reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

reklama
No to ja więcej piję 🙈a siemię / mus tylko jak mam problem, na szczęście nie za często ostatnio.
A jak Wasze kilogramy? U mnie chyba jakieś 5,5 kg na plusie.
U mnie 4kg na plusie .
Bolą mnie znowu trochę kości między nogami jakbym znowu spadła na ramę od roweru 😂 Wczoraj mnie trochę kłuło w środku,ale dzisiaj już ok. Postanowiłam więcej odpoczywać dzisiaj.

U mnie 4kg na plusie .
Bolą mnie znowu trochę kości między nogami jakbym znowu spadła na ramę od roweru 😂 Wczoraj mnie trochę kłuło w środku,ale dzisiaj już ok. Postanowiłam więcej odpoczywać dzisiaj.

U mnie ok ale jednak jak pochodzę trochę po sklepach to wymiękam🤨 Coraz większy brzuch mam. Wizyta dopiero przed majówką, ciekawe jaka waga będzie u młodej ❤️

U mnie ok ale jednak jak pochodzę trochę po sklepach to wymiękam🤨 Coraz większy brzuch mam. Wizyta dopiero przed majówką, ciekawe jaka waga będzie u młodej ❤️
Ja też mam już powoli problem,żeby coś podnieść z ziemi szczególnie pod koniec dnia jak jeszcze jestem najedzona. Wczoraj się położyłam na plecach i mnie dusiło nie mogłam sobie tak poczytać na leżąco.
A po sklepach to też,wystarczy,że np pojadę do rodziców na większość dnia ,mało poleżę więcej siedzę i jestem umęczona.
W ogóle czuje mała coraz wyżej jak kopie. Wcześniej tak nisko,a teraz np na wysokości pępka,albo troszkę wyżej.

Ja też mam już powoli problem,żeby coś podnieść z ziemi szczególnie pod koniec dnia jak jeszcze jestem najedzona. Wczoraj się położyłam na plecach i mnie dusiło nie mogłam sobie tak poczytać na leżąco.
A po sklepach to też,wystarczy,że np pojadę do rodziców na większość dnia ,mało poleżę więcej siedzę i jestem umęczona.
W ogóle czuje mała coraz wyżej jak kopie. Wcześniej tak nisko,a teraz np na wysokości pępka,albo troszkę wyżej.
U mnie czasami codziennie zmiana, nad pępkiem, nisko w pochwie, a jak kuksance są na bokach to znowu zastanawiam się czy nie fiknęła.
To pierwsze dziecko które podczas kilku wizyt leżało poprzecznie 😃 Ale jeszcze jest czas na fikanie.
Moje cukry po chorobie jakby znormalniały no ale się nie chwalę bo nie wiadomo na ile 🙃

U mnie czasami codziennie zmiana, nad pępkiem, nisko w pochwie, a jak kuksance są na bokach to znowu zastanawiam się czy nie fiknęła.
To pierwsze dziecko które podczas kilku wizyt leżało poprzecznie 😃 Ale jeszcze jest czas na fikanie.
Moje cukry po chorobie jakby znormalniały no ale się nie chwalę bo nie wiadomo na ile 🙃
Ja jak siedzę to często mnie boli cewka i muszę się położyć ,ale tak mega pod bokiem też czuje. Ja jestem w pierwszej ciąży i wszystko jest dla mnie nowe i ciekawe,a nawet przerażające,bo nie wiem co jest normalne,a co nie 🙈
Ja mam cukry nawet ok ,w normie. Wczoraj popłynęłam,ale zezarlam loda z biedry o smaku słonego karmelu,wręcz go pochlonelam 😂 No to nie ma co się dziwić.

