reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

Ale lezenie to 'lek' na skracajaca szyjke bo ja odciaza 🤔 ja bym lezala jeszcze 2 tyg przy Twoim tc a ten 37 juz bym sie oszczedzala po prostu tak jak mowi Twoj lekarz :-) ale to juz Twoja decyzja.
Rozumiem, wezmę sobie do serca, ale też staram się nie panikować i robić, jak mówić lekarz. U mnie jeszcze 4 tyg do 37 ;)
Liczę na tę luteinę, że spowolni, jak na nikogo w życiu chyba 🙄

reklama
Ale lezenie to 'lek' na skracajaca szyjke bo ja odciaza 🤔 ja bym lezala jeszcze 2 tyg przy Twoim tc a ten 37 juz bym sie oszczedzala po prostu tak jak mowi Twoj lekarz :-) ale to juz Twoja decyzja.
No ale to warto leżeć jak zaczyna się skracać w połowie ciąży czy tam w 2 trymestrze ale w 34 tygodniu?

W 34 tez grozi porod przedwczesny - warto.
Donoszony dzidzius jest od 37tc i wtedy masz pewnosc ze zdrowy i rozwiniety w pelni.

W 34 tez grozi porod przedwczesny - warto.
Donoszony dzidzius jest od 37tc i wtedy masz pewnosc ze zdrowy i rozwiniety w pelni.
Wiem, nie to miałam na myśli. Tylko jeśli lekarz kazał się tylko oszczędzać a nie leżeć plackiem to myślę że wie co robi. Kurde zjadłam jajecznicę z dwoma kromkami tak jak zawsze i dziś cukier ponad 150. Ale się wkurzyłam.a normalnie mam 110 max po tym śniadaniu. Ehh.

Dzisiaj sobie trochę pospałam i finalnie zmierzyłam cukier ok 40 min- 1 h później niż zwykle i 92 !!
I teraz najlepsze, zrobiłam dwa łyki wody siedząc w tym samym miejscu i zmierzyłam jeszcze 2 razy- 79 i 80. Czyli tak jak zwykle u mnie.

Wnioskuje więc, że za długa przerwa, jednak prawie godzina więcej.

Dziewczyny a Wy dużo pijecie? Bo ja to 2-3 litry dziennie średniogazowanej akurat.

Dzisiaj sobie trochę pospałam i finalnie zmierzyłam cukier ok 40 min- 1 h później niż zwykle i 92 !!
I teraz najlepsze, zrobiłam dwa łyki wody siedząc w tym samym miejscu i zmierzyłam jeszcze 2 razy- 79 i 80. Czyli tak jak zwykle u mnie.

Wnioskuje więc, że za długa przerwa, jednak prawie godzina więcej.

Dziewczyny a Wy dużo pijecie? Bo ja to 2-3 litry dziennie średniogazowanej akurat.
Ja 1,5l spokojnie wypijam do tego mięta ,herbata ,myślę,że 2l z hakiem pije .
Dietetyk powiedziała,że będzie łatwiej z załatwieniem się i gin ostatnio też powiedziała,że mocen parcie nie jest wskazane.
Mam do was jeszcze pytanie,bo jesteście w bardziej zaawansowanej ciąży niż ja 😁
Myślę,że mój brzuszek nie jest już taki twardy jak był,odpoczynek i leki dają radę 🙏
Ale się schizuje ,bo nie czuje takiego kamienia twardego w brzuchu,ale mimo wszystko czuje napięcie skóry i brzucha,ale czy to nie jest normalne ?🤔 No bo wszystko tam przecież rośnie ,macica,dzidzia itp. Nie jest to takie nieprzyjemne jak wcześniej,ale ten brzuszek jest troszkę inny niż rano jak się obudze . Nie chcę się wkręcać,ale myślę o tym 😏

reklama
Do góry