reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cycowanie i butelkowanie - czyli karmienie naszych pociech

reklama
Niziolog oczywiscie ze jak nic nei pilas to i mleka bedzie malo bo skad?zacznij wmuszac w siebie plyny bo zle i dla cb i dla laktacji.

dziewczyny szkoda mi was bardzo , moze jeszcze ktoras z was nie podda sie i znajdzie jakies rozwiazanie ;( :***!

Elma przykro mi ze zakonzylas karmienie. Jedna nie oznacza to ze jestes zla mama zy ze dziecku bedzie zle...walczylas !!!

Anbas kochana postaraj sie tak nie stresowac tym sciaganiem...jak chcesz spowodowac nadprodukcje to odciagaj czesciej nawet co godzine..choc wiem ze ciezko tak...

Fifka nie martw sie iloscia pokarmu jaka zjada widocznie syte mleczko masz... moj tez jakos malo zjada a jakos tego po nim nie widac haha...z jednej piersi sciagne ok. 60-70-80 ml w zaleznosci ile czasu nie jadl ;p a najada sie z jednej piersi I naeet 6 godzin wytrzyma. Waga rosnie wiec sie nie martwie... kiedys dzieci sie nie wazylo .. ja wogle jestem z tych co nie panikuja ;) twierdze ze dzieckk glodne da znac...a waga ?? Kazdy z nas jest inny ma inne potrzeby.. inne kosci..jeden bedzie drobniaczek drugi pulchniutki...zreszta moj Alex malo przybieral.. ja sie nie martwilam bo nigdy nie plakal..a jak byl glodny dawal znac. A teraz duzy chlop ponad 20 kg.. hehe

Akuku ja sie tym nie martwię :) przybiera to znaczy ze jest ok ale przyznam że jestem wyczulona ptzez te wczesniactwo. .. Z Konradem naawet nie przyszło mi do głowy zeby cos sprawdzać. ..

Anbas ściągasz kolejno po 7min z kazdej piersi, potem 5min jedna potem druga 5 i na koniec kazda po 3 min. To system na poprawienie produkcji. Dobrze stymuluje laktacyje. Mi tak w szpitalu kazali sciagac jak walczylam o mleko. Pomoglo

Dziewczyny czy któraś z was dalej zalewa sie mlekiem? Noz karmie zaraz 4 miesiące a co karmienie z drugiej piersi leci... I TO JAK!? Jak zapomnę wkladek pol bluzki mam przemoczone... koszmar bo ciagle ode mnie mleko czuć.......

Ostatnia edycja:
A z tym karmieniem to jak to rozumiec? Ze w sumie po tych 3min juz sie nie sciaga wcale? No i co np. Jak po 5 min np. Wciaz mleko poleci to przerwac sciaganie?

FIFKA ja tryskam mleczkiem, jak mam te uczucie nabierania. Ono pojawia sie co 1,5-2 godz i zawsze musze miec wkladki. Jak karmie z jednej piersi to leci z drugiej podczas tego uczucia nabierania sie. A noc to wiadomo, jeden sen ma 3-4 godz pozniej co 2 to wtedy nie przeciekam.
Generalnie to chodze z wkladkami 24godz na dobe ;)
Tymi z johnsona oczywiscie

Anbas sciagnij najpierw w pierwszym rzucie mleko tyle ile leci mierz na zegarku pozniej tyle samo sciagaj z drugiej piersi (chyba ze krocej sciagasz wszystko niz 7 minut wtedy po prostu sciagasz te 7min)... a potem przezuc sie na pierwsza piers sciagaj 7 minut potem druga 7 minut potem pierwsza 5 minut druga 5, i znowu pierwsza 3 i druga 3 ... jak chcesz skrocic to wszystko to pierwsze sciaganie zastapi to 7 minutowe (o ile sciagasz dluzej niz te 7 minut)

reklama
Marika to ja właśnie mam to samo.... okropne.. ::-(

Anbas
mi kazali ściągać tak jak ci napisałam. Nawet jeśli leci dalej, przechodziłam do drugiej piersi. Wątpie żebyś dłużej ściągała bo to łącznie zajmuję 30 min. Jeśli nie leci to i tak "ssiesz" laktatorem dalej. Bo to ma być właśnie na pobudzenie laktacji. Mi bardzo szybko mleka przybyło po takim ściąganiu. Ściągałam nawet więcej niż teraz. Te minuty są własnie ważne bo to ma pobudzić laktację do równomiernej pracy

Do góry