reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cycowanie i butelkowanie - czyli karmienie naszych pociech

A powiedzcie dziewczyny, te z johnsona sa cienkie? Bo te z babydream wydają mi sie grube, ale nie porownywalam ich jakoś szczególnie wiec nie wiem.

reklama
Na canpola Bandytka bardzo narzekala. Ja raz kupie te z Baby dream ale pewnie beda porazka tak jak ich pampersy.
Pewnie zostane przy tych z Johnsona

ja miałam jedną paczkę canpola aloesowych i nie były aż takie złe, co prawda strasznie szerokie, że prawie wystawały ze stanika ale cieniutkie.
dobre jeszcze są z TT, pamiętam przy Natanielu dostałam kilka na próbę i przypadły mi do gustu ;)

Ja mialam ultra slim z TT I naprawdę super byly... Teraz kupilam tez cienkie z tesco I sa bardzo fajne...nie przeciekaja I wygodne. Moze nie tak cieniutkie hak TT ale spod bluzku nie widac. Tylko nie wiem czy w polskim tesco tez sa. Jesli tak to mogę polecic :)

Ja używam Jonsona i bardzo sobie chwale. Ze mnie dalej mleko leci jak minie wiecej niż 3 godziny od karmienia. Świetnie chłoną, są profilowane i nie widać ich pod stanikiem. Do grubych wkładek nie należą. No i nigdy mi nie przeciekły. Najgorsze są chyba Belli Mamma.... strasznie przeciekały....

pOWIEM tak ;D te z baby drem sa spoko jak komus nie leci mocno mleko bo nie sa jak dla mnei zbyt chlonne bo po nocy jak maly pil z jednej piersi to druga byla mokra od mleka i zimna bo wkladka malo chlonna ale dla mnei na dzien spoko bo maly ciagle w dzien je i mleko nawet nie ma szans wyciekac ale z johnsona sa śweitnie chlonne tez polecam :D

Dziewczyny msm pytanie tak troche z innej beczki...
Otorz wszedzie mozna znaleźć normy ile dziecko piwinno wypijac mleka mm I co ile...No wlasnie I czy z mlekiem z piersi jest tak samo? Przeciez wiadomo ze jak ktos karmi piersią to raczej nie kontroluje ile dziecko wypija bo to zależy jak efektywnie ssie itd. No ale ja karmie mlekiem z piersi ale z butelki bo moja mala nie umie efektywnie ssac I zasypiala zawsze po 3-5 min ssania piersi. Podaje wiec butelke ale teraz sie tak zastanawiam czy jesli karmie co 2.5 - 3.5 godz to czy powinnam podawać tule samo co mm? Np. zawsze 120ml?
Pytam dlatego ze moja mala mimo ze staram sie zawsze podac te 120ml to czeasem tyle wypije a czasem np. tylko 90 a ja potem schizuje ze ona za malo je...
Macie jakieś doświadczenia w tej kwestii lub pomysły?

reklama
Hm, ze mną jest coś chyba nie tak. 7 tygodni karmienia piersią i ja nadal nie potrzebuję wkładek laktacyjnych. Nie przeciekam.

Mówili też, że po porodzie strasznie wypadają włosy. Też nie zauważyłam.

Do góry