reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Margo25 skoro to jeden raz to raczej bym sie tym nie przejmowala... chociaz nie mam takiego doswiadczenia to uwazam , ze te glukometry tez maja jakąs granice bledu...
Powiedzcie mi jakie pieczywo najbardziej wam sluzy?bo mi chyba zadne...

reklama
Botanica ja jem chleb orkiszowy dosładzany słodem jęczmiennym i jest ok. Też nie mogę go jeść w niewiadomo jakich ilościach, ale dwie kromki z dodatkami spokojnie. Ale jedna z moich koleżanek spróbowała ten chleb i po 1 kromce miała prawie 160:no:

Botanica, ja jem do kanapek wędlinę drobiową i jest ok, wieprzowa podnosiła mi cukier :-(No i ja na pierwsze śniadanie mogę tylko 1 kanapkę...Chleby przetestowałam przeróżne - jak każda z nas tutaj - bo z chlebem chyba największy problem i mi najlepiej służy chleb IG o obniżonym indeksie glikemicznym. Ale z tego co wiem, to tylko mi służy;-)

Pingwinek, ja do placuszków nie dodawałam w ogóle cukru, tylko sól, pieprz i sporo ziół.

Margo - to na pewno przez ten stres, nic się nie martw:-)

Dzień dobry :-)
Aniołek_a super wynik, ja dziś na tym samym poziomie ;-)

Margo25 nie denerwuj się. W poradni mi powiedzieli, że jak norma zostanie trochę przekroczona to nic strasznego się nie stanie.
Jeśli jesteś zestresowana to możesz przyjąć magnez z vitB6. Sprawdziłam działa super.

Dziewczyny czy robiłyście może naleśniki z mąki razowej? Jakie wyniki po nich?

wiecie dziewczyny jeszcze jednego nie rozumiem... po tej jednej h od posilku cukier mamy na najwyzszym poziomie i wtedy spada czy jak z tym jest? normalnie nie potrafie tego ogarnąć...

Dzięki dziewczyny. Nie martwię się już, bo jestem pewna, że to przez ten stres :tak: Wkurzył mnie pan stolarz od kuchni i już wiem, że sprawa nie jest warta moich nerwów :-D

Botanica teoretycznie tak właśnie powinno być, że masz najwyższy cukier po 1h.

Botanica - ja z kolei wczoraj sprawdziłam, że cukier może rosnąć po 1 h. Zrobiłam ogromną głupotę wczoraj wieczorem - nie wzięłam nic z sobą i przez ponad 5 godzin nic nie jadłam, bo nie było gdzie kupić... Nie wiedziałam, że tyle mi zejdzie, myślałam, że góra po 2-3 godzinach będę w domu. Dzieciątko już szalało w brzuszku, po drodze do domu, już koło 24:00 kupiłam jakiegoś białego obwarzanka, którego szybko zjadłam, a jak dojechałam do domu - dużą kanapkę z twarożkiem, wędliną, ogórkiem i pomidorem. Mierzę po 45 minutach (chciałam iść spać) - 141. Po 1h - 151. Po 1 h 15 min - 163. Przeraziłam się i wzięłam dodatkową dawkę insuliny (mam brać tylko przed śniadaniem i przed obiadem, wieczorem już nie, bo cukry mam dobre) - i po 15 minutach było 131,więc położyłam się spać. Nigdy więcej tak nie zrobię, będę jeździć z prowiantem i nie będę oglądać się, czy wypada go wyjąć, czy nie... :-(

Ja mogę tyko chleb żytni, bez dodatku mąki pszennej. Zjadam dwie cienkie kanapki, ale sama kroje na krajalnicy więc są bardzo cieniutkie. A w poprzedniej ciąży mogłam tyko waze.

reklama
Botanica w takiej sytuacji jak opisuje Pingwinek podobno może być szaleństwo cukrów...no, ale w takich normalnych z tego co dziewczyny tu pisały to po 1h cukier jest najwyższy.

Do góry