reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cycowanie i butelkowanie - czyli karmienie naszych pociech

Marika ja jeszcze kilka dni temu pisałam że mnie bolą a teraz już jest spoko - coś tam czuję, ale bólem tego nie można nazwać, chyba że mała wisi na mnie za długo i tak przy tym jedzeniu "pracuje" że cała główką jej chodzi;-)

Ja też polecam wkładki z Johnsona, na początku miałam z TT i jak dla mnie nie były zbyt fajne.

reklama
Ja nie miałam poranionych sutków a też mnie czasem boli, jak mały łapie, gdy jest bardzo głodny.

W temacie wkładek - ja z kolei nie polecam Belli, przeciekają mi no i w ogóle nie wchłaniają wilgoci, czuję się w nich mokro... z aventu czy lovi znacznie lepsze :)

Dziewczyny, jak Was czytam to się normalnie martwię, bo ja to bym w ogóle nie potrzebowała wkładek laktacyjnych, bo mi między karmieniami nic nie cieknie... może mam mało pokarmu? Ale Lenka przybiera ładnie - dziś ważyłam ją w ubranku i ma 4400 g.

siva, mi tez nic nie cieknie, nawet jak mam dluga przerwe. A pokarm jest, jak nacisne to tryska ;) a syn przybiera, wczoraj u lekarza mial 4500, urodzil sie z waga 3165, wiec chyba ładny wynik :)

Monika ja dawalam przez tydzien, nie bylo niestety poprawy i na razie przestalam bo wydaje mi sie ze jakos bylo lepiej jak nie podalam ale moze to zbieg okolicznosci, zobacze, na razie stoi w lodowce

Marika ja nie pomoge co do bolu sutkow, bo przy tym karmieniu bolalo mnie doslownie chyba 5 dni i byl spokoj.

co do wkładek bo nie polecam Mamma z Belli, dla mnie koszmar , jestem stale mokra, normalnie tak jakbym sobie wkozyla do stanika chusteczkę higieniczna, ale mialam raz zakupione w aptece tylko nie pamietam nazwy, moze Penaten (tak przegladam neta i nie jestem pewna) ale one byla w kształcie stożka i byly super

Ostatnia edycja:
A ja używam wkladek z rossmana- babydream. Jak dla mnie sa wystarczające, a i cena dobra, bo 5,99 za 30szt:-) ale fakt jak karmie co 2-3 godz to nie leci za duzo mi:-)

O Dona, widzę, że masz ten sam problem z tymi beznadziejnymi wkładkami z Belli. Kończę to opakowanie, które mam i więcej ich nie kupię :wściekła/y:

mi nie cieknie między karmieniami, ale jak mały doi z jednego cyca, to drugi się solidaryzuje i puszcza mleko :-D

co do wkładek to u mnie też tylko(!) Johnsona,wszystkie inne to u mnie porażka była...tylko te dawały radę:-)

reklama
to i ja się przyłączam do narzekania na wkładki belli, okropne są!!! nie dość że ta włóknina czy cokolwiek to jest przykleja się do cycka to jeszcze bluzka mokra jakbym tych wkładek nie miała. numer jeden to wkładki johnsona
ale chyba kupię na próbę z babydream, może będą dobre a tańsze są

Do góry