reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cycowe mamy :)

Dziewczyny , czy któraś daje już coś dodatkowego czy wszytskie tylko cyca ?...ja tak sobie postanowiłam,ze od 6 miesiaca zaczne tak jak zalecaja lekarze,ale już mam tak dosyć,że z chęcią bym jeden posiłek zaczeła już zastępować ...albo przynjamniej może na noc coś bardziej sycącego dawać , bo tak jak pisałam już na głównym Mała mi się zaczeła nagle budzić w nocy po 2,3 razy...czytałam jakiś czas temu,że sposobem jest dać na noc ściagniete swoje z 2/3 łyżeczkami kaszki ?

Eliza mamy to samo. Mała budzi się 3 nawet 4 razy a wcześniej spała już nawet do 8 godzin. Nie wiem, skąd jej się to wzięło. Dziś zamierzam podać na noc mleko modyfikowane, może trochę dłużej po nim pośpi. A tak poza tym to jeszcze nic nie dajemy innego.

reklama
Eliza i Mexi z całego serca życzę wam żeby dzieciaczki znów zaczęły dłużej spać:tak:
Niestety ja już dawno po kąpaniu daję modyfikowane mleko..a od kilku dni kleik dosypuję i nic:no: Wcale dłużej nie śpi:no:
A przy Hani też tak miałam że spała jakiś czas pięknie w nocy..a potem przestała..i budziła się co 2-3 h:no:
No i my dajemy jeszcze po troszku jabłuszka bo boje się że po kleiku może mieć zaparcia:tak:
A tak to sam cyc:tak:

Napisał eliza80
Dziewczyny , czy któraś daje już coś dodatkowego czy wszytskie tylko cyca ?...ja tak sobie postanowiłam,ze od 6 miesiaca zaczne tak jak zalecaja lekarze,ale już mam tak dosyć,że z chęcią bym jeden posiłek zaczeła już zastępować ...albo przynjamniej może na noc coś bardziej sycącego dawać , bo tak jak pisałam już na głównym Mała mi się zaczeła nagle budzić w nocy po 2,3 razy...czytałam jakiś czas temu,że sposobem jest dać na noc ściagniete swoje z 2/3 łyżeczkami kaszki ?
ja tez po kąpieli daje do mojego mleka troszkę kaszki i niestety nic nie dało; czasy z ładnym spaniem odeszły w zapomnienie, mamy teraz nowy rozkład nocy: ok 19:30 idzie spac i śpi ok 4,5 godzinki i potem co 3 godzinki sie budzi i spimy do 9:-)
my mamy za sobą narazie kaszkę do mleczka mojego i trochę jabłuszka:-)
ja sie tylko zastanawiam jak to bedzie jak wroce do pracy i bede musiała wstawac ok 6 rano po nieprzespanej nocce w pracy bedzie ciezko- moze zaczne mleko modyfikowane dawac i cos sie polepszy....

a wiec wczoraj zrobilam eksperyment i sciagnelam mleko zeby Gabrysia zjadla raz a pozadnie....a tu klops- z obydwu piersi (co prawda z jednej bylo jedzone troszke pol godz wczesniej) sciagnelam ledwo 80ml :szok:!!! to by wskazywalo na to,moze bylo za malo mleka i ona jadla na raty czesciej :/ a więc mowie mojemu jedz po mleko-damy sztuczne....a tu Gabrsyka taki cyrk odstawila ,bo za nic nie chiala z butli ani sztucznego ,ani mojego:szok:...walczylismy z 1,5godziy ! i nic ! wszystko wyplowala i plakala w nieboglosy:szok:....a jeszcze miesiac temu nie bylo zadnych problemow z butla :/ i wychodzi na to,ze wszelka guma jej sie odwidziala, bo do 3mc smoka tez ssala a teraz za chiny ludowe nie chce :/ w koncu dalam jej cyca...prawie pustego, bo odciagnelam wszystko i po chwili zasnela ...no i spala taka nienajedzona wogole do 6 :szok:
Zwarzyłam ja jeszcze wczoraji i wg mojej wagi przybrala tylko 400g przez miesiac !
Karmie ja i lecimy zaraz do pediatry po porade, co robic ?!