Ja jak siedzę to często mnie boli cewka i muszę się położyć ,ale tak mega pod bokiem też czuje. Ja jestem w pierwszej ciąży i wszystko jest dla mnie nowe i ciekawe,a nawet przerażające,bo nie wiem co jest normalne,a co nie 🙈
Ja mam cukry nawet ok ,w normie. Wczoraj popłynęłam,ale zezarlam loda z biedry o smaku słonego karmelu,wręcz go pochlonelam 😂 No to nie ma co się dziwić.
No ja nie w pierwszej i powiem Ci, że wolałam nieświadomość świeżaka, zwłaszcza odnośnie tego co po porodzie.. 🙈 Za dużo się przejmuję 🤨

No ja nie w pierwszej i powiem Ci, że wolałam nieświadomość świeżaka, zwłaszcza odnośnie tego co po porodzie.. 🙈 Za dużo się przejmuję 🤨
No właśnie apropo tego co po porodzie i mnie to nie myślałam dużo. Bardziej myślę o dziecku i jak to będzie . A siebie w tych wyobrażeniach widzę normalnie jak przed ciążą 😆 I czasem do mnie dociera,że to nie będzie tak jak sobie wyobrażam.

reklama
Haha rodzice, czy teściowie w dłuższych odwiedzinach to zawsze wyzwanie, każdy ma swoje nawyki 🙈🙈🙈
Jak to bola? Im więcej tym coś się dzieje? Koleżanka właśnie mi raz powiedziała, że na koniec ciąży to już płakała jak wbijała sobie insulinę,ale dużo schudła na diecie cukrzycowej i podejrzewała też, że to może przez to 🙄a kończyła chyba jakoś na 16 jednostkach insuliny.

Bo insuline od okolo 15j wlasnie w zwyz nalezy dzielic na dwa strzaly zeby nie bolalo. Bo jednak duzo jej sie wstrzykuje pod skore i to boli. Ja jeszcze 16 znosze, ale chyba od 17 zaczne dzielic bo jednak dyskomfort spory, boli- swedzi.
Juz marze o bezpiecznym tygodniu zeby odpuscic troche z glowa... no ale jeszcze u mnie 4 tyg 😔

Moja mama jest fajna babcia, serio, takiej zycze kazdemu maluchowi. Bawi sie w parterze, poswieca czas, uwage, slucha, przytula jak trzeba itp:-)

Ale jak pusila mlodemu bajki przed snem na telefonie to juz dostala reprymende od tatusia, bo nasz synek jest bardzo aktywnym dzieckiem i przed snem staramy sie wyciszac, a nie pobudzac 🤷‍♀️ a dla niej nie bylo problemu bo przeciez to wyciszajaca madra bajka 🤦‍♀️
Ale jakos przetrwamy....:-) potrzeba mi jej teraz bo mlody chory w domu wiec jakos zniese to wszystko.
Hej. Wysłałam dzienniczek dietetyczce i czekam na wyrok 😛
Kiepski dzień mam dzisiaj od rana mi twardnieje brzuch ,jestem jakbym połknęła balon,w łazience nie byłam więc jak jutro do południa nie pójdę to wjedzie znowu syropek 🤷
Mała od wczoraj szaleje i ćwiczy w brzuchu.
Kłuje mnie trochę w środku ale mam nadzieję,że to nie szyjka . 😏

Mnie kluje jak mam problemy jelitowe zawsze. Wczoraj myslalam ze rodzic normalnie bede a to jelita. Aczkolwiek kazdy bol zglaszam lekarzowi. Dzis juz sieknelam sobie lactulosum i byla kupa i czuje sie tak... lekko 😅 ale brzuszek tez sie spina, stawia. Powiem Ci ze gdzies tak od Twojego tygodnia te problemy u mnie nasily sie do apogeum.
Mi jeszcze pomagaly 2 tabletki baldaloin przed snem -ziolowe na trawienie- polecam sprobowac jeszcze tej metody:-)
A zamiast syropku nie probowałyście musów owocowych, śliwka i te sprawy, ale w sumie wszystkie smaczne 😄 i potrafią działać cuda.
Cukier mają tylko ten z owoców.

Mnie nic z naturalnych juz nie pomaga... nawet probowalam ogorki kiszone popijac mlekiem, takze ten... 🥴😂

Do góry