Marysia o widzisz! Czyli już jedno danie obiadowe jesteś wprzód
Awena to prawda z tą dzidzią i cukrami. Ja po zachowaniu mojej Małej nauczyłam się rozróżniać czy cukier w normie czy nie
Zupa kalafiorowa pycha! Możesz jeść w każdej ilości! i sam kalafior też
Jestem ciekawa co za niusy przyniesiesz ze szkolenia.
Oooo, właśnie wpadłam na pomysł, że skopiuję nam coś, co przyniosła moja koleżanka z forum zamkniętego ze szkolenia:
"Kilka informacji, które w miarę mnie zainteresowały i o których nie wiedziałam:
1. Ser żółty można tylko do posiłku nocnego, jeden plasterek, ale nawet codziennie.
2. Wołowina 1x w tygodniu.
3. Ryby 3x w tygodniu i tłuste i chude, bo tłuszcz z ryb nam nie szkodzi.
4. Jaja 3 w tygodniu.
5. Po tłustym posiłku cukier skacze dopiero nawet 6 godzin po posiłku, dlatego np. po tłustym obiedzie będzie dobry wynik, a po wzorcowym podwieczorku wysoki, ale to będzie wynik fałszywy, bo tak naprawdę to po tamtym tlustym.
6. Unikać masła, chleb smarować (czyli skrapiać) olejem roślinnym lub oliwą z oliwek, ewentualnie margaryną z wyższej pólki, czyli Rama, Flora. Unikać margaryn w kostkach!
7. Do smarowania pieczywa można też zrobić sobie pastę z avokado!
8. WW nie liczymy z mięsa, wędlin, jaj i ryb, bo to źródło białka.
9. Mierzymy cukier do końca ciąży i 2 tyg po porodzie, ale jak urodzimy łożysko to możemy zeżreć tabliczkę czekolady
)))"