reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cycowanie i butelkowanie - czyli karmienie naszych pociech

A u mnie dzis byla mama i jak zesz mnie denerwowala. Tak jakby przeciwna cycowaniu i w kolko cos na przekor gada.
Np konczy sie waznosc puszki Nan HA to ona to rob przez 3 dni te mleko to nie wyrzucisz. A to czemu ja juz nie dokarniam. A czemu nie daje pic. No mnostwo tego. Jeszcze 3 dzien mam jakis kryzys laktacyjny.
Dzis ze 2 godz u lekarza ze starszakiem zlecialy. Laure karmilam o 14 a o 15 wypila 90ml MM. I tak dalej nie spala to chociaz wiem, ze jej bezsennosc to nie wina mleka
Juz wiem czemu tak szybko syna przestalam karmic - mieszkalam u mamy i co chwile takie pranie mozgu :(
MALINKA cycowanie to ciezki kawal chleba. Super, ze dalas z siebie wszystko i udalo ci sie wrocic na piers. Malo kto podejmuje sie takiego wyzwania
HOPE mam tak samo z Laura a od kilku dni jakby sie bawi przy jedzeniu. Zasysa cyca wyciaga szuka i tak w kolo.
A jak sie tak buntuje tak jak pisalas to ja wtedy smoka daje i uspokajam, troche zasnie na 5-10 min i probuje dalej.
A karmisz butla?

reklama
Nie nie karmię butlą nawet nie mam w domu mm. Celowo nie kupiłam żeby nie kusiło przy takich akcjach..
Starsza też tak miała po jakimś czasie przeszło.
Wiem jedno nie'mogę się'poddać tak łatwo bo Marti karmiłam dwa lata i dla niej walczyłam o karmienie dla Lenki też muszę choć dzisiaj to już mi sił brakowało. I jak bym miała mm w domu to na pewno bym podała, choć wiem że raczej głodna nie była.
Wiem jedno karmienie piersią to ciężki kawałek chleba!
Anbas Ciebie też podziwiam kochana bo takim ściąganie też takie łatwe nie jest. Podejrzewasz może dlaczego dzieci tak mają ?

_Hope nietolerancja laktozy sie tak objawia ze dziec po chwili zaczyna takie cyrki przy cycku, a robi strzelajace kupy ? nietolerancja jest przejsciowa po prostu brzunio jeszcze niewyksztalcony ... a my mamy duzo laktozy w mlekach

KASIENKA Laura wlasnie tak sie zachowuje jak Hope pisala. Nie zawsze ale czesto. A kupki robi z baczkiem takie wodniste

I u nas tak jest. A zachowuje się tak wtedy, kiedy coś się w brzuszku dzieje - idzie bąk lub kupa, tak ma się wydaje, więc to chyba z bólu :-(

Kasienka to chyba u nas wyjdzie na ta nietolerancje... kazdy weczor mam taki ze maly ze 3 godziny sie zuca przy piersi... steka..robi kupke puszcza baki...wczoraj od 18 do 22 5 razy go przewjalam..bo on w kupce nie polezy..lubi jak mu od razu zmienie I wtedy jest spokoj..znowu cyc..placz stekanis kup baki k tak kilka razy... moze to kolki lekkie? O on mocno nie pacze tylko marudzi bardziej..

Moze wlasnie dla Laury cos sie dzieje w tym brzuszku, ze ma bezsennosc. Jak jest na brzuszku to potrafi w nocy 3-4 godz przespac tylko smoka trzeba podawac jak sie jej zgubi. Tak jakby jej lzej na tym brzuszku. Dzis konczymy 2 miesiace. Oby to wszystko przeszlo po 3 miesacach

jednym z objawow nietolerancji jest strzelajaca kupa ... jest taki straszny wystrzal tej kupki ... u nas byly strzelajace po delikolu prawe nie slychac jak robi ... a teraz sie czasem wyrywa jak jej sie kupa wlasnie chce
w mleku poczatkowym jest najwieksza ilosc laktozy i takie wyrywanie zaczyna sie tak 2-3 minuty po tym jak zaczyna jesc
do tego czesto wodniste kupki

reklama
To u nas są właśnie często strzelające kupy. Może masz rację Kasieńka. Może coś z diety powinnam wyeliminować? Czy Twoją córeczka też tak ma ?podajesz jej bo ? Ja daje tylko biogaję. Początkowo myślałam że taka jest nerwowa bo jej za szybko leci ale to co piszesz trzyma się kupy.

Do góry