majka20001
Fanka BB :)
kudi ja jadlam tylko wase bo po każdym innym mi cukier wywalało do 180 wiec jednorazowo sama wase moglam zjesc z pasztetem w postaci dwóch deseczek - dopiero potem człowiek nauczył się liczyć ilość cukru w cukrze i mogłam zjeśc dwie kromki do miski bigosu polecam poczytac na temat indeksu glikemicznego ale przede wszystkim ładunku glikemicznym - dieta nabiera wtedy zupełnie innego wymiaru i nagle okazuje się ze diabeł nie taki straszny
cukier rano faktycznie poszalał po ciastku - niestety tak juz jest ale jakbys po tym kawałku ciastka (w ramach w miarę tego samego posiłku) zjadła sałatkę jarzynową albo kotlet czy cokolwiek innego co nie zawiera weglowodanow albo ma ich bardzo malo - cukry byłyby dalej w porządku bo zmniejszyłabyś własnie ładunek glikemiczny posiłku
cukier rano faktycznie poszalał po ciastku - niestety tak juz jest ale jakbys po tym kawałku ciastka (w ramach w miarę tego samego posiłku) zjadła sałatkę jarzynową albo kotlet czy cokolwiek innego co nie zawiera weglowodanow albo ma ich bardzo malo - cukry byłyby dalej w porządku bo zmniejszyłabyś własnie ładunek glikemiczny posiłku