reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cycowe mamy :)

reklama
Spokojnie, wyrosnie z tego;-) Antek był cyckoholikiem;-) tylko cycek go uspokajał... ale przeszło mu w końcu.

Zgadzam się w 100%
Hania do jakiegoś czasu zasypiała tylko i wyłącznie przy cycu...a potem zaczęłam ja odkładać tak żeby jeszcze nie spała i nie było problemu

No niby tak, ale mnie martwi że mała traktuje cyca jako usypiacz i bez tego jest ciężko. A co zrobić, jak małą będzie miał ktoś inny uspać?
mexi u nas też cycus jest dobry na wszystko, ale od wtorku, bo w poniedzialek sie poddałam..odkładam małego do łóżeczka..wt i sr były super..mały zasypiał bardzo ładnie, ale tak jak mysłałam to była cisza przed burza..wczoraj był koszmar..mysłałam, że zaczne ryczec razem z nim, ale dziewczyny dodawały mi sił i mnie dopingowały i nie poddałam sie:) i wygrałąm z młodym. dzisiaj pojeczał tylko troche i zasnął. spróbuj, jak bedzie ci ciężko to wejdz na forum, jak bede to bedę Cie wspierac tak jak mnie wspierały dziewczyny. zależy mi żeby sam zasypiał bo w maju idziemy na wesele znajomych i małym będzie opiekować sie Babcia. jest to wesele wyjazdowe, więc bedą z nami w hotelu, ale ja go nakarmie a reszta bedzie należeć do Babci..

Spokojnie, wyrosnie z tego;-) Antek był cyckoholikiem;-) tylko cycek go uspokajał... ale przeszło mu w końcu.
hehe mój też cycoholik, po tatusiu:)

Zgadzam się w 100%
Hania do jakiegoś czasu zasypiała tylko i wyłącznie przy cycu...a potem zaczęłam ja odkładać tak żeby jeszcze nie spała i nie było problemu
aga albo mamy podobne dzieciaczki, albo my jesteśmy podobne:)
bo jak nie przeciekajace pampersy to dzieciaczki spiace z nami uwieszone na cycusiu:)

Ostatnia edycja:
A Purchawka dalej mi nie napisała jaki ma laktator:p Hehe, wiem że avent ale ręczny czy elektryczny?
Kupiłam sobie też- wczoraj przyszedł. I wszystko byłoby super tylko ja nie umiem nim ściągać jak mam młoda na drugiej linii;)czyt przy drugiej piersi
Napisałam, napisałam, gdzieś wcześniej, nie chce mi się szukać, ale pisałam :>
ISIS ręczny :D

Co do cycoholików, to jak widzę, że młody głodnieje to mówię mu: ''butelki ?'' a on dzioba cieszy i zaglada w dekolt :D
A jak narobi w pampka to mówię do Niego ''Ty mój śmierdząco-pierdzący'' :D i też wie, że czas na zmianę pieluchy, pomaga przy tym ,że hej! :)

mexi u nas też cycus jest dobry na wszystko, ale od wtorku, bo w poniedzialek sie poddałam..odkładam małego do łóżeczka..wt i sr były super..mały zasypiał bardzo ładnie, ale tak jak mysłałam to była cisza przed burza..wczoraj był koszmar..mysłałam, że zaczne ryczec razem z nim, ale dziewczyny dodawały mi sił i mnie dopingowały i nie poddałam sie:) i wygrałąm z młodym. dzisiaj pojeczał tylko troche i zasnął. spróbuj, jak bedzie ci ciężko to wejdz na forum, jak bede to bedę Cie wspierac tak jak mnie wspierały dziewczyny. zależy mi żeby sam zasypiał bo w maju idziemy na wesele znajomych i małym będzie opiekować sie Babcia. jest to wesele wyjazdowe, więc bedą z nami w hotelu, ale ja go nakarmie a reszta bedzie należeć do Babci..

:)

No my też idziemy na wesele i też będę musiała ją oduczyć. Choć mała od paru dni mi robi cyrki przy wieczornym usypianiu. Je 10 minut po czym zaczyna się wrzask. W końcu ją odłożyłam do łóżeczka. Tam też trochę popłakała. A jak się uspokoiła- pielucha na oczy, smoczek (nie lubiła go nigdy) i tak pomachała trochę rękami i wkońcu SAMA usnęła! Tylko szkoda że tyle płaczu przy tym.

Dziewczyny jak nazywały się te tabletki na mleko i jak się je dawkuje ;-) chyba muszę po nie sięgnąć bo po karmieniu nic mi się nie udaje ściągnąć :-( A metoda równoczesnego karmienia i ściągania u nas się nie sprawdza bo Macol nie lubi konkurencji przy cycu :laugh2:

Lactinatal i dawkowanie masz na opakowaniu :> Ewentualnie Ricinus Communis (ale to w aptece homeopatycznej tylko) i ja bralam 5 granulek 2-3 razy dziennie. Ale one serio nic nie pomagają :D To tylko placebo :p Lactinatal daje tylko tyle,ze ma koperek i dzidzia po nim lepiej trawi :> Nie wiem jakim cudem Twój mały widzi,ze sciągasz z drugiej piersi :) Lolek jak jest przyssany to oczami nic nie widzi oprócz cyca z którego je :) Nawet nie ma pojęcia, że ściągam z drugiego :)

reklama
Do góry