Ja piję z mlekiem 0,5% albo 2%, bo tylko takie lubię.Ja piłam cały czas na czczo kawę ale raz zauważyłam,że cukier poszybowal mi w górę jakbym była po posiłku więc teraz łącze ją z małą kanapka. A z jakim mlekiem pijecie?
Ja też pije z ksylitolem
reklama
Piję kawę w mieście to nie wiemale jak piję w domu rozpuszczalną to tylko z mlekiem zagęszczonym aczkolwiek w domu tenJa piłam cały czas na czczo kawę ale raz zauważyłam,że cukier poszybowal mi w górę jakbym była po posiłku więc teraz łącze ją z małą kanapka. A z jakim mlekiem pijecie?
Ja też pije z ksylitolem
"napój" piję od wielkiego dzwonu.
a.szczypiorek
Fanka BB :)
A sprawdzacie sobie ketony w moczu ?
Tak, ja codziennie sprawdzam od początku cukrzycy, czyli jakieś 1,5 miesiąca.A sprawdzacie sobie ketony w moczu ?
Słuchajcie, jaka dziwna sytuacja.
Mierzę sobie cukier przed śniadaniem 107, poszłam umyć ręce 90, zmieniłam palec 95, znowu zmieniłam palec 86. Myślicie, że zaczyna mi się psuć glukometr?
Po śniadaniu z kolei normalnie na kilku palcach pokazał tyle samo - 104.
Mierzę sobie cukier przed śniadaniem 107, poszłam umyć ręce 90, zmieniłam palec 95, znowu zmieniłam palec 86. Myślicie, że zaczyna mi się psuć glukometr?
Ostatnia edycja:
a.szczypiorek
Nie ma co mierzyć tyle razy. To tylko urządzenie które ma zakres błędu do +/- 15%. Ale ten 107 to pewnie przez brudne ręceSłuchajcie, jaka dziwna sytuacja.
a.szczypiorek
A mi nikt tego nie zlecił ani teraz ani w pierwszej cukrzycy. Jak robiłam badania moczu to wychodziły mi takie po 5,10 ketonów. Kurde a może mam je codziennie a nie jestem tego świadoma. Nie jem nawet tej przekąski o 22-23.. jak już to kabanosy i migdałyTak, ja codziennie sprawdzam od początku cukrzycy, czyli jakieś 1,5 miesiąca.
To może właśnie dlatego masz te ketony? Podobno posiłek wieczorem jest ważny, bo wpływa na cukry rano i na obecność ketonów w moczu. Dopytaj może diabetologa, bo to jest wiedza, którą ja mamA mi nikt tego nie zlecił ani teraz ani w pierwszej cukrzycy. Jak robiłam badania moczu to wychodziły mi takie po 5,10 ketonów. Kurde a może mam je codziennie a nie jestem tego świadoma. Nie jem nawet tej przekąski o 22-23.. jak już to kabanosy i migdały
A jesteś głodna w nocy?
reklama
Sprawdzałam pierwszy miesiąc, jak miałam przez 2 tyg. non stop brak to pozwolono mi nie badać.A sprawdzacie sobie ketony w moczu ?
Robiłam w sobotę badanie moczu i wykryto ale 10mg/dl czyli biedy nie ma.
Na razie najpóźniej jem o 21 i mierzę cukry 8-8.30.