monika1977
Fanka BB :)
A ja mam dzisiaj doła -właśnie odebrałam wyniki badania moczu i jestem podłamana-wyszło mi bialko.Dzwonilam do gina i kazał jutro powtórzyć a jak dalej będzie to znowu szpital. Martwie sie bo zatrucie ciążowe już 25 tygoniu to nic dobregczywiście wyczytałm w necie objawy gestozy no i ból nóg , zoladka i białko w moczu są więc już sie martwie.Teraz oczywiście patrzę czy nie bedzie czasem obrzęków .Dodatkowo cały czas wychodzą mi ciała ketonowe czyli dalej coś nie tak z moją dieta .Wcześniej fakt nie jadłam zbyt duzo ale teraz sie najadam i nie chodzę głodna.Podejrzewam,że jem mało kalorycznie i dlatego organizm sięga po tkanke tluszczową..Normalnie bym się cieszyła ,ze chudne bo zaszlam w ciąże z wagą77 kilo- maly czołg-teraz 25 tydzień a ja ważę73 kilo.Pani doktor powiedziala-ciala ketonowe w moczu nie wskazane, ma ich nie byc więc staram sie je wyeliminować ale nie daje rady. Jeden plus z tej cukrzycy ,że sie nie utuczę tak jak w poprzedniej ciązy. Z wagą 77 kilo to szlam do porodu a przytyłam ponad 25 kilo.Mówie wam ,mam dość.Od dwoch miesiecy jestem na podtrzymaniu bo mam skurczę, dodatkowo cukrzyca a teraz białko w moczu i az boje sie pomyślec co jeszcze mi sie moze przytafic.. Spłakałam sie z tego wszystkiego ale co mi z tego jak dzisiaj jestem sama i nawet nie moge sie swojemu facetowi wyzalic.A mój slodki 3 letni łobuziaczek stresuje sie bardzo jak placzę. uf, może teraz będzie mi lepiej.