Małe dziecko mały problem , duze dziecko duży problem-ZACZYNA SIE ;)))

icon1.gif
Odp: Cycowe mamy :)

a wiec wczoraj zrobilam eksperyment i sciagnelam mleko zeby Gabrysia zjadla raz a pozadnie....a tu klops- z obydwu piersi (co prawda z jednej bylo jedzone troszke pol godz wczesniej) sciagnelam ledwo 80ml :szok:!!! to by wskazywalo na to,moze bylo za malo mleka i ona jadla na raty czesciej :/ a więc mowie mojemu jedz po mleko-damy sztuczne....a tu Gabrsyka taki cyrk odstawila ,bo za nic nie chiala z butli ani sztucznego ,ani mojego:szok:...walczylismy z 1,5godziy ! i nic ! wszystko wyplowala i plakala w nieboglosy:szok:....a jeszcze miesiac temu nie bylo zadnych problemow z butla :/ i wychodzi na to,ze wszelka guma jej sie odwidziala, bo do 3mc smoka tez ssala a teraz za chiny ludowe nie chce :/ w koncu dalam jej cyca...prawie pustego, bo odciagnelam wszystko i po chwili zasnela ...no i spala taka nienajedzona wogole do 6 :szok:
Zwarzyłam ja jeszcze wczoraji i wg mojej wagi przybrala tylko 400g przez miesiac !
Karmie ja i lecimy zaraz do pediatry po porade, co robic ?!

Małe dziecko mały problem , duze dziecko duży problem-ZACZYNA SIE ;)))​

nasze maleństwa szybko zapominają o butli jesli piją z cycka u nas to samo- kiedys jak dawałam systematycznie moje mleko z butli aby umiał pic to było dobrze teraz niestetety tez pluje butla ale zawsze mogę mu dac mleko łyzeczką ehheeh bo tak wypije:-)

ja tez po kąpieli daje do mojego mleka troszkę kaszki i niestety nic nie dało; czasy z ładnym spaniem odeszły w zapomnienie, mamy teraz nowy rozkład nocy: ok 19:30 idzie spac i śpi ok 4,5 godzinki i potem co 3 godzinki sie budzi i spimy do 9:-)
my mamy za sobą narazie kaszkę do mleczka mojego i trochę jabłuszka:-)
ja sie tylko zastanawiam jak to bedzie jak wroce do pracy i bede musiała wstawac ok 6 rano po nieprzespanej nocce w pracy bedzie ciezko- moze zaczne mleko modyfikowane dawac i cos sie polepszy....
ja tez podalam na noc mleko modyfikowane z nadzieja ze cos sie polepszy.. i dooopa taka duza.. psinco.. spi tak jak na cycu.. do 24 pozniej jak sie jej uzna..
a spała tak pięknie.. :(

A ja nie mam problemów, pije i z cycka i z butelki i z łyżeczki. A jak podaję starte jabłuszko to się buzia otwiera, nic nie wypluwa i krzyczy o więcej. W kwestii jedzenia bezproblemowe te moje dzieci :-)

Mama Stacha
Odp: Cycowe mamy :)
A ja nie mam problemów, pije i z cycka i z butelki i z łyżeczki. A jak podaję starte jabłuszko to się buzia otwiera, nic nie wypluwa i krzyczy o więcej. W kwestii jedzenia bezproblemowe te moje dzieci :biggrin2:
to dobrze masz;-) chociaz ja tez nie powinnam narzekac bo jabłuszko juz pare razy probował i widac po minie ze to nie to samo co mleko ale moze byc:-D
ale tak sobie teraz przypominam jak był mały i podawałam mu glukoze w butelce to pił i czekał na jeszcze a teraz butla to nie koniecznie jego przyjaciel- chyba ze w nocy bym chciała dac jak budzi sie tylko na jedzenie to jest mu bez roznicy z czego leci mleko byle by leciało:-D:-D

reklama
A ja nie mam problemów, pije i z cycka i z butelki i z łyżeczki. A jak podaję starte jabłuszko to się buzia otwiera, nic nie wypluwa i krzyczy o więcej. W kwestii jedzenia bezproblemowe te moje dzieci :-)
moja też tak pieknie jadła, aż do teraz :(
.....a zapomniałam jeszcze napisać,że daliśmy wczoraj jabłuszko...ale się zajadała :-)

Do góry