reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa

Zgłosiłam i dali mi.3x dziennie lactulosum syrop ale nie pomaga. Kazali pić nasienie babki płesznika. Pije. Moze cos się ruszy bo brzuch mi pęknie...

Chyba zawsze laduja lactulosum 🤦‍♀️ znam to uczucie... okropne! I bardzo wspolczuje. Trzymam kciuki zeby ruszylo. Mi dzis pomogl wlasnie lactulosum w dawce 30ml na pusty zoladek i duuuzoo duuuzooo wody. O tej babce nie slyszalam, musze zglebic temat.

reklama
Ogólnie polecam czopki Eva/qu :)Wiadomo pewnie nie za często ale są super. Natomiast zupełnie nie wiem czy można przy problemach z szyjką.

Hej. Miło, że pytasz, dziękuję. Nadal Jestem w szpitalu. Teraz wiadomo taki czas, że mało się dzieje. Jutro na pewno będą mnie badać to coś więcej będę wiedziała. Ogólnie w szpitalu mam problem z zatwardzeniem, jedzenie jak dla cukrzyka słabiutkie. Dzisiaj na obiad rosol, makaron, i ziemniaki... I jelita odczuwają..

I jakieś małe te ilości, no ale to klasyka w szpitalu. Mam nadzieję,że już niedługo będziesz mogła sobie poszaleć w domowym zaciszu :)

Nie zjadam wszystkiego co dostaje. 4 kromki chleba na śniadanie to szał 🤣 tak samo kolacja.
Obiad tez z dwóch dan, ja tyle nie mieszczę 🤣

Ja dwudaniowych obiadów też nie jem ale jak widzę plaster wędliny i 3 kromki to coś nie halo, tak wiem jeszcze jest masło pewnie :p
Ale to nie moje klimaty.

Swoją drogą ja ostatnio jem paskudnie.. a cukry ok.

Ja dwudaniowych obiadów też nie jem ale jak widzę plaster wędliny i 3 kromki to coś nie halo, tak wiem jeszcze jest masło pewnie :p
Ale to nie moje klimaty.

Swoją drogą ja ostatnio jem paskudnie.. a cukry ok.

Jak cukry okej to wcinaj, smacznego:-))
Nie zjadam wszystkiego co dostaje. 4 kromki chleba na śniadanie to szał 🤣 tak samo kolacja.
Obiad tez z dwóch dan, ja tyle nie mieszczę 🤣

I jak sie tam masz w nowym roku? Dalej lezycie w szpitalu? Cukry dalej swiruja czy juz sie unormowaly? Jak Twoja szyjka? Ktory to tc?:-)

reklama
Jak cukry okej to wcinaj, smacznego:-))

I jak sie tam masz w nowym roku? Dalej lezycie w szpitalu? Cukry dalej swiruja czy juz sie unormowaly? Jak Twoja szyjka? Ktory to tc?:-)
Tak, nadal jesteśmy w szpitalu. Szyjka 25 mm, dzisiaj 32+1.
Wczoraj miałam wyjść i przed wyjściem miałam USG dzidziusia i okazało się, że dziecko jest za małe na ten tc. I dzisiaj mam mieć konsultacje u jakiegoś specjalisty i będzie wiadomo co dalej. Może być tak, że dziecko jest małe bo takie będzie Ale może być tak, że nie ma jakiegoś przepływu...

Do góry