reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

spróbuj może na raz nie jedz wszystkich żeby nie przeholować, a resztę najwyżej dojesz na podwieczorek jak będzie ok. Ja zjadłam sobie na zimno i były też smaczne:-)

reklama
ojj i mi narobilyscie ochoty na te placki:) ja tez bede jutro kombinowac z borowkami:tak:a powiedzcie czy ktoras z was uzywa moze stewi? czaje sie na nia od jakiegos czasu i jakos nie moge zakupic.Czy ma ona zwykly smak czy moze jakis nieprzyjemny posmak jak niekore slodziki?A moje niskie cukry jednak byly tylko kilkudniowe... dzis znow miedzy 110-120 :dry:no nic walczymy dalej :)

A czy stewię można używać w ciąży? Generalnie wszelkie słodziki są zabronione, ale ten jest chyba jakiś naturalny, tak? Ja w każdym bądź razie nie stosuję i nie zamierzam:tak:

niby to jest jedyny slodzik dozwolony dla kobiet w ciazy i dzieci , ale tez jakos sie obawiam.Wizyte mam dopiero za tydz, wiec chyba sie wstrzymam bo nie chce ryzykowac

Dzień dobry:-)
Dziś nie pospałam:-(Najpierw nie mogłam usnąć, bo Mały tak się wiercił;-)a dziś rano obudziłam się ostatecznie przed 5 i już nie mogłam usnąć:eek: Pewnie jak mnie zmorzy sen w trakcie dnia to będę spała i spała;-)Bo ja ostatnio śpioch się zrobiłam - może uda mi się wyspać na zapas?:-D
Ale w każdym bądź razie cukier na czczo 82, a był już taki czas, że jak wstałam wcześniej, to był za wysoki...Ale chyba się coś unormowało:-)

Miłego dnia!

u mnie na czczo 79 ale juz po pierwszym sniadaniu 124:wściekła/y: zjadlam mniej niz wczoraj, dwie kanapki z pomidorem i ogorkiem, zrezygnowalam z wdliny. dalej nic. moze pieczywo mi nie sluzy. wcinam graham- niby zalecany. zmierze tez jaki wynik bedzie po 2h...

Aniołek - dzięki za przepis! :)

Kulka - a jak go zmodyfikowałaś? Pamiętasz może? Wyrzuciłaś cukier?

Margo - "9. Mierzymy cukier do końca ciąży i 2 tyg po porodzie, ale jak urodzimy łożysko to możemy zeżreć tabliczkę czekolady :))))" - Kochana, ta myśl dodała mi dużo siły - mam przed oczami już tylko tę całą tabliczkę czekolady po porodzie w nagrodę za całe moje trudy :-D Choć chyba oprócz czasów dzieciństwa nie udało mi się nigdy zjeść całej tabliczki, ale to będzie wyjątek :tak:

Dziś rano u mnie 85, ale to żaden wyczyn, bo rano na czczo nigdy nie mam przekroczeń, dopiero później zaczynają się schody - od śniadania do podwieczorku, wieczorem znów w normie... No nic, będę jeść mało a często.

reklama
No to ja się załamuje. U mnie dzieś pierwszy raz w ciąży na czczo 97?!?!?!?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale wiecie co, jakoś po 24 się strasznie zdenerwowałam, chyba pierwszy raz aż tak mocno w tej ciąży...myślicie, że mogę sobie ten wynik tak tłumaczyć? Przynajmniej do jutrzejszego porannego pomiaru...? Głupio byłoby dostać insulinę na 4 ostatnie tygodnie :eek:

Do góry