reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa

Właśnie ja ostatnio też dlatego przestałam 😑
Ogólnie ja oprócz wody nic nie piję 🙈tzn. tylko kawę z mlekiem ale to tak 2-4 razy w ciągu tygodnia😊
A kawę tylko do posiłku? Czy pomiędzy też? Bo jak mam pomiędzy pić czarną to wolę wcale :D
Ja też mam zgagę po wodzie z cytryną ale radzę sobie z nią :D przechodzi po jakimś czasie

reklama
A kawę tylko do posiłku? Czy pomiędzy też? Bo jak mam pomiędzy pić czarną to wolę wcale :D
Ja też mam zgagę po wodzie z cytryną ale radzę sobie z nią :D przechodzi po jakimś czasie
Tylko po jedzeniu- czyli jem posiłek i piję kawę.
Tylko latte 😊 kawy ciemnej w życiu nie wypije 🙈
Miałam zacząć popijać ocet jabłkowy z wodą na zgagę, pół h przed posiłkiem bo kiedyś działało super.
A zgaga cóż, teraz mam lepsze dni tfu tfu 🙂

@Lokata89 żeby się trochę uspokoić wejdź może na grupę o skracającej szyjce? Ja tam sporo postów dodałam w styczniu bo byłam spanikowana na maxa
Pewnie poszukam później, dzięki 🙂 Na razie dzisiaj znaczna poprawa, lepiej się czuję, twardnienie prawie całkowicie ustało - może po prostu gorszy dzień 😉
Ja staram się wypijać 2l wody dziennie, choć nie zawsze mi wychodzi, a kawę pijam do śniadania lub do drugiego z mlekiem i erytrolem 🙂

Tylko po jedzeniu- czyli jem posiłek i piję kawę.
Tylko latte 😊 kawy ciemnej w życiu nie wypije 🙈
Miałam zacząć popijać ocet jabłkowy z wodą na zgagę, pół h przed posiłkiem bo kiedyś działało super.
A zgaga cóż, teraz mam lepsze dni tfu tfu 🙂
A nie masz gorszych cukrów po tej kawie?

Ja też cukry elegancko, jak słodzę erytrolem 🙂 próbowałam wcześniej stewią, ale obrzydliwa w smaku jest. Spróbuj sobie z ksylitolem albo erytrolem - one nie podnoszą cukrów 🙂
Jak nazywa się ta grupa odnośnie szyjki?
Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki. Dziewczyny leżą od pierwszych tygodni ciąży i wstają tylko na siku :o

Ja piłam cały czas na czczo kawę ale raz zauważyłam,że cukier poszybowal mi w górę jakbym była po posiłku więc teraz łącze ją z małą kanapka. A z jakim mlekiem pijecie?
Ja też pije z ksylitolem

Ja 1,5l spokojnie wypijam do tego mięta ,herbata ,myślę,że 2l z hakiem pije .
Dietetyk powiedziała,że będzie łatwiej z załatwieniem się i gin ostatnio też powiedziała,że mocen parcie nie jest wskazane.
Mam do was jeszcze pytanie,bo jesteście w bardziej zaawansowanej ciąży niż ja 😁
Myślę,że mój brzuszek nie jest już taki twardy jak był,odpoczynek i leki dają radę 🙏
Ale się schizuje ,bo nie czuje takiego kamienia twardego w brzuchu,ale mimo wszystko czuje napięcie skóry i brzucha,ale czy to nie jest normalne ?🤔 No bo wszystko tam przecież rośnie ,macica,dzidzia itp. Nie jest to takie nieprzyjemne jak wcześniej,ale ten brzuszek jest troszkę inny niż rano jak się obudze . Nie chcę się wkręcać,ale myślę o tym 😏
Jestem chyba w o tydzień młodszej ciąży od Ciebie i tez czuje takie napinania i rozciągania, a jak za dużo pochodzę to czuje twardnienie brzucha,wtedy jest znak, że na dziś już wystarczy. Generalnie nic się złego u mnie nie dzieje, więc to jest raczej normalne, że wszystko się musi ponaciagac. W poprzedniej ciąży też tak miałam, wtedy już pod koniec ciąży ginekolog kazał mi się bardziej oszczędzać i odpoczywać i nie wyprowadzać na spacer mojej amstaffki 🤷

reklama
Jestem chyba w o tydzień młodszej ciąży od Ciebie i tez czuje takie napinania i rozciągania, a jak za dużo pochodzę to czuje twardnienie brzucha,wtedy jest znak, że na dziś już wystarczy. Generalnie nic się złego u mnie nie dzieje, więc to jest raczej normalne, że wszystko się musi ponaciagac. W poprzedniej ciąży też tak miałam, wtedy już pod koniec ciąży ginekolog kazał mi się bardziej oszczędzać i odpoczywać i nie wyprowadzać na spacer mojej amstaffki 🤷
Staram się wypoczywać , dzisiaj wiadomo,że się jeszcze nie kładę,ale 1500krokow tylko zrobiłam. Cukry narazie w porządku. Ale zauważyłam że długie siedzenie w jednej pozycji mi nie służy,bo mnie zaczyna boleć koło któregoś jajnika .

Do góry