reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cycowe mamy :)

Gabrysia po poniedziałkowym ważeniu ma tylko 5800 więc jak się w nocy nie budzi to daję jej cyca na śpiocha.Budzi się bardzo różnie ale czasami tylko raz np.ok.3 Je i przed drzemka i po.Niestety zasypia tylko przy cycu .Najgorzej jest na spacerze.Czy karmicie na spacerze piersią? Ja już karmiłam ale niewygodnie jakoś tak ,bo przyzwyczajona jestem do poduszki do karmienia a bez tego mi trudno .
U nas jedzonko co 3 godziny a jak nawet jesteśmy dłużej na spacerze to nie ma problemu jak mała zje po 4 godz od ostatniego karmienia. Nie karmię więc na spacerze- Lidka nie czuje takiej potrzeby. U nas znowu odwrotnie niz u Ciebie- cycuś słuzy tylko do jedzenia i żadne uspokajanie czy zasypianie nie wchodzi w grę. Jak nie jest głodna to po prostu go nie chce. To chyba wynik tego że już w szpitalu powtarzano mi że jak tylko mała przestaje jeść to mam jej zabierać pierś. Niby to dobre ale czasem Wam zazdroszczę że Wasze kruszynki się tak ładnie uspokajają przy piersi. U nas to nie przejdzie

reklama
Mi się raz zdarzyło na spacerku karmić, ale była piękna słoneczna pogoda więc i dyskomfortu zero... zwłaszcza, że na ławeczce obok też jakieś maleństwo było karmione ;-)
lajtway, ja Maćka karmię po przebudzeniu więc on co prawda wycisza się przy piersi, ale generalnie nie zasypia... jak zasypia to go budzę ;-) Ostanio zdarzyło mi się, że faktycznie odpłynął, ale jeszcze w takim stanie czuwania odłożyłam go do wyrka :tak:

Mi wczoraj eksperyment z karmieniem butlą się nie udał bo nie miałam czasu ściągnąć odpowiedniej ilości pokarmu... ale Maciek wstawał dzisiaj 3 razy, więc już ciut lepiej :-D
Tak się zastanawiam... czy odciągnięty pokarm, raz już podgrzany, można ponownie podgrzać i podać czy nie :sorry: Wydaje mi się, że raczej nie ale nie jestem pewna :baffled:

Tak tak, nie wolno podgrzewać mleczka dwa razy :)

Mysmy przezyli jakies tydzien troszkę częstszych pobudek ( a nocy co 5-6 godzin max), ale juz chyba wszystko wraca do normy, bo dzis bylo 11 godzin bez cycusia :D No i musielismy zacząc podawac Lolkowi po pol lyzeczki jabłuszka, bo przez 1,5 tygodnia nie było kupki i czopek glicerynowy nie pomagał, więc pediatra kazała dać jabłuszko. Pomogło niesamowicie! Kupka poszła i teraz jak nie robi przez pare dni kupki to mamy mu dawac po łyżeczce. Widać nasze chęci wprowadzania nowości później czasem muszą zderzyć się z rzeczywistością :-)

Gabrysia po poniedziałkowym ważeniu ma tylko 5800 więc jak się w nocy nie budzi to daję jej cyca na śpiocha.Budzi się bardzo różnie ale czasami tylko raz np.ok.3 Je i przed drzemka i po.Niestety zasypia tylko przy cycu .Najgorzej jest na spacerze.Czy karmicie na spacerze piersią? Ja już karmiłam ale niewygodnie jakoś tak ,bo przyzwyczajona jestem do poduszki do karmienia a bez tego mi trudno .

Ja jeszcze nie karmiłam na spacerze.

Mi się raz zdarzyło na spacerku karmić, ale była piękna słoneczna pogoda więc i dyskomfortu zero... zwłaszcza, że na ławeczce obok też jakieś maleństwo było karmione ;-)
lajtway, ja Maćka karmię po przebudzeniu więc on co prawda wycisza się przy piersi, ale generalnie nie zasypia... jak zasypia to go budzę ;-) Ostanio zdarzyło mi się, że faktycznie odpłynął, ale jeszcze w takim stanie czuwania odłożyłam go do wyrka :tak:

Mi wczoraj eksperyment z karmieniem butlą się nie udał bo nie miałam czasu ściągnąć odpowiedniej ilości pokarmu... ale Maciek wstawał dzisiaj 3 razy, więc już ciut lepiej :-D
Tak się zastanawiam... czy odciągnięty pokarm, raz już podgrzany, można ponownie podgrzać i podać czy nie :sorry: Wydaje mi się, że raczej nie ale nie jestem pewna :baffled:

Nie można ponownie podgrzewać a broń boże drugi raz zamrażać!

A Purchawka dalej mi nie napisała jaki ma laktator:p Hehe, wiem że avent ale ręczny czy elektryczny?
Kupiłam sobie też- wczoraj przyszedł. I wszystko byłoby super tylko ja nie umiem nim ściągać jak mam młoda na drugiej linii;)czyt przy drugiej piersi
Ręcznie jakoś mi wychodziło a ten laktator jest z butla 260ml i strasznie wielki przez to jest:eek: Co zrobić?
Mexi- to fajnie że masz cycusia dwufunkcyjnego, tzn i do jedzenia i uspokajania. U nas jako uspokajacz nie działa- a szkoda bo czasem by się przydał;-)

ja klade mala na platformie z kołdry i poduszki i karmie "spod pachy" i przy drugiej piersi jest wtedy sporo miejsca do sciagania. ja mam reczny laktator avent i jestem z niego bardzo zadowolona, ale sciagam raczej okazjonalnie :-)

mdmd
Odp: Cycowe mamy :)
ja klade mala na platformie z kołdry i poduszki i karmie "spod pachy" i przy drugiej piersi jest wtedy sporo miejsca do sciagania. ja mam reczny laktator avent i jestem z niego bardzo zadowolona, ale sciagam raczej okazjonalnie :biggrin2:
ale masz super sposób:-)i ile mleczka

AMexi- to fajnie że masz cycusia dwufunkcyjnego, tzn i do jedzenia i uspokajania. U nas jako uspokajacz nie działa- a szkoda bo czasem by się przydał;-)

No niby tak, ale mnie martwi że mała traktuje cyca jako usypiacz i bez tego jest ciężko. A co zrobić, jak małą będzie miał ktoś inny uspać?

reklama
Do góry