reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

Zgłosiłam i dali mi.3x dziennie lactulosum syrop ale nie pomaga. Kazali pić nasienie babki płesznika. Pije. Moze cos się ruszy bo brzuch mi pęknie...

Chyba zawsze laduja lactulosum 🤦‍♀️ znam to uczucie... okropne! I bardzo wspolczuje. Trzymam kciuki zeby ruszylo. Mi dzis pomogl wlasnie lactulosum w dawce 30ml na pusty zoladek i duuuzoo duuuzooo wody. O tej babce nie slyszalam, musze zglebic temat.

reklama
Ogólnie polecam czopki Eva/qu :)Wiadomo pewnie nie za często ale są super. Natomiast zupełnie nie wiem czy można przy problemach z szyjką.

Hej. Miło, że pytasz, dziękuję. Nadal Jestem w szpitalu. Teraz wiadomo taki czas, że mało się dzieje. Jutro na pewno będą mnie badać to coś więcej będę wiedziała. Ogólnie w szpitalu mam problem z zatwardzeniem, jedzenie jak dla cukrzyka słabiutkie. Dzisiaj na obiad rosol, makaron, i ziemniaki... I jelita odczuwają..

I jakieś małe te ilości, no ale to klasyka w szpitalu. Mam nadzieję,że już niedługo będziesz mogła sobie poszaleć w domowym zaciszu :)

Nie zjadam wszystkiego co dostaje. 4 kromki chleba na śniadanie to szał 🤣 tak samo kolacja.
Obiad tez z dwóch dan, ja tyle nie mieszczę 🤣

Ja dwudaniowych obiadów też nie jem ale jak widzę plaster wędliny i 3 kromki to coś nie halo, tak wiem jeszcze jest masło pewnie :p
Ale to nie moje klimaty.

Swoją drogą ja ostatnio jem paskudnie.. a cukry ok.

Ja dwudaniowych obiadów też nie jem ale jak widzę plaster wędliny i 3 kromki to coś nie halo, tak wiem jeszcze jest masło pewnie :p
Ale to nie moje klimaty.

Swoją drogą ja ostatnio jem paskudnie.. a cukry ok.

Jak cukry okej to wcinaj, smacznego:-))
Nie zjadam wszystkiego co dostaje. 4 kromki chleba na śniadanie to szał 🤣 tak samo kolacja.
Obiad tez z dwóch dan, ja tyle nie mieszczę 🤣

I jak sie tam masz w nowym roku? Dalej lezycie w szpitalu? Cukry dalej swiruja czy juz sie unormowaly? Jak Twoja szyjka? Ktory to tc?:-)

reklama
Jak cukry okej to wcinaj, smacznego:-))

I jak sie tam masz w nowym roku? Dalej lezycie w szpitalu? Cukry dalej swiruja czy juz sie unormowaly? Jak Twoja szyjka? Ktory to tc?:-)
Tak, nadal jesteśmy w szpitalu. Szyjka 25 mm, dzisiaj 32+1.
Wczoraj miałam wyjść i przed wyjściem miałam USG dzidziusia i okazało się, że dziecko jest za małe na ten tc. I dzisiaj mam mieć konsultacje u jakiegoś specjalisty i będzie wiadomo co dalej. Może być tak, że dziecko jest małe bo takie będzie Ale może być tak, że nie ma jakiegoś przepływu...

Do góry