?
Mexi- to fajnie że masz cycusia dwufunkcyjnego, tzn i do jedzenia i uspokajania. U nas jako uspokajacz nie działa- a szkoda bo czasem by się przydał;-)

ja klade mala na platformie z kołdry i poduszki i karmie "spod pachy" i przy drugiej piersi jest wtedy sporo miejsca do sciagania. ja mam reczny laktator avent i jestem z niego bardzo zadowolona, ale sciagam raczej okazjonalnie :-)

mdmd
Odp: Cycowe mamy :)
ja klade mala na platformie z kołdry i poduszki i karmie "spod pachy" i przy drugiej piersi jest wtedy sporo miejsca do sciagania. ja mam reczny laktator avent i jestem z niego bardzo zadowolona, ale sciagam raczej okazjonalnie :biggrin2:
ale masz super sposób:-)i ile mleczka

AMexi- to fajnie że masz cycusia dwufunkcyjnego, tzn i do jedzenia i uspokajania. U nas jako uspokajacz nie działa- a szkoda bo czasem by się przydał;-)

No niby tak, ale mnie martwi że mała traktuje cyca jako usypiacz i bez tego jest ciężko. A co zrobić, jak małą będzie miał ktoś inny uspać?

reklama
Do góry