reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

Dzisiaj nieprzespana noc, pierdyliard razy wstawalam i bylam przekonana ze rano bede znowu bluzgac pod nosem a tu rano 80 🤷‍♀️ no i gdzie tu logika?
A najsmieszniejsze jest to ze jak dziele 18j to probowalam juz 2x9 i np 1x10 a drugi 8 i ten drugi daje lepsze efekty.

Jednak cukrzycy ciazowej nikt chyba nie skuma 🤪
No dobra a jakbyś nie wzięła tych 18j to jaki ten cukier by był?

reklama
Hej ! @Lokata89 mamy nadzieję, że dzidziuś jest już na świecie 🥰

Nas ładnie rozłożyło. Córka chora już ponad tydzień a teraz ja i mąż. Mała ma jakieś gazy czy co bo cały czas stęka nawet przez sen i się pręży. Dostałam od koleżanki ten popularny sab.simplex i zobaczę czy będzie jakaś zmiana. W dzień śpi cichutko a od 22 zaczynają się dźwięki jakby cisnęła i tak do rana praktycznie.

Starsza córka już trochę lepiej z emocjami ale strasznie mnie irytuje jak karmie i siada obok nas i prycha,smarka i dotyka malutka. Wiem, że nie powinno mnie to może drażnić ? Ale tłumacze jej, że jest chora i się martwię że zarazi siostrę.. i robi to trochę jakby na złość. Wrrrr

Ona chce zapewne pomagac przy Malutkiej i musisz nerwy w kieszen schowac bo mozesz zrazic ja szybko. Niestety... chociaz wiem ze to trudne. Zycze aby Malutkiej szybko brzuszek odpuscil bo to najgorsze co moze byc.

@Nath096
Pomaranczowo granatowe lub granatowo pomaranczowe. Zalezy kto jak patrzy:-)

Załączniki

• 52787cc9-7c41-40be-9397-a83b3ab9be31.jpeg
    52787cc9-7c41-40be-9397-a83b3ab9be31.jpeg
    40,3 KB · Wyświetleń: 22
Jak mi będą wmawiać,że to to samo to zamówię z apteki internetowej 😋

Se moga wmawiac. Mowisz ze chcesz tylko to. Jak nie ma to dziekuje (w myslach mozesz dodac - pocaluj sie w dupe :-p ) 😎 i zamow z neta.
Mi ostatnio pomagaja tabletki baldaloin na noc. Ale staram sie brsc co 2gi dzien bo bym zbankrutowala :-)

@Coffe18 ja insulina z racji przedciazowej cukrzycy t2 i wiecznymi problemow z cukrami na czczo. Reszta ogarnieta dieta.

I chociaz zaprawiona w boju jestem ucze sie od dziewczyn duzo z podpowiedzi najczesciej Darii bo ma fajnie przekazana wiedze :-) bo nie ma glupich pytan. Glupia jest slodka franca.
Ojjjj tak 😂
Ale i z nią sobie poradzimy 💪
Kurczę ja właśnie tez się obawiam bo w poprzedniej ciąży cukry
po śniadaniu obiedzie czy kolacji były ok . Te na czczo żyły własnym zyciem 😵‍💫🤪

U mnie właśnie dieta nie dala rady, dlatego insulina na noc 🤷
Słuchaj …
Najważniejsze ze podjelas walkę 💪 finalnie i tak wygramy z tą słodką Panienką 💪

Se moga wmawiac. Mowisz ze chcesz tylko to. Jak nie ma to dziekuje (w myslach mozesz dodac - pocaluj sie w dupe :-p ) 😎 i zamow z neta.
Mi ostatnio pomagaja tabletki baldaloin na noc. Ale staram sie brsc co 2gi dzien bo bym zbankrutowala :-)
Ja jeszcze czasem ratuje się ta woda,ale uciążliwe to jak nie wiem ,bo naprawdę muszę codziennie pić 2-3l ,bo jak mniej do znowu zaczyna się się od nowa cala historia .

Coffe przykro mi z powodu Twojej straty, trzymam kciuki na nowej drodze ciążowej i cukrzycowej 😊✊
Hm ja nadal jestem średnio na diecie, tzn bardzo pilnuje cukrów- mierzę 4-7 x dziennie ale nadal np. nie szkodzi mi białe pieczywo w tych ilościach które zjadam.
Kiedy teraz mogą pojawić się dziwneskoki ? 30 tc ?
A kiedy teoretycznie zapotrzebowanie na insulinę spada ?
Coraz ciężej mi się wbić z heparyną 😒 więc nie chciałabym kolejnych yh

Ostatnia edycja:
reklama
Coffe przykro mi z powodu Twojej straty, trzymam kciuki na nowej drodze ciążowej i cukrzycowej 😊✊
Hm ja nadal jestem średnio na diecie, tzn bardzo pilnuje cukrów- mierzę 4-7 x dziennie ale nadal np. nie szkodzi mi białe pieczywo w tych ilościach które zjadam.
Kiedy teraz mogą pojawić się dziwneskoki ? 30 tc ?
A kiedy teoretycznie zapotrzebowanie na insulinę spada ?
Coraz ciężej mi się wbić z heparyną 😒 więc nie chciałabym kolejnych yh
Mi cukry na czczo nie do opanowania pojawiły się w 30-31 tc. A delikatny spadek zapotrzebowania na insulinę po skończonym 35

Do góry