reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

Właśnie ja ostatnio też dlatego przestałam 😑
Ogólnie ja oprócz wody nic nie piję 🙈tzn. tylko kawę z mlekiem ale to tak 2-4 razy w ciągu tygodnia😊
A kawę tylko do posiłku? Czy pomiędzy też? Bo jak mam pomiędzy pić czarną to wolę wcale :D
Ja też mam zgagę po wodzie z cytryną ale radzę sobie z nią :D przechodzi po jakimś czasie

reklama
A kawę tylko do posiłku? Czy pomiędzy też? Bo jak mam pomiędzy pić czarną to wolę wcale :D
Ja też mam zgagę po wodzie z cytryną ale radzę sobie z nią :D przechodzi po jakimś czasie
Tylko po jedzeniu- czyli jem posiłek i piję kawę.
Tylko latte 😊 kawy ciemnej w życiu nie wypije 🙈
Miałam zacząć popijać ocet jabłkowy z wodą na zgagę, pół h przed posiłkiem bo kiedyś działało super.
A zgaga cóż, teraz mam lepsze dni tfu tfu 🙂

@Lokata89 żeby się trochę uspokoić wejdź może na grupę o skracającej szyjce? Ja tam sporo postów dodałam w styczniu bo byłam spanikowana na maxa
Pewnie poszukam później, dzięki 🙂 Na razie dzisiaj znaczna poprawa, lepiej się czuję, twardnienie prawie całkowicie ustało - może po prostu gorszy dzień 😉
Ja staram się wypijać 2l wody dziennie, choć nie zawsze mi wychodzi, a kawę pijam do śniadania lub do drugiego z mlekiem i erytrolem 🙂

Tylko po jedzeniu- czyli jem posiłek i piję kawę.
Tylko latte 😊 kawy ciemnej w życiu nie wypije 🙈
Miałam zacząć popijać ocet jabłkowy z wodą na zgagę, pół h przed posiłkiem bo kiedyś działało super.
A zgaga cóż, teraz mam lepsze dni tfu tfu 🙂
A nie masz gorszych cukrów po tej kawie?

Ja też cukry elegancko, jak słodzę erytrolem 🙂 próbowałam wcześniej stewią, ale obrzydliwa w smaku jest. Spróbuj sobie z ksylitolem albo erytrolem - one nie podnoszą cukrów 🙂
Jak nazywa się ta grupa odnośnie szyjki?
Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki. Dziewczyny leżą od pierwszych tygodni ciąży i wstają tylko na siku :o

Ja piłam cały czas na czczo kawę ale raz zauważyłam,że cukier poszybowal mi w górę jakbym była po posiłku więc teraz łącze ją z małą kanapka. A z jakim mlekiem pijecie?
Ja też pije z ksylitolem

Ja 1,5l spokojnie wypijam do tego mięta ,herbata ,myślę,że 2l z hakiem pije .
Dietetyk powiedziała,że będzie łatwiej z załatwieniem się i gin ostatnio też powiedziała,że mocen parcie nie jest wskazane.
Mam do was jeszcze pytanie,bo jesteście w bardziej zaawansowanej ciąży niż ja 😁
Myślę,że mój brzuszek nie jest już taki twardy jak był,odpoczynek i leki dają radę 🙏
Ale się schizuje ,bo nie czuje takiego kamienia twardego w brzuchu,ale mimo wszystko czuje napięcie skóry i brzucha,ale czy to nie jest normalne ?🤔 No bo wszystko tam przecież rośnie ,macica,dzidzia itp. Nie jest to takie nieprzyjemne jak wcześniej,ale ten brzuszek jest troszkę inny niż rano jak się obudze . Nie chcę się wkręcać,ale myślę o tym 😏
Jestem chyba w o tydzień młodszej ciąży od Ciebie i tez czuje takie napinania i rozciągania, a jak za dużo pochodzę to czuje twardnienie brzucha,wtedy jest znak, że na dziś już wystarczy. Generalnie nic się złego u mnie nie dzieje, więc to jest raczej normalne, że wszystko się musi ponaciagac. W poprzedniej ciąży też tak miałam, wtedy już pod koniec ciąży ginekolog kazał mi się bardziej oszczędzać i odpoczywać i nie wyprowadzać na spacer mojej amstaffki 🤷

reklama
Jestem chyba w o tydzień młodszej ciąży od Ciebie i tez czuje takie napinania i rozciągania, a jak za dużo pochodzę to czuje twardnienie brzucha,wtedy jest znak, że na dziś już wystarczy. Generalnie nic się złego u mnie nie dzieje, więc to jest raczej normalne, że wszystko się musi ponaciagac. W poprzedniej ciąży też tak miałam, wtedy już pod koniec ciąży ginekolog kazał mi się bardziej oszczędzać i odpoczywać i nie wyprowadzać na spacer mojej amstaffki 🤷
Staram się wypoczywać , dzisiaj wiadomo,że się jeszcze nie kładę,ale 1500krokow tylko zrobiłam. Cukry narazie w porządku. Ale zauważyłam że długie siedzenie w jednej pozycji mi nie służy,bo mnie zaczyna boleć koło któregoś jajnika .

Do góry