reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa

Ja przyznaje,że w święta podjadalam słodkie,ale jak łączyłam z bigosem albo z jakimś innym nieslodkim posiłkiem to cukier był ok . Też nie do każdego posiłku ,raz dziennie plasterek ,albo pół kawałka ciasta . Mąż ma przechlapane,bo mu wszystko oddawałam,albo pytałam czy zjemy na pół 😅 masz recepte na paski do glukometra czy kupujesz normalnie ?
Ja chyba do każdego posiłku świątecznego jadłam kapustę z grzybami i cukier świetny 😄Szklanka coli i też ok.
Mam na receptę, chyba odpłatność 30%.
Mnie nie ciągnie do ciasta tylko do batoników 😩

reklama
Ja chyba do każdego posiłku świątecznego jadłam kapustę z grzybami i cukier świetny 😄Szklanka coli i też ok.
Mam na receptę, chyba odpłatność 30%.
Mnie nie ciągnie do ciasta tylko do batoników 😩
W święta wszędzie ciasta więc pokus było dużo . Ja mam nadzieję,że dostanę w piątek też receptę,bo dużo idzie tych pasków,a bez recepty za 50szt place 37zl . Mi czasem wychodzą wyższe cukry przed posiłkiem np 92 ,96 ale to przez to,że coś sobie podgryze między tymi głównymi posiłkami. Zjadłam np obiad i mam ok cukier po jedzeniu.

W święta wszędzie ciasta więc pokus było dużo . Ja mam nadzieję,że dostanę w piątek też receptę,bo dużo idzie tych pasków,a bez recepty za 50szt place 37zl . Mi czasem wychodzą wyższe cukry przed posiłkiem np 92 ,96 ale to przez to,że coś sobie podgryze między tymi głównymi posiłkami. Zjadłam np obiad i mam ok cukier po jedzeniu.
a ile razy dziennie mierzysz ??
Ja wczoraj na czczo miałam 73 🙈 chyba im lepiej śpię tym lepsza glukoza. Jednak zazwyczaj śpię słabo ..

a ile razy dziennie mierzysz ??
Ja wczoraj na czczo miałam 73 🙈 chyba im lepiej śpię tym lepsza glukoza. Jednak zazwyczaj śpię słabo ..
Ja wczoraj miałam chyba 73 ,dzisiaj 83. Minimum 3 razy przy głównych posiłkach ,jak zjadłam coś między większego albo nie jestem pewna jak będzie z cukrem to mierze dodatkowo.

Ja wczoraj miałam chyba 73 ,dzisiaj 83. Minimum 3 razy przy głównych posiłkach ,jak zjadłam coś między większego albo nie jestem pewna jak będzie z cukrem to mierze dodatkowo.
Aha no to ja też rano + po 3 głównych posiłkach.
W labie najniższy wynik rano miałam 83 ( i to odkąd mam glukometr 😁).
Takie poniżej 80 już są dziwne więc.
Teraz już mierzę dodatkowo jak przekroczę po godzinie, do tej pory 3 razy się zdarzyło, w każdym tyg. raz.

Aha no to ja też rano + po 3 głównych posiłkach.
W labie najniższy wynik rano miałam 83 ( i to odkąd mam glukometr 😁).
Takie poniżej 80 już są dziwne więc.
Teraz już mierzę dodatkowo jak przekroczę po godzinie, do tej pory 3 razy się zdarzyło, w każdym tyg. raz.
A mierzysz przed posiłkiem ? W sensie przed obiadem np i godzinę po obiedzie ? Czy tylko po ? Ja na czczo miałam idealny cukier w lab zawsze o odkąd nie mam mdłości to glukometr też tak pokazuje ,dlatego gdybym nie wiedziała,że miałam wahania cukru przed ciążą to teraz pewnie o cukrzycy bym nie wiedziała. Ale ja się mega źle czułam w zeszłym roku dlatego zrobiłam badania pod kątem cukrzycy w sensie krzywa nie tylko na czczo jak zawsze. Jak mnie mdliło to dużo mierzyłam ,bo jadłam malutko a często,w zasadzie po 2h to Zaraz mierzyłam od nowa na posiłek 😅 bo ja mierzyłam i w sumie dalej powinnam 1 i 2h po jedzeniu,bo diab chciała mieć pełny obraz jak się zachowuje cukier w ciągu dnia.

A mierzysz przed posiłkiem ? W sensie przed obiadem np i godzinę po obiedzie ? Czy tylko po ? Ja na czczo miałam idealny cukier w lab zawsze o odkąd nie mam mdłości to glukometr też tak pokazuje ,dlatego gdybym nie wiedziała,że miałam wahania cukru przed ciążą to teraz pewnie o cukrzycy bym nie wiedziała. Ale ja się mega źle czułam w zeszłym roku dlatego zrobiłam badania pod kątem cukrzycy w sensie krzywa nie tylko na czczo jak zawsze. Jak mnie mdliło to dużo mierzyłam ,bo jadłam malutko a często,w zasadzie po 2h to Zaraz mierzyłam od nowa na posiłek 😅 bo ja mierzyłam i w sumie dalej powinnam 1 i 2h po jedzeniu,bo diab chciała mieć pełny obraz jak się zachowuje cukier w ciągu dnia.
Nie mierzę, nie mam takiego zalecenia. Ale mi po 2 h od posiłku spada, a jem co 2,5 h więc nie widzę sensu kłucia non stop.
Mnie już trochę mniej mdli więc mam nadzieję, że będzie tylko lepiej 💁

Nie mierzę, nie mam takiego zalecenia. Ale mi po 2 h od posiłku spada, a jem co 2,5 h więc nie widzę sensu kłucia non stop.
Mnie już trochę mniej mdli więc mam nadzieję, że będzie tylko lepiej 💁
Mnie narazie też,ale boje się ,że to wróci 🙈 No właśnie ja nie wiem czy dobrze zrozumiałam z tym kłuciem przed posiłkiem i się kłuje 🤷 Dopytam na wizycie . W którym tyg jesteś ?🥰

Mnie narazie też,ale boje się ,że to wróci 🙈 No właśnie ja nie wiem czy dobrze zrozumiałam z tym kłuciem przed posiłkiem i się kłuje 🤷 Dopytam na wizycie . W którym tyg jesteś ?🥰
Dzisiaj 12+6 ❤️ ale Młoda do przodu jest😊
Także mnie jakoś długo trzyma !
Ja w dzienniczku nawet nie mam rubryki przed posilkiem jakby co 💁 i na pewno moje kłuca to łącznie 4 x mają być.

reklama
Dzisiaj 12+6 ❤️ ale Młoda do przodu jest😊
Także mnie jakoś długo trzyma !
Ja w dzienniczku nawet nie mam rubryki przed posilkiem jakby co 💁 i na pewno moje kłuca to łącznie 4 x mają być.
To ja 10+1 . Ja nie mam dzienniczka. Mam glukometr połączony z jakąś aplikacja,strona i doktor ma wgląd cały czas w te pomiary i pewnie jak pójdę na wizytę to poprostu stamtąd ściągnie wyniki.

Do góry