reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cycowanie i butelkowanie - czyli karmienie naszych pociech

Tylko ja mam Malo pokarmu i sie Mlody nie najadą..wiec dzisiaj po tym jak wisial u mnie godzinę,dalej marudzil,wiec dostal flaszkę i zjadl jeszcze 30ml...w zasadzie karmie vo prawa piersią bo na drugiej stronie nie bardzo mam jak sie ulozy ...pewnie będę musiała kupic jakież mleko do domu...bebilon 1chce kupic...
A co myslicie o tych nasadkach?bo podobno pomagaja przy slabych brodaawkach...

reklama
Kathrine mi tez nie cieknie z piersi, a przy starszakach jak karmilam jedna to zdrugiej tez lecialo... teraz ani kropli nie wylalam, jak mialam twarde cyce to siare tylko mialam, wiec nawet takiego nawalu nie bylo, a maly sie najada, kupki wali wiec wsio ok.
Teraz maly spi juz 3 godziny w kolysce , nie na mnie juppi.

A co do stanikow to ja mam te z fiszbinami ale narazie zadnego nie nosze, bo mi wygodniej bez a ze z domu nie wychodze a mleko nie cieknie strumieniami to mi nie potrzeba...az zl jestem ze kupila. Az 3 staniki miekkie na noc do karmienia i 3 na dzien do karmienia te z fiszbinami.

Zmykam bo zapeszylam i juz sie obudzil kurdupeljusz.

lkasia zanim laktacja się uruchomi na dobre trochę musi potrwać, ja dopiero na trzecią-czwartą dobę mogłam powiedzieć, że małemu na pewno starcza mleka. w szpitalu też go dokarmiałam jak krzyczał głodny. przecież ty wczoraj dopiero urodziłaś, niedługo powinien być nawał mlecza więc czekaj cierpliwie, przystawiaj małego jak najwięcej do piersi i uwierz mi, że laktacja się rozkręci

Ikasia ja mialam te twarde piersi w 5 dobie alemleko nie lecialo ciurkiem tylko siara powolutku. Od wczoraj slysze jak maly lyka, ale samo z cyca nie leci. Spokojnie i uCiebie sie ureguluje.

Mnie tez bola sutki przy zaciaganiu, ale tu tez zalezy jak maly zlapie piers.

A co do zatkanego noska to mi polozna pokazala jak przystawiac i trzymac nie musze...

3godziny nieprzerwanego snu? rewelacja, ja juz nie pamiętam kiedy to bylo. Spi moze z godz i znowu do cyca, ciagnie z godz i tak w kółko. dziś próbowałam laktatorem ale odciągam 40ml. Ratunku, co ja mam robić. Zwariuje chyba powinnam jakas meliske pic bo ze stresu bede miala jeszcze mniej mleka. Mąż był w aptece ale nić ciekawego nie przyniosl:-(((

niegrzeczna ja Gabrysia muszę budzić na jedzenie, taki śpioch z niego, gdybym pozwoliła to o wiele dłużej niż 3 godzinki by spał. a po co tym laktatorem walczysz?

Heh to wam zazdroszczę... Adrian wisiałby na piersi cały czas... normalnie podłącza sie jak do kroplówki i musze mu dawkować mleko bo czasem aż ulewa z przejedzenia... Jednak te 1700g w miesiąc nie wzieło się z nieba...

Dziewczyny, dostałam info od zaprzyjaźnionej lekarki (skontaktowała się ze znajomym pediatrą) i od razu spieszę z informacją dla Was.
Jeśli któraś ma problemy z kolkami maluszka i napinaniem brzuszka, kupcie kropelki Protectis firmy BioGaia. To bakterie probiotyczne dla małych brzuszków. Są ZAJE...STE. Lepsze niż wszystkie te herbatki i podobno nie ma dziecka na które by nie zadziałały (w sumie pozytywne bakterie wspomagające jelita). Mała nam płakała codziennie od 17-18 a odkąd podajemy je to jest spokój. Do tego masowanie brzuszka w stronę odwrotną do ruchu wskazówek zegara (Ważne!!!) - ten ruch pobudza pracę jelit ( w odwrotną uspokaja jelita). I dobrze przed jedzeniem położyć malucha na trochę na brzuszku. Bo jak się na nim przeciąga i rusza to sam pobudza jelitka masując je :) Serio pomaga!!!

vinga: a po co budzisz co 3h? przecież jak zje po 4h to też będzie dobrze :tak: mi tez tak kazali w szpitalu przy pierwszym, a potem w domu nie budziłam i mała spała od urodzenia 4-5h w nocy, więc luksus był, gorzej, ze mi piersi nie wytrzymywały i spałam z ręcznikiem pod.... Az się boję, ze teraz w kość dostanę i będzie junior non stop na cycu wisiał...

reklama
Do góry